Slalomul masculin din Schladming – prima victorie acasa a lui Marcel Hirscher

Marcel Hirscher declara dupa prima mansa ca se simte deja ca dupa o victorie. Cu tot stresul si agitatia ultimelor zile, cumva normal. Intre timp banuiesc ca s-a razgandit si isi doreste adevarata victorie, cea marcata prin cifra 1 in dreptul numelui sau atunci cand va incheia slalomul din aceasta seara. Nu e omul care sa dozeze. Nici in general, dar mai ales nu in fata propriilor suporteri. Ultimele doua curse le-a terminat cu descalificari. Cum o va termina pe aceasta? Raspunsul ni-l va da cursa ce incepe la 21:45.

Clasamentul actualizat live e la acelasi link pe care l-am dat la prima mansa, iar daca doriti ceva mai mult decat comentariul live text, va astept in lounge-ul nostru de pe skype (detalii sunt tot la articolul cu comentariul primei manse). Daca nu va descurcati, cereti-mi ajutorul. Dar si daca nu aveti nevoie de el, tot va astept cu comentarii mai jos.

Marlies deschide si aceasta mansa, in 53,02 secunde, cu o poarta calcata, dar de dragul jocului, haideti sa-i consideram si timpul acesta, caci trecerea cu schiul peste bat nu i-a scurtat timpul.

30. Jonathan Nordbotten (NOR) – termina, dar e posibil sa fi calcat.

29. Alexander Horoshilov (RUS) – la a doua calificare consecutiva, da totul pentru un rezultat cat mai bun. Pe final are un pic probleme, dar corecteaza rapid. Cu o secunda mai rapid.

28. Michael Janyk (CAN) – ii place ca are pista buna si ataca. Inca jumatate de secunda avans.

27. Christoph Dreier (AUT) – La inceput e linistit si pierde timp, spectatorii ii dau aripi si recupereaza 66 de sutimi trecand in frunte.

26. Steve Missillier (FRA) – ii pedepseste lui Dreier ezitarea de la inceput si avansul luat acolo e suficient ca sa-l coboare din frunte.

25. Krystof Kryzl (CZE) – multe greseli, ramane pe spate de cateva ori. Ultimul.

24. Lars Elton Myhre (NOR) – locul 5.

23. Brad Spence (CAN) – locul 3.

Ninsoarea e foarte deasa. Deocamdata nimeni nu se apropie de ce au aratat Missillier si Dreier.

22. Markus Vogel (SUI) – locul 4.

21. Mitja Valencic (SLO) – si inca o data locul 4.

20. Markus Larsson (SWE) – se apropie de Missillier, dar nu-l depaseste.

19. Mattias Hargin (SWE) – locul 2, dupa ce da de vreo doua ori in gropi.

18. Reinfried Herbst (AUT) – in sfarsit schimbare de lider, multimea e in delir.

17. Wolfgang Hörl (AUT) – ramane pe spate si asta il scoate imediat din ritm, conducand la o luare de poarta printre picioare.

16. Alexis Pinturault (FRA) – trebuie sa riste pentru un rezultat bun, o face si calca o poarta.

Noi suntem in lounge-ul partiei discutand amical despre ce vedem. Indrazniti si alaturati-va  noua. E frumos.

15. Giuliano Razzoli (ITA) – locul 4, pierde mult pe final.

14. Naoki Yuasa (JPN) – minunat japonezul, vrea mult si scoate destul. Al treilea timp al mansei cu care preia detasat conducerea.

13. Jean-Baptiste Grange (FRA) – incepe cu greseala, apoi e saltat mult in aer de un viraj si iese de pe traseu.

12. Axel Bäck (SWE) – inca un abandon, dupa cateva viraje precipitate ce l-au adus pana la urma prea jos.

11. Benjamin Raich (AUT) – nu se impaca prea bine cu santurile, desi altfel e activ, pierde o secunda fata de Yuasa. Locul 3.

10. Manfred Pranger (AUT) – pune cateva contre, pierde timp si acolo si mai departe, in ciuda stilului frumos.

9. Manfred Mölgg (ITA) – doar o clipa i-o iau schiurile inainte pe abrupt si imediat descumpanirea il arunca. Pierde o poarta dintr-un ac de par, nu vede ca e ac de par si nu urca unde trebuie pentru a i se lua in considerare intoarcerea pe traseu.

8. Ted Ligety (USA) – spectaculos, cu corectari de mare forta, locul 2.

Ninsoarea s-a mai linistit.

7. Stefano Gross (ITA) – munceste mult si e sprinten. Il trimite in tribune pe Yuasa, care azi va termina pe 8 in cel mai rau caz.

6. Ivica Kostelic (CRO) – lipsit de lejeritate in prima parte, ataca pe final dar si-a dat drumul prea tarziu. Locul 2, la 8 sutimi in spatele lui Gross.

5. Jens Byggmark (SWE) – o contra puternica pe abrupt, plus alte viraje cu probleme il coboara pe locul 5.

4. Andre Myhrer (SWE) – schiaza foarte departe de porti si in mod firesc nu urca mai sus de locul 7.

3. Fritz Dopfer (GER) – calca o poarta.

2. Mario Matt (AUT) – e pregatit pentru orice surpriza, nu are nici o clipa de ezitare, dar santurile numeroase formate in jurul portilor sunt un obstacol de nedepasit. Ramane la 7 sutimi in urma.

1. Marcel Hirscher (AUT) – incredibil, desi ramane de cateva ori pe spate, asta nu-i afecteaza timpul. De pierdut pierde, pe final publicul incearca sa-l trezeasca, simte ca e momentul sa atace si pe ultimul pasaj nu mai lasa nici o sutime, castigand prima lui cursa austriaca.

Marcel Hirscher  invinge sub o presiune inumana, urmat fiind de Stefano Gross si Mario Matt, care a trecut peste durerile de spate care l-au apucat dupa (inainte? in timpul?) prima mansa.

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate