Coborarea masculina din Kitzbühel – ultima victorie a lui Didier Cuche pe Streif

Intrebarea zilei este: Kitz sau nu? Se tine coborarea de pe Hahnenkamm? Acum o ora lumea era optimista. Ninsoarea se oprise, partia era curatata dupa ce cei 500 de voluntari lucrasera toata noaptea. Vestea rea era ca era asteptat un nou front de nori plini de fulgi, sabie a lui Damocles deasupra crestetului coborarii. Care a lovit, intre timp a reinceput sa ninga si vizibilitatea este foarte proasta.

Se incearca salvarea cursei. Prima decizie a juriului a fost mutarea startului jos de tot, nu la cel de rezerva, ci sub cel de super-G, pe care vi l-am aratat ieri in poza, dezinformandu-va ca ar fi cel al coborarii. Asta inseamna un minut si zece secunde timp de coborare in loc de aproape doua minute.

Teoretic ar trebui sa inceapa la 12:30, cu tenisul din Australia nu stiu ce va transmite Eurosportul, dar apelati cu incredere la oleoletv. Sau urmariti ce se intampla in comentariul text de mai jos.

1. Marc Gisin (SUI) – la final ia zapada de pe jos, sa ne semnaleze ca este si pe traseu, ceea ce face coborarea mai dificila si mai periculoasa.

2. Ambrosi Hoffmann (SUI) – pierde jumatate de secunda.

3. Peter Fill (ITA) – intarzie mult si la final da a „nu” cu degetul in fata camerei. Poate vrea sa spuna ca n-ar trebui sa se desfasoare cursa.

Pe traseu e zapada si asta ii intarzie pe schiori clar. In continuare ninge serios.

4. Stephan Keppler (GER) – amortizeaza minunat hopurile, e cel mai rapid si trece in frunte.

5. Joachim Puchner (AUT) – inaripat de public preia conducerea.

6. Mario Scheiber (AUT) – doar locul trei pentru unul din purtatorii sperantelor austriece.

7. Guillermo Fayed (FRA) – probleme mari pe traversa. Reuseste cumva sa ramana in cursa si locul 5.

8. Johan Clarey (FRA) – cursa puternica, un finis tare pe care recupereaza, dar cu 4 sutimi prea putin ca sa-l ajunga pe Puchner.

9. Adrien Theaux (FRA) – foarte stranse rezultatele, cu 14 sutimi intarziere nu incheie decat pe 4.

10. Patrick Küng (SUI) – prea imprastiat, cu mainile intinse in lateral, locul 8.

11. Erik Guay (CAN) – sus nu-si da drumul, pe final ataca si avanseaza pana pe a cincea pozitie.

12. Christof Innerhofer (ITA) – nu adapteaza viteza la conditiile de azi, iese mult in larg la un viraj, apoi la intrarea pe panta de deasupra stadionului nimereste pe niste valuri si se dezechilibreaza. Locul 7.

13. Hannes Reichelt (AUT) – jumatatea de secunda pe care o pierde il trimite pe locul 9.

14. Carlo Janka (SUI) – doar penultimul.

15. Silvan Zurbriggen (SUI) – doar finisul e bun, locul 11.

16. Beat Feuz (SUI) – la iesirea Hausberg se dezechilibreaza la aterizare, dar apoi porneste rachetele si de la jumatate de secunda in spate se apropie pana la 9 sutimi. Locul 3.

17. Aksel-Lund Svindal (NOR) – inceput excelent, apoi o curba foarte larga il amendeaza mult. Locul 7.

18. Bode Miller (USA) – nu are cele mai bune schiuri. Pe traversa da prin toate gropile, se dezechilibreaza rau inainte de ultima curba, salveaza acrobatic, dar termina doar pe 16.

19. Didier Cuche (SUI) – merge de parca n-ar fi zapada pe partie, adunat, ataca, stie fiecare bucatica din partia asta si cu finalul fulminant trece in frunte!

20. Klaus Kröll (AUT) – ameninta pozitia lui Cuche, dar nu are acelasi avant la final. Locul 2

21. Romed Baumann (AUT) – minunata cursa, mai rapid de la bun inceput, din pacate prinde toate valurile de pe traversa si acolo pierde ceva timp, coborand pe locul 2.

22. Didier Defago (SUI) – incepe bine, termina prost. Locul 14.

23. Yannick Bertrand (FRA) – si el ca si Defago pierde mult la final. Locul 14.

24. Jan Hudec (CAN) – foarte bun pana aproape de sfarsit, cand la saritura are o pozitie prea lasata pe spate, ce-i taie viteza dupa aterizare. Locul 9. Acesta a fost debutul lui in coborarea din Kitz, la 30 de ani.

25. Hans Olsson (SWE) – locul 22.

26. Dominik Paris (ITA) – 24.

La cei care se claseaza asa in spate nu am ce sa va zic. Merg si ei cum pot in conditii foarte dificile. Nu se vede nimic la suprafata partiei.

27. Georg Streitberger (AUT) – locul 17, ex-aequo cu colegul Hannes Reichelt.

28. Ivica Kostelic (CRO) – dupa ce a cazut la ultimul antrenament e normal sa nu atace. Locul 27.

29. Werner Heel (ITA) – 26.

30. Andrej Sporn (SLO) – inainte de saritura de la Hausberg (la mijloc chiat inainte de traversa) intra prin zapada mare, care pare sa aiba vreo 10 cm si din sfertul de secunda avans se face jumatate de secunda intarziere. Al saptelea.

31. Kjetil Jansrud (NOR) – 27.

32. Ted Ligety (USA) – 27.

33. Erik Fisher (USA) – 28.

34. Robbie Dixon (CAN) – 31.

35. Andrew Weibrecht (USA) – 33.

36. Marco Sullivan (USA) – are o greseala, dar in ciuda ei termina pe 15.

37. Travis Ganong (USA) – ce cazatura la ultimul antrenament? A uitat deja de ea. Cu viteza mare inainte spre locul 12.

38. Manuel Kramer (AUT) – curaj, dar atat. Locul 35.

39. Matteo Marsaglia (ITA) – 39.

40. Andreas Sander (GER) – 39.

Revin, o cursa fenomenala a lui Max Franz, care la jumatate a avut 15 sutimi avans fata de Cuche, dar cu toata nebunia din tribune si cu toate emotiile pe care i le-a dat lui Cuche, pe finis a pierdut prea mult timp si a terminat doar pe 13. Rezultat bun, dar nu surpriza.

La doua zile dupa ce si-a anuntat retragerea, Didier Cuche castiga pentru a cincea oara coborarea din Kitzbühel si e probabil singurul schior caruia astazi i-ar fi fost iertat afrontul de a impiedica o dubla victorie a gazdelor, prin Romed Baumann si Klaus Kröll.

clasamentul etapei
cronica etapei
declaratii

Publicitate

5 păreri la “Coborarea masculina din Kitzbühel – ultima victorie a lui Didier Cuche pe Streif

 1. E catastrofa totala baiatu’asta de la Euro Sport !!! A zis de vreo 3 ori Arnold Schweizenegger(Schwarzenegger) si de vreo 2 ori Marc Gini… Nu-l aud oare sefii lui ? Plus ca stalceste necontenit numele concurentilor.Despre ski n-are nici cel mai mic habar.Cum naiba o fi ajuns comentator…?

 2. Sefii lui nu-l aud si daca nimeni nu le trimite mail de plangere nici nu vor sti. Nu stiu cine a comentat azi. Date nu am decat despre Poponeci, care a ajuns comentator dupa ce a terminat scoala de televiziune Tudor Vornicu. Intre timp a terminat si facultatea de jurnalism. Si e schior de performanta. Greu de crezut, nu? 🙂

 3. Ultimele gafe:
  In ultimele curse de slalom, nici dupa 2 reluari nu a reusit sa inteleaga ca
  – in primul caz, concurentul, desi nu a intrat intr-un fir de par „pe deasupra” a trecut corect prin porti, bineinteles cu pretul unei opriri pentru a prinde poarta de dupa fir
  – in al doilea caz nu a reusit nici la reluari sa vada cum a trecut un concurent pe linga o poarta. a mers paralel pe langa o dubla albastra (tot intr-un fir) A trecut foarte evident pe langa ambele fanioane ce compun poarta. Si au fost 2 reluari! Rusinos!

  Iar atat la Wengen cat si la Kitz ne-a povestit senin despre Ingeman Stenmark. O data poate iti mai scapa, dar de 2 ori nu se poate. Totusi este vorba de Ingemar Stenmark, nu de oricine. Inadmisibil.

  Putem reclama aici:
  acobilanschi@sportline.ro este adresa redactorului sef de la Eurosport, Seful este ailie@sportline.ro

 4. Radu
  Asa se zice in romaneste? Fir de par? In germana si engleza e ac de par si mi se pare foarte potrivit numele. Linia schiorului e ca o suvita pe care o prind portile acelea. 🙂

 5. Este in jargonul schiorilor 🙂
  Sau era pe vremea cand eram si eu printre ei.
  Altfel, ai dreptate, pare mai potrivit ac de par.

Comentariile nu sunt permise.