Declaratii dupa prima super-combinata feminina din St. Moritz

prima mansa live text
clasamentul coborarii
cronica coborarii
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica slalomului

Lindsey Vonn (USA) – castigatoarea super-combinatei din St. Moritz, prima din acest sezon: „Am avut o cursa grea astazi. St. Moritz are o partie excelenta pentru super-combinata. Coborarea a fost buna, dar am avut emotii. N-am stiut daca avansul e suficient in fata slalomistelor. A fost mare doar in aparenta. Insa am facut si o mansa de slalom solida si am tinut de primul loc.”

„Am mai multa incredere in slalom anul acesta. Echipamentul e foarte bun si ma simt mai sigura pe mine. De multe ori, daca nu am avut timp sa ma antrenez destul pentru slalom, imi lipseste increderea si asta se vede din limbajul corpului atunci cand schiez. Dar astazi am stiut ce am de facut. Am stiut unde trebuie sa fiu inteligenta, si am abordat tactic abruptul, cu multa precautie, iar apoi am dat drumul la schiuri pe finalul plat. A fost suficient pentru victorie, asa ca sunt bucuroasa.”

„La sfarsitul coborarii, am stiut ca trebuie sa risc si in slalom. Avansul fata de Tina a fost mare, dar tot a ramas periculoasa, in plus mai erau si Niki si Maria, cele mai puternice adversare de astazi. Ma bucur ca am ramas inaintea lor, desi am pierdut timp la slalom. Insa in super-combinate nu trebuie sa castigi de fiecare data ambele manse, ci sa schiezi inteligent si sa termini de ambele dati. Asta am reusit sa fac astazi. E foarte important pentru clasamentul general. Iar la super-combinata avem doar trei etape. E greu sa castigi globul.”

„Toata lumea din echipa schiaza foarte bine acum. Avem foarte multa incredere. Leanne (Smith) a fost foarte rapida in multe curse, iar astazi a ajuns pana la finisul coborarii fara sa greseasca. Stie ce poate si asta e valabil si pentru Laurenne (Ross) si Stacey (Cook). Julia (Mancuso) a avut deja multe succese in cariera si stie ce are de facut. Sunt foarte incantate de cum schiem si cred ca toate abia asteptam cursa de maine.”

Tina Maze (SLO) – locul 2, cu cel mai bun timp slalom: „N-a fost deloc un slalom usor. Au injectat partia si a fost foarte denivelata. A fost greu sa prinzi ritmul de la start pana pe primul abrupt. Dar am atacat 100% si a meritat. Sunt a doua fiindca Lindsey a luat un avans prea mare in mansa de coborare. Cu un singur slalom e dificil sa recuperezi o secunda si jumatate. Daca ar fi fost mai lung, as fi avut o sansa. Sunt totusi multumita de locul 2.”

Nicole Hosp (AUT) – locul 3, primul podium dupa mai mult de un an: „Simt o imensa usurare. Insa ceea ce ma multumeste cel mai tare e instinctul de cursa pe care l-am avut din nou dupa mult timp. Intre timp il cam pierdusem. Handicapul fata de Vonn a fost prea mare, fiindca Lindsey schiaza bine si in slalom, dar am incercat sa urc in clasament cu un slalom bun. Am facut o super-cursa. Sus am incercat sa simt traseul. Apoi am incercat sa risc si am reusit.”

La cele doua antrenamente n-am mers bine. In primul am gresit mult, in al doilea am avut schiurile nepotrivite si am fost prea lenta. Asa ca astazi, dupa ce am pierdut numai o secunda si jumatate fata de Lindsey, am fost foarte multumita.

„Sunt atat de bucuroasa. Ultimele saptamani si luni au fost foarte dificile. Nu mi-a iesit nimic de la inceputul sezonului si normal ca asa iti pierzi increderea. N-am mai stiut daca voi mai putea schia vreodata repede. Nu e deloc o placere cand termini de fiecare data in spatele celorlalte fete si cand stii ca ai castigat candva Cupa Mondiala, iar acum esti codasa. A fost o provocare uriasa mai ales in plan mental. Am stiut ca pot mai mult. Acum e din nou totul bine si sunt pur si simplu fericita. Nu ma supar daca imi va merge tot asa.”

Kathrin Zettel (AUT) – locul 4: „In slalom era loc de mai bine daca as fi riscat mai mult. Dar sunt multumita de locul 4. Evolutia din coborare a fost excelenta. M-am simtit foarte bine pe partie si pe portiunile tehnice am putut pastra avantul in viraje. In momentul de fata imi face placere sa schiez in probele rapide si ma bucur de rezultatul bun combinat. Niki merita sa stea pe podium dupa asa pauza mare. Ma bucur pentru ea.”

Maria Höfl-Riesch (GER) – locul 21, dupa o greseala mare in slalom, a fost pe 3 dupa coborare: „Sunt foarte suparata. La doar trei curse nu-ti poti permite un abandon, sau cvasi-abandon, ca in cazul meu, daca vrei sa lupti pentru globul de cristal. Insa deocamata am probleme cu setarea materialului pe suprafete cu gheata. In slalom a trebuit atacat, tactica nu aduce nimic. Dar n-au prins schiurile si n-am avut nici o sansa. Prima panta a fost putin cam aspra, din cauza startului tarziu, fiindca toata lumea incearca sa apese si s-au format santuri. Dezamagirea e mare, dar voi incerca sa uit repede de ea si sa atac din nou maine.”

Elisabeth Görgl (AUT) – abandon pe drumul spre cel mai bun timp al slalomului, dupa locul 2 in prima mansa: „Ce sa fac? Trebuie sa iau situatia asa cum e. Coborarea a fost in ordine. Jos mi-a scapat putin un schi, este o denivelare pe care i-a fugit si lui Lindsey schiul. Dar am trecut cu bine de ea si n-am pierdut mult timp. In slalom m-am simtit bine la antrenamentul de ieri. Astazi au fost alte conditii, dar am incercat sa atac. Pana la greseala am avut un material bun, am mers foarte bine si am simtit ca sunt rapida. Dar cand ataci, apar greseli. Insa schiatul la atac e foarte important pentru mine. Daca vrei sa castigi, trebuie sa mergi la limita. Astazi nu mi-a iesit. Pacat, ar fi fost un rezultat foarte bun.”

Publicitate