Prima super-combinata feminina din St. Moritz – Lindsey Vonn conduce

In sfarsit vedem si prima super-combinata feminina din acest sezon. In St. Moritz, Elvetia. Initial trebuia sa se tina in Val d’Isere, dar cum in decembrie Europa a fost verde, super-combinata a ramas in aer. Daca e sa fim foarte exacti, aceasta este totusi super-combinata de duminica, mutata azi, ca sa-i faca loc restantei atunci. Caci azi vom vedea o mansa de coborare si una de slalom, in timp ce duminica prima mansa va fi un super-G.

Favorite clare sunt trei: Lindsey Vonn, Tina Maze, Maria Höfl-Riesch, cu un usor avantaj pentru Maria si Tina, aflate pe podium in acest sezon si in slalom. Dar si Lindsey a terminat constant intre primele 10. Insa daca tine sa castige, va trebui sa le lase mult in urma pe adversare cu cursa din coborare. Uneori i-a iesit, alteori nu.

Cele doua manse incep la 11:30, respectiv 14:30, nu le vad trecute in programul Eurosport, dar s-ar putea totusi ca Eurosport2 sa transmita, daca nu, folositi cu incredere oleoletv. Eu voi asigura aici comentariul text si in eventualitatea ca mai sunt si altii nelegati de orele de birou, va astept si pe skype la lounge-ul nostru de schi. Daca vreti sa va alaturati luati legatura cu pic_si_poc pe skype, mentionand ca doriti pe partieeeee. Clasamentul actualizat LIVE ni-l pune la dispozitie tickerul de la FIS.

Partia este mai tare decat in zilele precedente la antrenamente. Agresiva si posibil mai rapida chiar decat la ultimul antrenament, care a fost deja cu 5 secunde mai rapid decat primul. Vremea este inca buna, pentru slalom se anunta nori si poate ninsoare.

De obicei la super-combi startul e mai jos decat la coborarea speciala. Astazi nu, vedem o cursa completa.

Edit Miklos a avut un antrenament foarte bun alaltaieri, ocupand locul 30. Ieri nu i-a mai placut la fel de mult, terminand a 40-a. Oricum, are sanse pentru un rezultat bun, in St. Moritz-ul inregistrand si pe vremea cand mai concura pentru noi cateva rezultate bune.

Una dintre saritori le-a aruncat ieri pe fete pe o distanta de 70 m. Astazi este putin mai scurta.

1. Wendy Holdener (SUI) – termina fara probleme, chiar daca a facut o greseala si nu a atacat. Este slalomista.

2. Lara Gut (SUI) – ieri a fost a patra. O intrece pe coechipiera ei cu o secunda si 3 zecimi.

3. Camilla Borsotti (ITA) – dupa saritura finala o ia foarte direct si timpul pierdut pana acolo e recuperat complet. Prima, 11 sutimi mai buna decat Lara.

4. Leanne Smith (USA) – 0 secunda si un sfert avans! Intervalele de start sunt mici, curbele de sus nu sunt aratate la tv, e greu de comparat ce a facut mai bine, fixand avansul acesta inca din prima jumatate a cursei.

5. Federica Brignone (ITA) – ea nu-i vitezista si asta se vede, nu e obisnuita sa sara asa mult. Pierde peste doua secunde. Locul 4.

6. Andrea Fischbacher (AUT) – cade intr-o zona ascunsa de un damb. Nu stiu exact ce s-a intamplat. Orfii zic ca ar fi agatat o poarta cu mana. Picioarele sunt intregi.
7. Julia Mancuso (USA) – cursa bun in partea pe care o vedem, pierde doar 3 zecimi.

Abia acum se intrerupe cursa. Cam dezorganizati elvetienii astia.

Cursa este intrerupta fiindca este o problema cu una din camerele de pe traseu. Se reconecteaza un cablu si suntem din nou in miezul faptelor.

8. Marusa Ferk (SLO) – la ea vedem tot traseul, multe viraje in care trebuie luptat cu tinutul unei linii ridicate, denivelarile nu fac treaba mai usoara, iar slovena incheie intre primele din pluton, pe locul 4, la 3 sutimi in spatele italiencei Borsotti.

9. Marie-Michele Gagnon (CAN) – pierde peste trei secunde.

10. Marion Pellissier (FRA) – pozitie defensiva pe virajele grele si o intarziere de o secunda jumatate. Nu-i exagerat de mult. Locul 6.

11. Daniela Merighetti (ITA) – inca o cazatura, intr-o compresie in care a aterizat dupa o saritura intr-un viraj la stanga. E transportata jos cu un skidoo. A stat in picioare, dar se pare ca totusi nu poate schia singura.

12. Denise Feierabend (SUI) – ghinion pentru elvetianca. E oprita pe traseu, din cauza cazaturii italiencei. Va porni mai tarziu, intr-un moment pe care-l va alege singura.

13. Johanna Schnarf (ITA) – se reia cursa. Pe o traversa are dificultati in tinerea liniei, prinde poarta pierzand timp, si in restul virajelor e trasa de fiecare data in lateral. Locul 6.

14. Fabienne Suter (SUI) – o cursa foarte curata si totusi 8 zecimi. Locul 4.

15. Lotte Smiseth Sejersted (NOR) – aceleasi probleme pe care le-au avut si alte fete, in traversa si in viraje, chiar la final o mai ia o data mult in lateral. Locul 9.

16. Anja Pärson (SWE) – asta este una din coborarile ei favorite. Aici vom vedea daca a revenit sau nu dupa problemele pe care le-a avut cu claparii. Sus e rapida, pe mijloc reia schiul defensiv. Pierde o secunda. Locul 4.

Denise Feierabend alege sa-si incerce norocul acum. La mijloc are un viraj foarte larg, pe care a pierdut 6 zecimi, jos nu mai lasa decat o zecime si e a treia. Sanse mari pentru mansa a doua, fiind specialista de slalom.

17. Tina Maze (SLO) – pierde pe prima bucata jumatate de secunda, de acolo e foarte buna, recuperand niste sutimi si termind pe 3.

18. Anna Fenninger (AUT) – si ea pierde prea mult sus, la al doilea timp intermediar e deja la o secunda in urma, mijlocul e foarte bun, recupereaza timp un sfert de secunda si e pe locul 5.

19. Elisabeth Görgl (AUT) – aproape perfecta. Sus rapida, pe mijloc excelenta, trece inaintea americancei, mareste avansul pana la final, desi in ultima curba e trasa mult in lateral. Cu 4 zecimi mai buna decat Smith.

20. Maria Höfl-Riesch (GER) – la mijloc are un viraj larg, in care se dezechilibreaza si acolo pierde conducerea. Locul 2, 3 zecimi intarziere.

21. Lindsey Vonn (USA) – a accelerat permanent, a stat in pozitie de coborare chiar si in viraje, toti timpii i-au fost pe verde, castigand macar o sutime in fiecare pasaj. Sase zecimi avans la final.

22. Nicole Hosp (AUT) – o cursa bunicica, la final si ea trece sa dea noroc cu cine o fi in lateral inainte de ultima poarta. E multumita de locul 7, cu o secunda si jumatate handicap pentru slalom.

De acum o asteptam pe Elena Fanchini, cea care a terminat intre primele in ambele antrenamente. In rest suntem deja la alta categorie de concurente, nu au cum sa se apropie de primele. Ca o curiozitate, Leanne Smith e la o secunda in spatele lui Lindsey.

23. Francesca Marsaglia (ITA) – locul 17.

24. Stacey Cook (USA) – locul 12, dupa niste probleme la traversa.

25. Elena Curtoni (ITA) – 21.

26. Regina Mader (AUT) – 19.

27. Laurenne Ross (USA) – nici aici (la fel ca in Cortina) nu arata retinere, foarte bine a trecut peste accident. Locul 15.

28. Marie Marchand-Arvier (FRA) – bunicica. Locul 12, dar nu-i va fi de folos, la slalom nu-i asa priceputa.

29. Margot Bailet (FRA) – 27.

30. Margret Altacher (AUT) – 27, intarzierea e de patru secunde jumate.

31. Tessa Worley (FRA) – 28.

32. Kathrin Zettel (AUT) – inceput fantastic, la fel de rapid ca Lindsey. Continua cu o cursa curata si curajoasa si termina pe 8, specialista de slalom fiind.

33. Ilka Stuhec (SLO) – are cateva probleme, dar per total o cursa solida. Locul 19.

34. Larissa Yurkiw (CAN) – 32.

35. Anne-Sophie Barthet (FRA) – 26.

36. Lisa Magdalena Agerer (ITA) – 29.

37. Stefanie Moser (AUT) – ataca minunat, nu e intimidata de greseli si trece pe 8.

38. Veronique Hronek (GER) – abandon, n-am vazut ce s-a intamplat.

39. Elena Fanchini (ITA) – tine o linie buna, dar nu ataca la fel ca Moser. Doar locul 22, mare dezamagire.

40. Nadja Kamer (SUI) – 31.

Ne-a mai ramas sa-i tinem pumnii lui Edit.

51. Edit Miklos (HUN) – pierde mult timp pe mijloc si incheie pe locul 34, cu trei secunde si jumatate intarziere. Mult mai bine decat in Bad Kleinkirchheim, chiar daca inca nu e la cel mai inalt nivel la care a schiat inainte de accidentarea de la JO.

Lindsey Vonn castiga clar prima mansa si cu avansul pus in fata slalomistelor mai bune decat ea, are sanse mari la victorie astazi. E urmata de Elisabeth Görgl si Maria Höfl-Riesch. Schioara germana e capabila s-o depaseasca pe austriaca, insa nu stiu daca si pe Lindsey. Mansa secunda incepe la 14:30.

clasamentul coborarii
cronica coborarii
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica slalomului
declaratii

Publicitate