Slalomul urias feminin din Kranjska Gora – Tessa Worley obtine prima victorie a sezonului

Dupa ce ne-am lamurit ca Didier Cuche poate castiga in Kitz in orice conditii si chiar si pe ninsoare si zapada mare, sa vedem ce fac fetele in insorita Slovenie. Elisabeth Görgl a zburat razant pe traseul primei manse si are cele mai mari sanse la victorie. Depasita ar putea fi doar de Tessa Worley. Dar macar pentru o pozitie mai buna vor lupta multe alte adversare. De la 14:15 pe Eurosport 2.

Pentru ultima data intr-o zi libera, azi ofer doar comentariul text. De acum inainte fie voi fi la schi, fie vin cu o idee noua, care sper sa va placa. Va astept comentariile.

30. Giulia Gianesini (ITA) – termina cu bine.

29. Veronica Zuzulova (SVK) – pierde mai bine de o secunda. Enorm.

28. Fabienne Suter (SUI) – probleme mari si jumatate de secunda se duce de parca n-ar fi fost. Locul 2

27. Elena Curtoni (ITA) – ii sare schiul din piciorul de la exterior dupa ce lasa o clipa greutatea pe cel de la interios. Cade si aluneca mult la vale.

25. Stefanie Köhle (AUT) – iar risca enorm, se pare ca nu stie sa mearga altfel. Pana la urma e prea directa la o poarta si iese mult in afara virajului ideal, pierzand doua secunde si jumatate.

25. Marie-Michele Gagnon (CAN) – si ea cu probleme in unele viraje, locul 3, la o secunda in spate.

24. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) – ne arata ce greu e traseul, cu schiurile trepidand puternic in viraje, dar lupta pana la capat si e mai rapida decat Gianesini.

23. Ana Drev (SLO) – prea dificil pentru ea. Locul 6.

22. Julia Mancuso (USA) – nu se increde in schiuri si pe buna dreptate, o tradeaza in derapari de cateva ori. Doar locul 3.

21. Eva-Maria Brem (AUT) – intra foarte greu in cursa, mijlocul e bun, pe final pierde din nou.

20. Frida Hansdotter (SWE) – un mijloc excelent, prinde perfect ritmul, se lasa in voia lui si atunci vine o clipa de neatentie, care ii strica grav doua viraje si o trimite pe locul 5.

19. Veronique Hronek (GER) – neintelegeri mari intre picioare, plecate de vreo doua ori in directii diferite si totusi nu pierde decat avantajul plus jumatate de secunda. Locul 3.

18. Taina Barioz (FRA) – lupta, dar in zadar. Termina pe 4.

17. Marlies Schild (AUT) – o eroare de inspectie nu o scoate bine pe partea din mijloc. Locul 10.

16. Marion Bertrand (FRA) – isi face varza cursa pe final. Locul 11.

15. Michaela Kirchgasser (AUT) – pierde treptat cate putin din avantaj, dar prima pozitie o rateaza cu o dare cu fundul de zapada pe ultimul abrupt.

14. Tanja Poutiainen (FIN)  – prima care mai lasa ceva din avantaj si pentru ea si preia conducerea, desi a pierdut constant in comparatie cu vecina suedeza.

13. Irene Curtoni (ITA) – prinde multe denivelari sub picioare, schiaza defensiv, lasata usor pe spate si pierde timp. Locul 6.

12. Lena Dürr (GER) – curajoasa, ca multe dintre fetele tinere. Dar la fel ca ele, intra prea direct la cateva porti si apoi trebuie sa corecteze. Locul 2.

11. Maria Höfl-Riesch (GER) – nu-si da drumul de la bun inceput, dar mijlocul este excelent, iar pe final face risipa uriasa de efort ca sa preia conducerea cu peste jumatate de secunda.

10. Anna Fenninger (AUT) – superba sus, pe mijloc e prea putin activa, si pierde timp, ramanandu-i prea putin pentru final. Locul 2, la o zecime in spatele Mariei.

9. Tina Maze (SLO) – ca si Anna, merge foarte bine sus, pe mijloc nu pierde la fel de mult si in ciuda unei mici impiedicari pe ultimul abrupt ii raman 5 sutimi ca sa treaca in fata, spre bucuria spectatorilor.

8. Anemone Marmottan (FRA) – deschide batalia sutimilor, startul e mai slab, mijlocul e foarte bun, finisul usor mai lent. Locul 3.

7. Viktoria Rebensburg (GER) – o cursa asemanatoare cu a Tinei pe primele doua treimi, pe abruptul final nu face nici o greseala si e noua lidera, cu un avans de 3 zecimi.

6. Kathrin Zettel (AUT) – prea multe greseli pentru micuta austriaca, locul 6.

5. Lindsey Vonn (USA) – ca de obicei ataca. Greseste, dar salveaza minunat, de doua ori trece pe langa abandon si nu pierde totusi decat 5 sutimi per total. Locul 2.

4. Denise Karbon (ITA) – pierde directia dupa un derapaj si iese in afara traseului, e inca deasupra urmatoarei porti si poate reveni, dar timpul e slab. Locul 25.

3. Federica Brignone (ITA) – cursa precisa, conserva frumos viteza acolo unde se poate si trece pe primul loc, marind usor avansul initial.

2. Tessa Worley (FRA) – cursa salbatica si fara greseala. Cel mai bun timp al mansei.

1. Elisabeth Görgl (AUT) – initial e prea atenta la linie, pe abrupt insa risca prea mult, da drumul la schiuri, ii scapa cel de la baza si nu mai poate salva ramanerea in cursa.

Tessa Worley castiga prima cursa a sezonului, de abandonul Elisabethei Görgl profitand urmatoarele clasate, Federica Brignone si Viktoria Rebensburg.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate