Cutezatoarea Liz

Cu multa nerabdare au asteptat fetele slalomul urias de astazi. Acum vreo doua saptamani, din cauza iernii calduroase, federatia a decis sa impinga etapa din Maribor mai spre munti, unde nu exista pericolul ramanerii fara zapada. Asa a ajuns circul alb feminin in Kranjska Gora din nou dupa 5 ani. Bucurie mare pentru cele mai bune dintre specialistele probei. Au putut schia pe partia baietilor.

Superb preparata, foarte tare, cu gheata pe alocuri, cu zapada scartaitoare in altele, dar scurtata ca sa nu depaseasca fortele jumatatii mai delicate a lumii schiului alpin. Traseul a accentuat si mai mult dificultatea, foarte direct, permitand acumularea de viteze foarte mari, la care a devenit problematica luarea virajelor. Si atunci majoritatea concurentelor au optat pentru o abordare mai conservatoare, cu curbe largi si frana trasa.

Exceptia a fost Elisabeth Görgl. De fiecare data cand proba e de indrazneala, Liz spune prima prezent. A atacat de-a dreptul, n-a stiut ce-i ocolisul si a fixat un timp de neatins pentru restul lumii. Tessa Worley, in evidenta revenire de forma s-a apropiat cel mai mult de ea, la 3 zecimi. Si asa cum era de asteptat Federica Brignone nu s-a lasat nici ea inghitita de pluton.

Surpriza a fost inabilitatea Viktoriei Rebensburg de a-si adapta stilul la terenul variat si iute penalizator al greselilor. Ea va ataca in mansa secunda dintr-o grupa de 4 concurente, departajate de cate o sutime, ce e condusa de Lindsey Vonn. Celelalte doua sunt Kathrin Zettel si Anemone Marmottan. La victorie nu au sanse, Görgl si Worley nu se pot invinge decat singure, dar toate patru lupta pentru podium. De care in momentul de fata le desparte doar Denise Karbon, italianca ce ne reaminteste din cand in cand de clasa ei, cu niste viraje de raza mica, trasate foarte sigur.

Mansa a doua incepe la 14:15. N-o ratati daca puteti, putine sunt partiile asa frumoase in circuitul fetelor.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate