Declaratii dupa coborarea masculina din Bormio

comentariu live text
clasamentul etapei
cronica etapei

Didier Defago (SUI) – castigatorul coborarii, primul rezultat bun de dupa accidentare: „E greu de realizat, dar sunt foarte multumit. M-am simtit confortabil astazi de sus pana jos, am negociat perfect dificultatile principale ale traseului si chiar mi-am felicitat genunchiul accidentat dupa trecerea liniei de sosire. M-am bucurat sa trag un numar mic de start astazi, care sa-mi permita sa fac o cursa puternica, dar nu m-am asteptat sa castig. Nici macar atunci cand am vazut ca am fost putin mai rapid decat Patrick Küng. Obiectivul a fost clasarea intre primii cinci.”

„Telul sezonului a fost un podium in proba de coborare. Se pare ca lucrurile s-au miscat mai repede decat m-am asteptat. Probabil ca faptul ca savurez asa mult intoarcerea pe schiurile de concurs dupa accidentare m-a ajutat sa ma descurc asa bine dupa ce am avut cateva rezultate promitatoare in competitiile recente, inclusiv in Alta Badia, unde am mers peste asteptari in slalomul urias. Am stiut dintotdeauna ca pot fi rapid in Bormio. Am stiut ca partia mi se potriveste. Iar azi am schiat fara greseli mari si am avut si material foarte rapid. Anul trecut mi-au lipsit zilele ca cea de astazi. Am mers asa exact asa cum mi-am propus. Mai bine nu se putea. Sper ca vor mai veni si alte zile la fel.”

„Am facut progrese mari de la inceputul sezonului pana acum. Am avansat pas cu pas pentru revenire. Le multumesc echipei medicale, antrenorilor si familiei, care m-au sprijinit extraordinar. Mai ales familia, m-a ajutat mult in timpul convalescentei. A trecut printr-o perioada dificila, cu atat mai mult cu cat aceasta a fost prima accidentare serioasa din cariera. Acum ma simt foarte senin si abia astept urmatoarele competitii palpitante, din Adelboden si Wengen. Am obtinut deja mult mai mult decat mi-am propus la inceputul sezonului, asa ca de acum ma pot relaxa.”

Patrick Küng (SUI) – locul 2: „Normal ca dupa antrenamente am stiut ca pot scoate un rezultat bun. Dar favoriti i-am considerat pe altii.”

Klaus Kröll (AUT) – locul 3: „E bine daca esti printre primii in ciuda erorilor. Dar n-am venit aici ca sa ma clasez pe nu stiu ce loc. Vreau sa castig si as minti daca as spune altceva. Am fost foarte increzator dupa antrenamentul de ieri, dar nu am reusit cursa perfecta la care am sperat. Din pacate am intrat prea devreme intr-un viraj din ultima sectiune si a trebuit sa mai schimb directia inca o data. Pe deasupra am pierdut si manerul unui bat. Dar nici sus nu a fost totul precis. Nu m-am sincronizat deloc. N-am fost pregatit pentru zapada asa moale. Pot insa trai cu asta. Sunt in forma si nu mai e decat o chestiune de asamblat toate piesele la un loc. Sunt convins ca ziua mea va veni in curand.”

„Poate ca va mai dura pana ce echipa noastra va reajunge la fel de sus ca in ultimele sezoane, dar avem cativa tineri foarte talentati. Au nevoie de timp ca sa infloreasca, insa ramanem increzatori. Unii dintre ei vor progresa. Sa speram ca asta va fi valabil si pentru mine in ianuarie.”

Erik Guay (CAN) – locul 4: E frustrant sa fii al patrulea, dar per total am avut o cursa destul de solida. Anul acesta a fost o coborare foarte, foarte solicitanta. Cred ca as fi putut risca mai mult pe anumite portiuni.”

Bode Miller (USA) – locul 5, cu care a devenit liderul probei: „Cu stilul meu imi asum multe riscuri si cand am facut greseala pe traversa, n-am avut unde sa mai recuperez timpul pierdut. Practic a trebuit sa schiez la deal ca sa prind urmatoarea poarta. Atunci cand zapada devine mai densa si mai uda, fortele de reactie sunt mai rapide si problema mea principala e ca sunt intotdeauna prea rapid si prea direct. Nu schiez subtil, asa ca daca virajele astea mari devin mai agresive, mi-e greu sa ma adaptez.”

Beat Feuz (AUT) – abandon care l-a privat de tricoul rosu: „Macar am ramas intr-o bucata. Mi-a intrat putin groaza in oase. In portiunea respectiva nu se asteapta nimeni la probleme. Tocmai de aceea sperietura a fost mare.”