Declaratii dupa coborarea feminina din St. Moritz

comentariul live text
clasamentul etapei
cronica etapei

Lindsey Vonn (SUA) – castigatoarea, pentru prima data, a coborarii din St. Moritz: „Am schiat foarte bine in portiunea mediana, de unde am conservat multa viteza pana la finis. Pana acum am avut intotdeauna probleme in coborarile din St. Moritz, in care am facut greseli. Astazi am incercat sa raman relaxata. Am stiut unde trebuie sa am grija la linie si cred ca am tinut-o cum trebuie. Multumesc Domnului ca am reusit in sfarsit sa castig. E minunat.”

„Am considerat cursa de ieri buna. Astazi am adus nivelul un pic mai sus. Nu mi-am imaginat ca voi fi atat de in fata atunci cand am trecut linia de sosire. O victorie in St. Moritz e speciala in sine. Aici trebuie sa schiezi bine ca sa castigi. E usor sa faci greseli si dupa cum se pare, azi nu am facut prea multe.”

„E a opta victorie in acest sezon, exact atatea curse am castigat anul trecut, iar acum e abia ianuarie. In cel mai bun sezon al meu, au fost 11. Poate anul acesta pot sa obtin mai multe. Ce se intampla acum, e o mare schimbare. Sunt cu rezultatele intre primele cinci in slalomul urias, intre primele 10 in slalom, imi merge incredibil de bine in acest sezon. Sper sa o tin asa si mai departe.”

„Ma simt bine. Sunt relaxata. Am savurat atat de mult ceea ce fac in acest sezon. In mod normal sunt o persoana stresata, care isi face griji tot timpul, din orice. Anul acesta insa, sunt relaxata. Nu imi propun sa castig cu o diferenta uriasa, ci doar sa dau tot ce pot, si se pare ca functioneaza. Sigur ca pe plan personal am probleme. In afara partiilor a fost o cursa in montagne russe. Dar in profesie, ma trezesc dimineata si ma bucur ca pot face ceea ce iubesc.”

„E un sentiment special sa o egalez pe Renate Götschl la numarul de victorii in coborare, dar Moser-Pröll are mult mai multe decat mine, asa ca mai am un drum lung in fata. A cam dominat schiul si in consecinta mi-a dat teme de facut. Voi decide abia dupa Mondialele din 2015 daca voi continua pana in 2017. Dar daca nu ma retrag, atunci voi merge si la Jocurile Olimpice din 2018. Il voi egala la longevitate pe Didier Cuche. Il admir. Schiaza intotdeauna tactic si este cel mai inteligent coborator din lume.”

„Avem o echipa buna. Leanne (Smith) schiaza extrem de bine si ma bucur pentru ea, la fel si pentru Julia (Mancuso) si Laurenne (Ross). Toata lumea schiaza foarte bine. Suntem pe val ca echipa si e placut sa vezi toate fetele asa entuziaste si schiind atat de bine. Fetele din aceasta echipa au la fiecare cursa o sansa sa ajunga pe podium.”

Maria Höfl-Riesch (GER) – locul 2: „Chiar daca intarzierea e mare, pot sa ma bucur de locul 2. Lindsey schiaza pur si simplu in propria ei liga, trebuie sa recunoastem fara invidie. Are cea mai brutala linie, ceea ce o face rapida, si e cea mai acurata. Simt ca progresez in disciplinele de viteza, iar astazi am confirmat. Un loc pe podium este de fiecare data un succes. Sunt fericita, mai ales dupa rezultatul de ieri (locul 21, dupa ce a iesit de pe traseu si a revenit – n.t.). Astazi terenul a fost mai accidentat. Ma bucur ca s-a vazut bine. Dar si asa, a fost un traseu frumos.”

„Lindsey a schiat din nou perfect. Incerc sa ma tin de ea, dar in momentul de fata e foarte greu, fiindca e atat de buna. Poate va veni iar ziua cand voi reusi s-o inving.”

Tina Weirather (LIE) – locul 3: „A trebuit sa renunt complet la sezonul trecut din cauza accidentarii. Dar m-am pregatit bine, m-am antrenat continuu si am progresat pas cu pas. Acum merge totul foarte bine. Pentru moment am norocul de partea mea, insa am trait si clipe amare in cariera.”

„Am fost bucuroasa de cursa facuta. E dificil sa spui cat de bine vor merge celelalte fete. Am stiut ca daca am preluat conducerea trebuie sa fie un rezultat bun, fiindca si Leanne Smith si Fränzi (Aufdenblatten) coborasera deja, asa ca am stiut ca a fost bun. Insa cele mai bune 7 fete erau inca la start si a trebuit sa astept mult timp. Multumiri si serviceman-ului, schiurile au fost astazi niste adevarate grenade.”

„E ciudat s-o vezi pe Lindsey schiind. Stii ca va fi mai rapida si astepti doar sa vezi cu cat.”

Publicitate

O părere la “Declaratii dupa coborarea feminina din St. Moritz

Comentariile nu sunt permise.