Super-combinata feminina din St. Moritz – inca o victorie pentru Lindsey Vonn

Desi primele trei clasate dupa mansa de coborare, Lindsey Vonn, Elisabeth Görgl si Maria Höfl-Riesch au si cele mai mari sanse la a ramane pe podium si dupa slalom, cursa lasa loc si pentru imprevizibil. Pe el il vaneaza patru specialiste ale probei tehnice, clasate toate – unele in mod surprinzator – intre primele 10. Mansa incepe la 14:30, iar daca Eurosport 2 n-a inclus-o in program, apelati la serviciile oleoletv. 😀

Pentru tickerul LIVE si instructiuni de acces la comentariul audio, cititi va rog introducerea de la prima mansa.

30. Federica Brignone (ITA) – termina fara probleme.

29. Alexandra Coletti (MON) – abandon, dupa ce cade.

28. Mirena Küng (SUI) – nu ia startul.

27. Regina Mader (AUT) – se chinuie cum poate si pierde doua secunde.

26. Lotte Smiseth Sejersted (NOR) – un nou abandon.

25. Marion Pellissier (FRA) – la inceput mai ezitanta, apoi din ce in ce mai sigura si trece in fata. Jos a fost mai rapida decat Federica.

24. Elena Fanchini (ITA) – sus buna, jos nu tine pasul cu frantuzoaica. Locul 2.

23. Johanna Schnarf (ITA) – si ea derapeaza si cade.

22. Ilka Stuhec (SLO) – rateaza o poarta si urca anevoios la deal ca sa termine totusi cursa.

20. Lara Gut (SUI) – incepe foarte bine, e foarte rapida sus, dar ca de obicei, greseste. Ia mai multe porti intre picioare si abandoneaza.

20. Tina Weirather (LIE) – catinel, alege sa mearga sigur, la inceput ii iese, dar la mijloc calca o poarta.

Toate abandonurile acestea ii cresc lui Edit sansele sa termine in puncte si sa-si indeplineasca obiectivul sezonului.

19. Laurenne Ross (USA) – sus se descurca rezonabil, jos ramane pe spate, salveaza cu niste cascadorii si termina pe 4.

18. Marusa Ferk (SLO) – merge bine si scoate cel mai bun timp al mansei. Are o secunda avans.

17. Carolina Ruiz Castillo (ESP) – nu ia startul.

Si astazi s-a apelat la fete sa anunte in avans daca doresc doar sa se antreneze, ca sa fie puse la start in urma adevaratelor concurente, vad insa ca nu prea le-a pasat. Poate si pentru ca majoritatea celor care renunta azi la slalom au avut numere peste 30.

15. Camilla Borsotti (ITA) – cursa buna pentru o coboratoare. Locul 2, pierde 8 zecimi.

15. Stacey Cook (USA) – nu ia startul.

14. Marie Marchand-Arvier (FRA) – incomodata de distanta mica intre porti, pana la urma cade.

13. Anja Pärson (SWE) – dureaza foarte mult pana prinde ritmul. De acolo nu mai pierde mult. Locul 3.

12. Fabienne Suter (SUI) – greoaie la inceput, apoi i se duc schiurile iute. La inceput se tine de ele, pe abrupt insa se impiedica si face o tumba prin aer cu aterizare pe spate.

11. Anna Fenninger (AUT) – incepe dezordonat, pe parcurs prinde spilul si finalul e bunicel. Locul 2, la 3 zecimi in spatele slovenei.

10. Denise Feierabend (SUI) – specialitatea nu-i iese la fel de bine ca disciplina rapida. Ramane la 3 sutimi in spatele lui Ferk.

9. Kathrin Zettel (AUT) – cum era de asteptat, are cel mai bun timp al mansei, desi timpii intermediari ne arata ca pe mijloc se putea si mai bine. O secunda avans.

Traseul e usor, fara multe combinatii, special gandit ca sa nu fie peste puterile coboratoarelor. Partia insa e grea. Sus e cu gheata, jos abrupta.

8. Stefanie Moser (AUT) – la pauza a zis ca s-a distrat in prima mansa. Dar ca la a doua se vor distra mai degraba spectatorii. E clar ca nu e proba ei. Nu e caraghioasa, ci foarte lenta. De parca ar avea tot timpul din lume. Pierde trei secunde si jumatate si termina pe 10.

7. Nicole Hosp (AUT) – ei da, asta e Nicole Hosp pe care o tin minte din vremurile vechi. Atac de sus pana jos si e prima cu cel mai bun timp al mansei si un avans de peste jumatate de secunda.

6. Tina Maze (SLO) – la cele 14 sutimi initiale mai adauga 3 si avem o noua lidera.

5. Julia Mancuso (USA) – n-are canturi deloc si prin urmare e nesigura. Locul 12, cu aproape trei secunde jumate intarziere.

4. Leanne Smith (USA) – complet straina de aceasta proba. Se supraroteste dupa fiecare viraj si pierde peste 4 secunde.

3. Maria Höfl-Riesch (GER) – rateaza, nu-i place gheata si sus este din plin. Derapeaza, pierde o poarta, se intoarce dintr-o miscare la ea, dar bucla suplimentara costa enorm. Locul 16.

2. Elisabeth Görgl (AUT) – mare pacat, dupa un timp mai bun decat al Tinei la jumatate, e prea directa si nu ia bine o poarta.

1. Lindsey Vonn (USA) – joaca foarte frumos cartea rutinei. Merge dozat, injumatateste la primele doua puncte de control avansul, dar de la ultimul pana la sfarsit ataca pe mica bucata plata si ramane cu 4 zecimi din cele 14 avute la inceput.

19 concurente au terminat pana acum cursa, Edit are sanse uriase la puncte. Numai sa termine slalomul. 🙂

34. Edit Miklos (HUN) – locul 21 deocamdata, a pierdut inca cinci secunde si jumatate, ceea ce nu-i rau deloc.

Au mai ramas 10 concurente la start.

Primele doua o depasesc pe Edit. Si Agerer e mai rapida, dar sigur vor fi cateva prea lente. Gagnon era de asteptat sa mearga mai bine, Edit e acum pe 26. Krizova e mai lenta, Altacher in schimb o coboara pe 27. Worley n-are probleme in scoaterea unui timp mai bun, urmeaza o coboratoare, tot din Franta, Margot Bailet. Si ea o depaseste, Edit a ajuns pe 29, la start mai sunt doua concurente. Una singura e suficient sa termine mai jos decat ea. Barioz termina pe 27 si Edit e pe ultimul loc cu puncte, cu o singura schioara ramasa la start. Simari-Brikner nu merge rau in slalom, dar totalul e sub cel al lui Edit, care astazi face primul punct al sezonului. Din pacate nu pentru Romania, ci multumita federatiei noastre de specialitate, pentru Ungaria.

Lindsey Vonn ramane schioara completa etalon, castigand prima super-combinata. De ratarile Mariei Höfl-Riesch si Elisabethei Görgl au profitat Tina Maze si Nicole Hosp, cele mai rapide schioare ale mansei a doua.

prima mansa live text
clasamentul coborarii
cronica coborarii
clasamentul final
cronica slalomului
declaratii

Publicitate

2 păreri la “Super-combinata feminina din St. Moritz – inca o victorie pentru Lindsey Vonn

  1. Domnita, eu mi-ss mai inceata cu audio , dar cu vizualu’….stau bine… si nu cred pana nu vad :)…
    am rabdare , si-mi revin pe partie mereu , doar , doar vad ceva .
    xox,j

Comentariile nu sunt permise.