Declaratii dupa slalomul urias feminin din Kranjska Gora

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde

Tessa Worley (FRA) – castigatoarea slalomului urias din Kranjska Gora: „Nu a fost usor, dar imi plac conditiile ca acestea. Ma bucur foarte mult ca sunt iarasi in frunte. A fost un traseu scurt, asa ca a trebuit intrat in ritm de la inceput si tinut pana la sfarsit. Am reusit sa fac asta inca din prima mansa. A doua a fost putin mai dificila, a fost nevoie de mai multa agresivitate. Crec ca m-am descurcat si cu ea. A fost dur, dar mi-a placut. Partia a fost noua pentru mine. Dificila, cu gheata si accidentata. A trebuit muncit pe ele ca sa nu pierzi viteza. Imi place sa schiez pe partii de baieti, e o mare provocare.”

Federica Brignone (ITA) – locul 2: „Sunt foarte bucuroasa de cum am mers azi. Traseul e deosebit de dificil. Zapada a fost inghetata, dar imi plac conditiile acestea. Imi place aici mai mult decat in Maribor. Daca e dificil si dur, acela e traseul meu. Pe ultima panta a fost extrem de accidentat. Am tras si am tras pana la capat.”

Viktoria Rebensburg (GER) – locul 3: „Ultimele saptamani nu au fost usoare pentru mine, am avut nevoie de refacere fizica. Astazi nu a fost usor de schiat, pista a avut multa gheata si in plus n-am avut manse bune, dar totusi solide. Cum am avut ceva probleme in prima mansa, am incercat sa recuperez in a doua. A fost categoric mai buna. Partia a fost plina de hopuri si valuri. Nu te simti bine pe asa ceva, dar pana la urma sunt multumita de locul 3. Pot si mai mult si voi lua elanul de aici in urmatoarele curse. E bine sa mergi in locuri noi, sa incerci alte partii. Am facut antrenamente si pe teren dur, asa ca am fost pregatite pentru ce am intalnit aici. Dar pentru specialistele de slalom urias, e mai bine sa avem partii mai tehnice.”

Lindsey Vonn (USA) – locul 4: „Sus am schiat bine. Jos a fost accidentat si am pierdut viteza.”

Maria Höfl-Riesch (GER) – locul 6: „Sunt foarte mandra de mansa a doua. Antrenamentele indicasera ca ma descurc bine aici. Sunt foarte multumita de locul 6, tendinta este clar crescatoare. In plus rezultatul intregii echipe este bun. A trecut ceva vreme de cand n-am mai avut patru nemtoaice intre primele 15.”

Elisabeth Görgl (AUT) – abandon dupa ce a condus la pauza: „Un teren foarte dur. Setarile materialului au fost bine potrivite pentru el. Antrenorul meu, Florian Winkler, a facut un traseu foarte frumos in prima manse. Cu adevarat rapid, pe care am gasit ritmul imediat. Mi-am putut juca perfect atuurile, apasarea scurta si in forta a schiurilor. De la mijloc in jos am luat fiecare viraj ca la carte.”

„In mansa a doua am riscat din plin si am mers bine, dar pista a fost putin abraziva. Poate m-am impins centrul de greutate prea mult spre interior. Si asa m-a tras jos. Pacat, dar n-am avut ce face. Am facut o cursa inimoasa. Nu stiu daca ar fi ajuns pentru victorie, dar a fost in orice caz o cursa buna.”

Publicitate