Slalomul urias masculin din Adelboden – dubla victorie austriaca prin Hirscher si Raich

Ultima mansa pe care o mai comentez live pana duminica viitoare. La mine urmeaza o vacanta, pe perioada careia cronicile si clasamentele disciplinelor vor fi postate, respectiv actualizate cu intarziere. Pana atunci insa mai avem mansa decisiva din Adelboden, unde marii favoriti lupta strans pentru victorie. Pe langa Ligety si Hirscher, Blardone este cel mai apropiat de o posibila rasturnare de situatie.

Cu aproape jumatate din plutonul primilor concurenti iesit de pe traseu in prima mansa, si a doua poate oferi totusi surprize. Mansa incepe la 14:30 si e live pe Eurosport. Clasamentul actualizat il gasiti la acelasi link ca si in prima mansa.

30. Marcel Mathis (AUT) – termina cursa si aduna experienta pretioasa. E una din sperantele austriecilor, cu rezultate bune in Cupa Europei.

28. Beat Feuz (SUI) – ii iese un schior in fata pe traseu si trebuie sa se opreasca. Primeste dreptul sa mai schieze o data, dar situatia e neplacuta. Nu va mai avea nici partia neatinsa, nici concentrarea de dinainte de cursa. El va decide cand incepe.

28. Krystof Kryzl (CZE) – 8 zecimi avans.

27. Mattia Casse (ITA) – ramane la 6 sutimi in urma cehului.

Acum ajunge sus telescaunul cu Feuz.

26. Tim Jitloff (USA) – pastreaza o parte din avans si avem un nou lider.

25. Thomas Mermillod-Blondin (FRA) – coboara frumos, nu are probleme pe parcurs si pastreaza jumatatea de secunda avans.

24. Michael Gufler (ITA) – schiaza cu sabia lui Damocles deasupra capului. Abia luni a aflat ca are dreptul la start aici, riscand sa fie eliminat din echipa nationala. Presiunea ii afecteaza evolutia. Locul 5.

23. Manfred Mölgg (ITA) – pe locul 2, spera la mai mult in slalomul de maine.

21. Gauthier de Tessieres (FRA) – un pic mai bun decat Mölgg, caruia ii ia locul 2.

21. Florian Eisath (ITA) – doar locul 8.

20. Aksel-Lund Svindal (NOR) – ia toate virajele in derapaj usor, la unul i se agata un schi in zapada si cade.

19. Ondrej Bank (CZE) – cred ca in acelasi loc ca si Svindal da cu fundul de pamant, acolo reuseste sa ramana in cursa, dar renunta la urmatoarea eroare.

Beat Feuz e din nou pe traseu. Face insa o cursa cu greseli, dar nu pierde foarte mult timp suplimentar la ce pierduse deja in prima mansa. Locul 10.

18. Marcus Sandell (FIN) – cursa foarte riscanata, pe abrupt face multe greseli. Locul 2.

17. Alexis Pinturault (FRA) – pana la intrarea pe abrupt fara greseala. Acolo e un pic mai jos decat linia ideala, dar scoate totusi cel mai bun timp al mansei si are peste o secunda si jumatate avantaj.

15. Carlo Janka (SUI) – un traseu care-i otrava pentru spatele lui cu suprafata extrem de neregulata si fara vizibilitate. Pierde o secunda si e pe 2 deocamdata.

15. Giovanni Borsotti (ITA) – coboara intarzierea sub o secunda. Noul loc 2.

14. Thomas Fanara (FRA) – 23 de sutimi mai rapid decat Borsotti. Locul 2, Pinturault e inca de neatins.

13. Davide Simoncelli (ITA) – doar al cincilea.

12. Hannes Reichelt (AUT) – derapeaza si iese de pe traseu in lateral.

11. Kjetil Jansrud (NOR) – nu poate controla schiurile, care ii trepideaza de sus pana jos. Locul 7.

10. Matts Olsson (SWE) – o ia in lateral la aceeasi poarta ca si Reichelt, dar nu cade si se intoarce pe traseu. Locul 18.

9. Ivica Kostelic (CRO) – locul 3 dupa o cursa pe care rareori a avut-o sub control.

Intre manse a inceput sa ninga, acum s-a intetit. Atmosfera e fantastica. Un vulcan de urale in care se arunca schiorii. Mai ales cei elvetieni.

8. Didier Cuche (SUI) – se agata intr-un viraj, intra prea direct in urmatorul si apoi corectura e costisitoare. Locul 9.

7. Romed Baumann (AUT) – primul care-i da emotii lui Pinturault si ii ia si conducerea pentru 8 sutimi, dupa o cursa foarte linistita si curata.

6. Benjamin Raich (AUT) – Benni e inapoi! Minunat. Lectie de schi, cu un singur viraj in care terenul l-a aruncat un pic mai jos decat isi dorise el. Cel mai rapid timp al mansei si un avans de peste o secunda la final.

5. Cyprien Richard (FRA) – mult mai nesigur, cu multe dezechilibrari marunte, pierde 9 zecimi.

4. Steve Missillier (FRA) – incepe cu o greseala mare din cauza avantului sau a lipsei de concentrare. Il costa o secunda. De acolo e purtat salbatic de movilele ce-i ies in fata. Locul 6.

3. Massimiliano Blardone (ITA) – o greseala la intrarea in plat, il costa o secunda, pe final se arunca pur si simplu in gol si se apropie la 2 sutimi de Raich, care e sigur pe podium. Superb finisul italianului.

2. Ted Ligety (USA) – nu se poate. Pierde constant, nu reuseste nicicum sa tina linia dorita si in ciuda abruptului bun ramane la 6 sutimi in urma lui Raich.

1. Marcel Hirscher (AUT) – pierde constant, dar e primul care are timpul verde inca si la ultimul timp intermediar, o dezechilibrare inainte de intrarea in pasajul de trecere spre abrupt ii da sperante lui Raich, dar i le taie cu un abrupt inacurat insa rapid. Hirscher castiga cu 8 sutimi avans!

Marsul triumfal al austriecilor continua cu dubla victorie din Adelboden, a celor doi accidentati din sezonul trecut, Marcel Hirscher si Benjamin Raich. Langa ei pe podium mai are loc doar Massimiliano Blardone in cea care mi s-a parut cea mai frumoasa cursa a baietilor in acest sezon.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
clasamentul final
cronica etapei
declaratii

Publicitate

3 păreri la “Slalomul urias masculin din Adelboden – dubla victorie austriaca prin Hirscher si Raich

Comentariile nu sunt permise.