Micul sponsor

Wengen, mansa a doua a slalomului. Situatia de pornire: Mario Matt, Cristian Deville, Ivica Kostelic despartiti de 3 sutimi de secunda, Marcel Hirscher descalificat. Kostelic nu e de obicei omul care sa atace nesabuit. Sau hai sa zicem riscant. Nici de data aceasta n-a indraznit de la bun inceput. Dar mai apoi, ca o fi fost libertatea ramanerii fara adversar care sa-i ameninte tricoul rosu, sau estimarea corecta a cat de mult se poate ataca, i-au sfarait calcaiele printre fanioane.

Vioiciunea lui Kostelic a luat practic sansele tuturor celorlalti, le-a bagat intr-un seif si le-a incuiat cu sapte lacate, partia nefiind una pe care sa se evolueze lin si fara obstacole. Si fiecare impiedicare a adversarilor a pus presiune pe ei, impingandu-i spre mai multe riscuri si mai multe greseli. Mario Matt si Cristian Deville, colegii lui Kostelic de podium la pauza, exact asa au procedat si au cazut de pe el.

Atat a asteptat Andre Myhrer. N-a schiat la fel de curat ca de obicei, dar nici n-a gresit capital. Cumintenia a batut indrazneala, depasindu-l cu 3 sutimi pe Fritz Dopfer, poate singurul care alaturi de Kostelic a mers ca pe autostrada, avand in defavoarea lui doar handicapul primei manse (locul 8, fata de 4 al lui Myhrer). Cu al doilea timp al mansei, l-a intrecut in schimb pe coechipierul mai bine cotat. Felix Neureuther a scos iar din tolba cu giumbuslucuri o pirueta in aer, din nou nu exagerat de scumpa, dar destul ca sa-l tina in afara podiumului.

Mentionand si ca Alexis Pinturault a fost al treilea in aceasta mansa, in spatele lui Kostelic si Dopfer, iar croatul s-a apropiat pana la 30 de puncte de Marcel Hirscher in clasamentul general, aici se incheie cronica partii vizibile a slalomului din Wengen. Cea mai frumoasa poveste s-a derulat insa inainte si a a avut epilogul in deschiderea mansei a doua.

Gage Ferguson este un baietel canadian de 8 ani, suferind de sindrom Asperger (o forma de autism) care dupa JO din Vancouver l-a intalnit pe Brad Spence, unul dintre slalomistii olimpici care au reprezentat Canada, la un eveniment promotional. L-a tinut bine minte si apoi cand a auzit ca acesta e in cautarea unui sponsor pentru casca, s-a apucat de strans banuti in pusculita. La sfarsitul anului a avut deja 149,39 dolari in ea si i-a scris o scrisoare, careia i-a atasat si un video, intrebandu-l pe Brad daca nu il vrea pe el ca sponsor.

E clar ca oferta mai irezistibila nu putea primi. Canadianul a trecut numele baiatului pe casca, cei 149,39 dolari au fost donati unei fundatii care sprijina cercetarea in domeniul terapiilor pentru disfunctionalitati neurologice, iar cu sprijinul sponsorului echipei Canadei KLM, Gage si familia au asistat in Wengen la cursa lui Brad Spece. L-ati vazut ca prim lider al mansei a doua, pe care a deschis-o, cand a stat in spotul fruntasului timp de trei adversari, alaturi de pustiul devenit cel mai tanar sponsor din lume al unui schior.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
declaratii

Publicitate