Declaratii dupa coborarea feminina din Cortina d’Ampezzo

clasamentul etapei
cronica etapei

Daniela Merighetti (ITA) – castigatoarea coborarii din Cortina d’Ampezzo: „Incredibil, sunt pentru prima data pe cea mai inalta treapta si asta se intampla chiar acasa. Cortina a fost intotdeauna partia mea favorita, maine insa nu am sanse. Super-uriasul nu este tocmai disciplina mea. Am mai urcat o data pe podium, acum noua ani, intr-un slalom urias. Acum sunt intr-o disciplina de viteza si ziua de azi e perfecta. Trebuie sa le multumesc suporterilor, fan-clubului meu. Imi place atat de mult aici, partia, muntii din jur, caldura oamenilor.”

„Da, am degetul mare rupt, sta intr-o parte si trebuie operat. Dar nu schiez cu el, ci cu picioarele. Si dupa victoria de azi, nici nu mai simt durerea. O voi celebra simplu. Nimic special, impreuna cu echipa mea.”

Lindsey Vonn (USA) – locul 2: „Sunt multumita de cursa de astazi, am avut conditii foarte dure. Nu am facut nici o greseala. A batut tare vantul si pe langa schiatul bun a fost nevoie sa avem si un pic de noroc. A fost foarte schimbator. Rezultatul a fost imprevizibil. Ar fi putut fi mult mai slab, asa ca locul 2 e un rezultat solid si sunt fericita ca l-am obtinut. Problema la start a fost ca vantul forma vartejuri si n-am putut vedea nici macar prima poarta, asa ca m-a pufnit cumva rasul. Nu ai ce sa faci cand e vant, poti doar sa incerci sa schiezi cat poti de bine. Am stiut ca va fi o lupta de la start la finis. Am incercat sa stau cat mai mult ghemuita si sa zbor razant, din pacate nu a fost destul pentru victorie. M-a prins o rafala cumplita sus, iar apoi inca una inainte de ultima saritoare. Nu poti sa ai intotdeauna soare si nici o briza.”

„Nu vreau sa spun ca Daniela a castigat din cauza vantului. Schiaza bine si astazi a avut o evolutie exceptionala. De aceea o felicit pentru victorie. A castigat acasa la ea si cred ca asta e foarte important pentru sportul nostru.”

„E dificil si cand esti in fruntea clasamentului general si atunci cand incerci sa recuperezi. Dintr-un motiv oarecare, am intotdeauna titlul mare in cap. Dar incerc sa ma concentrez doar la schiatul bine in fiecare zi si sa nu ma gandesc la punte.”

Maria Höfl-Riesch (GER) – locul 3: „Acest loc 3 este foarte important pentru increderea mea, caci este primul meu podium intr-o proba de viteza din acest sezon. Si in antrenamente m-am descurcat foarte bine si ma bucur ca astazi am confirmat. Cursa n-a fost perfecta, dar am incercat sa dau drumul schiurilor sa alunece. Pe portiunea cu movile mari am intrat un pic prea jos si am pierdut viteza. E bine sa stiu ca pot fi in fata chiar si cu greseli. A fost placut. M-am simtit bine schiind. Zapada a fost grozava.”

Tina Maze (SLO) – locul 4: „Am avut o cursa foarte buna. Tinand cont ca ieri am stat in pat toata ziua, sunt multumita de rezultat. Astazi m-am simtit mult mai bine si am putut schia cum trebuie. Sunt multumita chiar daca iar sunt doar a patra in Cortina (pentru al treilea an consecutiv – n.r.). Nu cred ca am avut vant in timpul coborarii mele. Dupa numarul 22, s-a putut vedea ca a inceput sa bata din spate. Nu stii niciodata. S-a vazut ca e vant, dar n-ai cum sa sti din ce parte va bate. Este o parte componenta a sportului.”

Stacey Cook (USA) – locul 6: „Vantul a fost cu siguranta un factor si nu sunt sigura de care parte a lui am fost eu. Stiu ca am avut vant la prima saritura si n-am fost sigura daca o sa ma descurc cu el. Daca ar fi fost mai puternic, cred ca m-ar fi impins. Dar am trecut prin asta si apoi am incercat sa ma gandesc doar la pozitia de coborare si cum sa schiez bine.”

Publicitate