O retragere neasteptata

Partia din Lienz nu e cea mai usoara. Are pante abrupte, cu treceri plate intre ele, ce asigura variatie pentru un slalom frumos. Dar astazi traseul marcat a fost cel mai simplu cu putinta. O linie directa, fara schimbari de ritm, fara combinatii dificile si asta a mai indulcit putin provocarile la care le-a supus terenul pe fete.

Asta n-a insemnat ca oricine s-a descurcat. In primul rand a fost nevoie de curaj pentru alegerea liniei directe la vale, in al doilea rand a fost nevoie de instict sau experienta pentru a sti cat de mult s-a putut risca. Marlies Schild a facut asta stralucit. In plat a accelerat schiind aproape de porti, pe abrupt a ramas mai departe de porti, controland magistral viteza.

Tina Maze a schiat la fel de frumos, fara atacul agresiv al austriecei din pasajele intermediare. Rezultatul s-a vazut imediat in intarzierea de jumatate de secunda. Maria Höfl-Riesch a atacat acolo, dar a atacat si pe abrupt si doua greseli i-au agatat greutatea suplimentara a sapte zecimi la timpul final.

Atat de mult incat a lasat loc pentru alte doua adversare sa treaca intre ea si Tina Maze. Manuela Mölgg a facut o cursa frumoasa cum si-ar dori in aceasta perioada si fratele ei, iar Christina Geiger a schiat la nivelul Mariei, cu greseli pe final, dar un pic mai putin costisitoare. Foarte rapida a fost si cursa lui Lindsey, trasa si ea in urma de greseli. Dar locul 6 a multumit-o si va ataca podiumul in mansa a doua.

Momentul culminant al cursei a venit abia la numarul 37. Sarah Schleper ar fi vrut sa schieze pana la mondialele din Schladming. Dar inceputul mai slab in acest sezon a nascut critici, barfe, o atmosfera lipsita de bucuria pe care o asteapta americanca de la schi. Si oarecum brusc a decis sa puna capat situatiei tensionate si propriei cariere. Imbracata intr-o tinuta potrivita pentru patinaj artistic, Sarah a luat startul in cursa de adio, in care s-a despartit printr-o scurta oprire pe traseu de antrenor, de la care si-a recuperat feciorul, purtat apoi in brate pana la finis.

S-a despartit astfel de noi o schioara care a urcat de patru ori pe podium in cariera, o data in slalomul urias, de trei ori in slalom, ultima data in urma cu 7 sezoane, chiar pe cea mai inalta treapta. Au urmat apoi o accidentare grava si nasterea fiului, pauze ce au rupt continuitatea performantelor si nu i-au mai permis revenirea la acelasi nivel. Adio, Sarah si multumim pentru schiul spectaculos cu care ne-ai bucurat ochii.

Pentru cei interesati, aici gasiti un articol de la mondiale despre cum a impacat Sarah Schleper sarcinile de mamica cu cele de schioara de performanta. Si desigur filmuletul de astazi.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii