Declaratii dupa coborarea masculina din Garmisch-Partenkirchen

comentariul live text
clasamentul etapei
cronica etapei

Didier Cuche (SUI) – castigatorul coborarii din Garmisch-Partenkirchen: „E amuzant. Ma bucur ca am castigat si Erik e pe locul 2. Cred ca si diferenta dintre noi este cam aceeasi cu care m-a invins la Mondiale. In primul rand trebuie sa-i multumesc serviceman-ului meu si firmei de schiuri. Au fost perfecte astazi. Am avut aceeasi pereche ca si saptamana trecuta in Kitzbühel. In conditii din acestea umede, sunt foarte potrivite. Cand esti relaxat, totul ti se pare mai usor. Am avut si noroc fiindca am absorbit mai usor denivelarile decat ceilalti. Dar pe un traseu asa scurt, nici nu vreau sa tin minte ca am schiat vreodata asa o coborare scurta, schiurile sunt mai importante decat orice altceva, fiindca am luat startul acolo unde este plat. Inca o data multumiri lui Chris (serviceman-ul), a facut o treaba grozava.”

„Joi traseul a fost cumplit si n-ar trebui sa se intample asa ceva. A trebuit sa ies in afara lui ca sa evit o groapa. A fost de zece ori mai periculor decat schiurile noastre ce vor fi modificate din sezonul viitor pe motive de siguranta.”

Erik Guay (CAN) – locul 2: „Rezultatul aceasta e grozav. De fiecare data cand vin aici, obtin rezultate excelente. Nu pot sa explic de ce shiez asa bine in Garmisch de fiecare data. Ma simt de neoprit cand ajung aici. Pare sa fie la fel cum e pentru Cuche cand schiaza in Kitzbühel. E ciudat cum se intampla lucruri. Astazi a fost poveste compensatoare. La Mondiale l-am batut eu pe Didier, acum e din nou el in fata, cam cu acelasi avans cu care l-am invins si eu atunci.”

„M-am simtit bine si relaxat in cursa. Am facut o greseala destul de mare la mijloc si acolo am pierdut probabil cursa. Greseala aceea m-a costat. Am avut o linie excelenta pe Eishang si cand sa zic ca o inchei perfect, mi-a scapat un schi… M-am gandit, ah, s-a terminat, fiindca e o portiune critica a traseului.”

„Am stiut ca trebuie sa-mi asum niste riscuri ca sa fiu rapid si competitiv. Ca sa fiu sincer, am ramas putin surprins sa vad timpul final. Crezusem ca sunt mult in urma. E o coborare scurta, pe care fiecare eroare, cat de mica, se simte.”

„Faptul ca vrea si poate sa se retraga atunci cand e inca la varf, cred ca spune multe despre caracterul lui Didier Cuche. O sa ne fie dor de el, in anumite privinte. Dar in cele ca cea de azi, nu ne va lipsi prea mult.”

„Ce sa zic despre situatia lui Bode (amendat si penalizat cu 30 de pozitii la start pentru ca a intarziat 3 minute la tragerea numerelor la sorti)? Regulile sunt reguli. Cand calci o poarta, esti descalificat. Cand intarzii la start, esti descalificat, ce pot sa spun?”

Hannes Reichelt (AUT) – locul 3: „Pe o partie asa scurta, nu-ti poti permite sa gresesti. Pe mine m-a scuturat de cateva ori. Asta costa imediat una, doua sutimi. Intarzierea fata de locul 2 o pot gasi in multe locuri intre start si finis. Asa este in sport. Curba finala as fi putu s-o iau mai rotund. Scurtarea m-a dezavantajat, fiindca la antrenamente am schiat de fiecare data foarte bine pasajele de sus. In plus imi lipseste inca rutina. Este primul meu sezon adevarat de coborare. Din cauza scurtarii, sunt pasaje in care se intra cu viteza mai mica si nu stiu inca sa reactionez corect. Victoria este doar o chestiune de timp, sunt constant printre primii.”

Andrej Sporn (SLO) – locul 4: „Partia a fost mai lina decat in ultimele cateva zile.  Dar curba finala e foarte grea. E important sa apesi acolo pe schiul interior si totusi sa accelerezi in viraj si nu sa te lasi doar purtat asteptand sa cresti viteza pe linia dreapta dinaintea finisului.”

Beat Feuz (SUI) – locul 23 dupa o greseala, care l-a costat si tricoul rosu: „Pe o partie asa scurta nu mai ai cum sa corectezi greseli ca ale mele. In plus nici nu imi plac partiile moi. Nu sunt conditiile in care merg eu bine. Insa sigur vom mai avea piste mai dure. Lupta pentru globul de cristal nu e inca decisa. Cuche a fost la un moment dat mult in urma mea. Nici eu n-am iesit inca din cursa.”

Publicitate