Slalomul masculin din Zagreb – podiumul la jumatate: Hirscher, Myhrer, Kostelic

Fiindca astazi nu numai ca au un conational la start, dar acesta este si liderul disciplinei in care se concureaza, la slalomul din Zagreb sunt asteptati cam 20000 de spectatori. Ivica Kostelic a fost si anul trecut favoritul principal, totusi coroana de rege i-a revenit lui Andre Myhrer.

Cei doi au terminat pe primele pozitii in ultimul slalom, cel din Flachau si probabil vor fi din nou protagonistii duelului nocturn croat. Ma astept ca Marcel Hirscher sa nu asiste de la distanta. Nu mai e acasa, nu mai trebuie neaparat sa castige. Va lupta pentru un rezultat bun.

Ii mai avem pe langa ei si pe ceilalti premianti din  acest sezon, nu putini. Spre deosebire de fete, a fi favorit inseamna doar ca are un pic mai multe de sanse decat altii la o clasare buna. Daca trebuie sa raspund la intrebarea cine va castiga, raspund cinstit: nu stiu.

Prima mansa incepe la 15:30, a doua la 18:30. Un pic mai devreme decat la fete, aveti grija sa nu pierdeti startul. 🙂 Eurosport transmite prima mansa de la inceput si finalul mansei secunde (19:00). Dar aici gasiti descrise intamplarile importante de pe partie. In caz ca aveti vreun favorit din partea de jos a listei de start, dati un semn ca sa nu-l trec cu vederea. Pentru cei interesati las si link spre clasamentul actualizat live.

1. Marcel Hirscher (AUT) – cateva greseli minore la inceput apoi ataca si ofera o demonstratie frumoasa de slalom.

2. Andre Myhrer (SWE) – desi derapeaza scurt o data e mai rapid decat Hirscher la inceput. Finalul insa nu e la fel de tare. Locul 2, 10 sutimi intarziere.

3. Ivica Kostelic (CRO) – asa cum era prevazut, schiaza la acelasi nivel ca precedesorii. Doar cu 12 sutimi mai lent.

4. Felix Neureuther (GER) – pierde mult pe jumatatea a doua. Ultimul, la 6 zecimi de Hirscher.

5. Jean-Baptiste Grange (FRA) – abandon. O serie de erori mici se propaga in zona finala, mai abrupta, cu portile apropiate si nu mai poate ramane pe traseu.

6. Cristian Deville (ITA) – si el pierde in partea finala, unde Hirscher a avut o evolutie perfecta. Ultimul loc, 8 zecimi intarziere.

7. Mario Matt (AUT) – prima greseala e in plat, apoi pe abrupt are probleme asemanatoare cu cele ale lui Grange, deosebirea fiind ca el ramane pe traseu. Dar a pierdut aproape doua secunde.

8. Manfred Mölgg (ITA) – cu greselile lui Matt, am crezut ca va ramane o vreme la coada, dar nu, il scapa italianul.

9. Axel Bäck (SWE) – si mai lent.

Hmmm. Lasa oare partia rezultate mai bune sau s-a stricat definitiv? Trebuie mers pe urmele vechi, nu toti stiu s-o faca bine.

10. Giuliano Razzoli (ITA) – pastreaza ordinea numerelor de start.

Incredebil dar pana acum toata lumea a terminat pe ultimul loc!

11. Mattias Hargin (SWE) – strica regula, luandu-l pe Razzoli. Grea cursa azi.

12. Steve Missillier (FRA) – ultimul.

As vrea sa mai adaug si alte lucruri, dar cumva nu are sens. Schiorii nu-si pot arata clasa din pacate.

13. Jens Byggmark (SWE) – o greseala mare in primele 20 de secunde. Corecteaza abil si nu pierde mult timp, locul 8!

14. Reinfried Herbst (AUT) – prima cursa multumitoare pentru austriac, cel putin in primele doua treimi. Pe abruptul final pierde mult peste o secunda. Locul 11.

15. Manfred Pranger (AUT) – activ, face din pacate o greseala in partea de sus. Pe mijloc pierde nesemnificativ, dar pe abrupt il uita schiurile in urma si pierde si el mult peste o secunda. Locul 11.

Hirscher priveste cursa placid. E plictisitor ce vede.

16. Benjamin Raich (AUT) – nu se impaca cu pista, denivelarile ii arunca genunchii in sus necontrolat. Locul 12.

17. Ted Ligety (USA) – se mai poate, americul tine intarzierea frumos in frau, doar finalul tragandu-l si pe el in jos. Locul 6.

18. Nolan Kasper (USA) – ultimul.

19. Mitja Valencic (SLO) – locul 16.

20. Michael Janyk (CAN) – la fel ca multi dintre cei dinaintea lui, pana la al doilea timp intermediar merge bine, pierzand apoi enorm pe ultimul abrupt din cauza pozitiei usor lasate pe spate. 15.

21. Julien Cousineau (CAN) – ultimul, descalificat totusi pentru ultima poarta trecuta neregulamentar. Nu alunecarea pe spate a fost problema, ci traversarea prin exterior.

22. Markus Larsson (SWE) – 20. Doar cu o sutime mai rapid decat Cousineau, desi a terminat in picioare.

23. Patrick Thaler (ITA) – fara sanse azi, dar va avea un numar mic de start in mansa a doua, poate o castiga. Locul 19.

24. Fritz Dopfer (GER) – nu-l intereseaza cum arata partia, isi vede de schiul pe urme, o face bine si termina al 11-lea. Mi-a placut cat de sprinten a mers. Pare usor ca un fulg.

25. Stefano Gross (ITA) – 18.

26. Markus Vogel (SUI) – ultimul dupa ce trece si o poarta gresit.

27. Naoki Yuasa (JPN) – penultimul.

28. Maxime Tissot (FRA) – out, primul abandon regulamentar de la Grange incoace.

29. Brad Spence (CAN) – in zona obisnuita pentru curse decente acum, trei secunde intarziere, locul 22.

30. Jimmy Cochran (USA) – 24.

31. Christoph Dreier (AUT) – rezultat bun pentru austriac, chiar daca pe abruptul final a pierdut doua secunde dupa ce ramane pe spate cu trei porti inainte de linia de finis. Locul 22.

32. Kjetil Jansrud (NOR) – multe greseli si locul 28.

33. Reto Schmidiger (SUI) – bun! Locul 22.

34. Will Brandenburg (USA) – si el pierde doua secunde doar pe partea vizibila din tribune. Locul 27.

35. Alexis Pinturault (FRA) – la fel, al 29-lea.

36. Lars Elton Myhre (NOR) – de la bun inceput tine pierderile sub control cu un stil imprecis, dar foarte activ si scoate un bun loc 18.

37. Colby Granstrom (USA) – se descurca bine la inceput, pierde totul pe ultimul abrupt cu virajele din ce in ce mai lungite in lateral. Al 32-lea.

38. Rainer Schönfelder (AUT) – iese de pe traseu inainte de primul punct de control.

39. Wolfgang Hörl (AUT) – pierde calificarea inca de sus, unde are o oprire scurta, incearca sa-si aranjeze ochelarii, ii raman piezis ca o legatura de pirat. Apoi pe ultima panta abandoneaza.

40. Paul Stutz (CAN) – pe un drum bun la inceput, finalul e insa dezastruos. Locul 33.

Intr-o cursa influentata de numarul de start, primii trei s-au distantat clar. Greu de zis care a fost mai bun intre Marcel Hirscher, Andre Myhrer si Ivica Kostelic. Cronometrul i-a ordonat asa cum ii vedeti, dar timpii obtinuti sunt la doar o distanta de maxim 12 sutimi unul de altul. Daca adaugam influenta partiei, nu-i exclus ca in mansa a doua clasamentul sa faca o tumba, dand totul peste cap.

clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate