Declaratii dupa super-uriasul feminin din Bad Kleinkirchheim

clasamentul etapei
cronica etapei

Fabienne Suter (SUI) – castigatoarea super-uriasului din Bad Kleinkirchheim: „Bucuria este enorma, este foarte frumos sa mai am acest sentiment o data. E placut sa stii ca in ziua asta ai fost cea mai rapida. Ieri (locul 3 in proba de coborare, n.t.) am facut o greseala. N-am vrut sa-mi fortez norocul si de aceea mi-am propus sa nu mai risc la fel de mult ca in coborare. Uneori schiez prea direct, astazi insa a iesit cum trebuit. Am simtit inca de la start ca zapada e potrivita si schiurile aluneca bine. Imi spusese antrenorul ca Lindsey e undeva spre coada. Si am stiut ca trebuie sa fac o cursa buna ca sa realizez ceva de valoare.”

„Uneori lucrurile merg, alteori nu si nu poti sti de ce. Deocamdata e totul bine, schiurile, tehnica mea. Ieri, la fel ca in Beaver mi-am dat seama ca pot fi rapida, am simtit ca pot fi deasupra intregii lumi. Iar astazi e asa de bine sa stiu ca intr-adevar am fost cea mai rapida dintre toate concurentele. Toata echipa noastra de super-G e buna, am avut rezultate bune si in Beaver Creek si acum aici. Ne-am antrenat bine in timpul verii si acum cred ca suntem pregatite.”

Tina Maze (SLO) – locul 2: „Nu stiu ce am facut astazi altfel decat de obicei. Incerc sa merg bine in fiecare cursa si e frumos ca astazi am reusit. In America sunt altfel de curse, acolo ma simt ciudat pe zapada. In Europa e insa super! Intodeauna merg asa, mai bine in partea inferioara. Pasajul de mijloc nu a fost prea bun, dar jos am apasat pedala!

„A trecut ceva timp pana sa merg bine si in probele de viteza. Traseul din Bad Kleinkirchhein necesita o concentrare speciala. Trebuie sa stii incotro se duce. E la fel ca in Vancouver. Si la fel ca in Bansko. Toate aceste partii sunt abrupte si dificil de schiat. Uneori te pierzi pe pista si nu mai stii unde te afli. Ma bucur ca am mers asa bine.”

Anna Fenninger (AUT) – locul 3: „Ieri am avut o zi dificila. Si in trecut am mai procedat asa, am facut prea multe in loc sa imi vad de ceea ce conta. Am incercat sa las totul in urma si sa ma concentrez doar asupra schiatului, fara sa conteze rezultatul. Asa ca sunt foarte multumita, chiar daca jos am facut o greseala. Au fost deja urme foarte adanci si am schiat prea rotund la ultimul pasaj de legatura. Ieri m-am gandit cum sa abordez cursa astazi, mi-am facut un plan bun pe care l-am respectat intocmai. Inainte de super-uriase sunt agitata de obicei, dar astazi a fost diferit, am fost mult mai linistita si m-am putut concentra foarte bine la ce am avut de facut.”

„Sunt mandra ca ma aflu iar pe podium intr-o cursa de acasa. A fost o mansa buna. Am sosit pe partie inaintea tuturor si am stiut ce ma asteapta. Am riscat mult. Am fost rapida sus. Partea dificila a fost finalul, in ultima compresie. Trebuie s-o ocolesti, fiindca daca o iei direct, compresia te trage in jos si pierzi viteza.”

„Intarzierea fata de primul loc e ceva mai mare decat mi-am dorit. Dar n-am schiat perfect. Nu se poate sa castigi fiecare cursa si daca vrei s-o faci trebuie sa fie totul 100% bine. Astazi n-a fost cazul, dar un podium e bun de fiecare data. Pot privi multumita in directia etapelor din Cortina, unde se afla partia mea preferata.”

„Am invatat multe aici. A fost o experienta importanta, mai ales in perspectiva Campionatelor Mondiale de acasa de anul viitor si a finalelor de Cupa Mondiala de anul acesta din Schladming. Ieri m-am simtit depasita.”

Fränzi Aufdenblatten (SUI) – locul 4: „Este un pic frustrant, dar predomina totusi sentimentele pozitive. A fost pur si simplu grozav sa schiez pe aceasta panta, pe o partie pe care e nevoie sa schiezi cu cap. Iar cel mai frumos lucru: ne putem bucura si ca echipa, ceea ce intrece totul.”

Lara Gut (SUI) – locul 5: „Schiez bine, dar uneori rezultatele nu se suprapun cu forma de moment.”

Lindsey Vonn (USA) – locul 18: „Nu asa schiez de obicei. Nu am avut incredere, nu am avut forta, inca nu sunt eu insami. Din cauza bolii nu m-am putut antrena in ultimele zile. Nu am facut o cursa proasta, dar a fost fara putere. Asa nu se poate schia rapid. Poate ca ar fi trebuit sa sar peste cursele de aici. Locul patru de ieri nu a fost asa de slab, dar astazi nu e deloc bun. Acum voi incerca sa ma odihnesc cateva zile si doar inainte de Cortina sa ma antrenez o zi. Trebuie sa-mi recapat increderea si sa reintru in forma pentru urmatoarele curse.”

„Din perspectiva punctelor nu stau rau, dar concurenta este mare in momentul de fata. Lizz, Maze, Fenninger sunt cele mai puternice adversare in clasamentul general. Iar Maria poate castiga orice cursa. Nimeni nu a iesit din calcule pana la final, oricand se poate intampla o revenire.”