Slalomul masculin din Zagreb – Marcel Hirscher incepe anul cu victorie

Ivica Kostelic a visat de mic la o cursa de Cupa Mondiala in Zagreb. Cand a ajuns s-o aiba, decizie ce nu-i straina de performantele lui si ale surorii lui Janica, a inceput sa viseze la coroana de rege al zapezii. Anul trecut a ratat-o pentru 10 sutimi in favoarea lui Andre Myhrer. Acum il are pe acelasi suedez la 2 sutimi in fata lui, dar si pe Marcel Hirscher la 12. Cine se va incorona anul acesta vom afla la finalul mansei secunde.

Eurosport nu o transmite de la inceput in direct, va intra in emisie la 19:00. Aici insa veti gasi descrierea curselor schiorilor  de la primii concurenti (18:30). Si pentru ca e folositor uneori, iata si clasamentul actualizat live.

30. Naoki Yuasa (JPN) – foarte agil, pe un traseu cu 5 secunde mai rapid decat in prima mansa.

30. Alexis Pinturault (FRA) – finisul mult mai bun decat al japonezului, il depaseste cu 4 zecimi.

29. Markus Larsson (SWE) – o dezechilibrare mica pe final il costa prima loc.

28. Will Brandenburg (USA) – calca o poarta, desi a pornit cu viraje ceva mai departate de porti.

27. Jimmy Cochran (USA) – isi pierde centrul de greutate pe drum, nu mai poate controla schiurile si trece cu ele peste o poarta, cazand ulterior pe burta.

26. Nolan Kasper (USA) – doar locul 4. Initiaza virajele cu intarziere.

25. Brad Spence (CAN) – un pic mai bun decat vecinul lui american. Il coboara de pe 4.

24. Christoph Dreier (AUT) – il conduc schiurile pe el in loc de el pe schiuri. Locul 6.

23. Reto Schmidiger (SUI) – foarte sprinten, pe abrupturi nu pierde nimic, doar mijlocul plat il trimite pe ultima treapta a podiumului provizoriu.

22. Patrick Thaler (ITA) – minunat, mai ales in partea de sus si preia distantat conducerea.

21. Steve Missillier (FRA) – oooo, se poate. Cu schiorii de pana acum plasati mai degraba spre coada, am crezut ca partia e problema, dar francezul obtine cel mai bun timp al mansei si mai lasa jumatate de secunda dupa el, in care incap multi alti adversari.

19. Mitja Valencic (SLO) – sprinten, dar nu ca Missillier. Locul 2.

19. Stefano Gross (ITA) – pierde timp la mijloc, jos recupereaza cateva sutimi si il ia pe sloven. Francezul e inca de neatins.

18. Lars Elton Myhre (NOR) – activ, foarte activ, dar cu greseli. Locul 5.

16. Giuliano Razzoli (ITA) – se tot impiedica in urme. Locul 10.

16. Michael Janyk (CAN) – isi agita bratele prea mult. Pe final ramane un pic in urma schiurilor si termina pe 5.

15. Reinfried Herbst (AUT) – o impiedicare il obliga sa treaca invers acul de par, pierde si timp si viteza. Ultimul.

14. Benjamin Raich (AUT) – o greseala la intrarea in plat, unde nu atinge o poarta plus altele mici se aduna in locul 9.

13. Manfred Pranger (AUT) – schiaza prea ocolit pentru traseul direct setat de antrenorul sloven. Locul 9

12. Mattias Hargin (SWE) – sprinten, activ, i-o iau schiurile inainte de cateva ori, dar trage la timp de frau si prinde locul secund.

11. Fritz Dopfer (GER) – inceput splendid, dar accelereaza pana nu mai stapaneste schiurile si calca.

9. Axel Bäck (SWE) – foarte iute de picioare, dar are un stil in care se sprijina foarte des in maini la luarea virajelor. Locul 5.

9. Jens Byggmark (SWE) – un stil putin mai lent, dar mai in forta il ajuta sa nu piarda decat cel mult doua pozitii. Locul 3.

8. Manfred Mölgg (ITA) – o greseala la intrarea in plat, pe abruptul final risca mult, alegand o linie foarte stransa, dar mai sus de a treia pozitie nu ajunge.

7. Mario Matt (AUT) – e aruncat o data cu schiurile in sus si nu mai prinde poarta urmatoare.

6. Ted Ligety (USA) – merge pe o linie care da impresia ca e in saua unui cal salbatic. Lupta cu pastrarea echilibrului. Batalia asta o castiga, cea cu cronometrul nu. Locul 9.

5. Cristian Deville (ITA) – cursa mult mai linistita la inceput, dar avansul de peste doua secunde se subtiaza. Mijlocul e foarte bun, pe final trece pe langa abandon, reuseste sa se redreseze si avem un nou lider. Peste o secunda avans.

4. Felix Neureuther (GER) – minunat sus si jos, ca si cum n-ar avea urme in fata schiurilor, pe mijloc risca si derapeaza in lateral de aproape se intinde complet in zapada, nu stiu cum se ridica in picioare ca si cum ar fi luat un viraj normal si trece in fata cu un timp bun.

3. Ivica Kostelic (CRO) – incepe prea prudent. Schiaza foarte exact, dar nu ataca. La final se dezechilibreaza, salveaza ramanerea in cursa, dar nu e primul.

2. Andre Myhrer (SWE) – greseala mare de tot sus, datorata stilului cu schiurile mai departate, o iau in directii diferite si e nevoit sa recurga la acrobatii. Locul 4.

1. Marcel Hirscher (AUT) – o noua victorie pentru austriac dupa o noua cursa cu erori. Una la intrarea in plat, urmatoarele pe abruptul final unde primele viraje seamana cu tentative de decolari. Dar e rapid si tine jumatate din avansul primei manse.

Marcel Hirscher este noul rege al zapezii, austriacul ce salveaza onoarea unei echipe debusolate in fata lui Felix Neureuther. Neamtul n-a avut cel mai bun timp al mansei, dar cu siguranta cea mai impresionanta evolutie pe partia plina de hopuri. Ivica Kostelic s-a temut sa forteze si a trebuit sa se multumeasca inca o data doar cu podiumul la cursa de acasa.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate