Declaratii dupa coborarea feminina din Bad Kleinkirchheim

comentariul live text
clasamentul etapei
cronica etapei

Elisabeth Görgl (AUT) – castigatoarea coborarii din Bad Kleinkirchheim: „Nebunie, sa-mi reuseasca asa! Mi-a placut traseul de la prima inspectie. N-am avut cea mai buna evolutie la antrenament, dar m-am simtit bine pe partie si in viraje si in tot ce a trebuit sa fac. Sunt bucuroasa ca am transpus totul in practica. Pentru o victorie ca aceasta sunt multi cei care si-au adus aportul din spatele sportivului. Nu e usor sa castigi, dar astazi mi-a iesit totul.”

„Imi plac traseele ca cel de aici si zapada de acest tip. Se potrivesc naturelului meu. A fost dur. La primele doua porti am avut o senzatie putin ciudata. Am luptat mult si am incercat sa atac. Mi-a placut. Pentru mine a contat sa fac o cursa buna si sa dau totul. Sigur ca victoria este importanta pentru statistici, dar e greu sa castigi. Trebuie sa fie o conjunctura in care se potrivesc multe lucruri. Azi mi-am atins limita posibilitatilor. Am fost in elementul meu.”

„Austria a trecut si prin vremuri mai grele in proba de coborare, nu suntem noi cel mai jos. Mai ales in ultimii doi ani ne-am apropiat tot mai mult de primul loc. Generatia dinaintea noastra a avut o echipa puternica de coboratoare si au castigat foarte multe concursuri. Noi a trebuit s-o luam de la baza, cu claditul echipei. Nu poti planifica victoriile. Ele apar de la sine atunci cand faci totul cum trebuie. Nu poti forta nimic si daca ai si rabdare, atunci vei reusi. In cazul de fata am facut totul cum a trebuit. E grozav ca am reusit, rezultatul ne rasplateste munca.”

„Experienta e decisiva ca sa ajungi la varful acestei discipline. Mai ales aici am observat asta pregnant, fiindca in trecut am avut probleme cu estimarea portilor, a traseului, a vitezei. E o cale foarte ingusta intre debusolare si relaxare. Incerc sa invat si mai bine cum sa-mi folosesc abilitatile. Exista lucruri pe care le fac foarte bine, dar exista si lucruri pe care le-as putea imbunatati. Imi doresc sa ajung mai departe pe plan sportiv. Cred ca aceasta este calea pe care pot ajunge sa ii fac concurenta lui Lindsey.”

Julia Mancuso (USA) – locul 2: „Mi-a placut, dar a fost intr-adevar foarte greu aici. A trebuit sa dai totul numai ca sa ramai pe traseu! Si lumina si conditia partiei au fost dure de tot. A fost nevoie sa schimbi tot timpul directia inainte sa se pravaleasca partia de sub tine. O lupta pe tot parcursul. A fost foarte dificil si am sperat sa castig. Traseul a fost foarte direct la poale, asa ca s-a putut prinde viteza mare, dar cine n-a tinut linia, a platit scump.”

„E fantastic sa vad ce performanta puternica a avut echipa noastra. Lindsey e intotdeauna rapida, dar mi-a placut sa le vad in fata si pe Stacey si Laurenne, imediat dupa cazatura ei din Lake Louise.”

Fabienne Suter (SUI) – locul 3: „Cred ca merg mai bine atunci cand pista are multe denivelari si e foarte dificil. Poate ca pe partiile acestea stiu eu sa schiez. E nevoie sa fii foarte activ pe ele.”

Lindsey Vonn (USA) – locul 4: „De la inceput nu m-am simtit bine. N-am avut echilibru, nici energie si mi-a lipsit puterea. M-am luptat cu boala si acum incerc sa-mi recapat fortele. De aceea am fost cat pe ce sa ies de pe traseu la a doua poarta. Apoi am dat tot ce am avut. Am luptat pe toata durata cursei. Terenul a fost insa foarte accidentat si fiecare denivelare mi-a facut rau. Mi-a lipsit acuratetea. N-am pus presiune pe schiuri la inceputul virajului asa cum o fac in mod normal. Nu asa schiez de obicei. Dar tinand cont de circumstante, sunt multumita de rezultat. Nu poti fi rapid de fiecare data, mai ales daca esti si bolnav.”

„Ma bucur pentru locul secund al Juliei si pentru Lizz. A mers foarte bine si a castigat acasa. Amandoua au meritat sa urce pe podium.”