Declaratii dupa a doua super-combinata feminina din St. Moritz

clasamentul primei manse
clasamentul final
cronica etapei

Maria Höfl-Riesch (GER) – castigatoarea celei de-a doua super-combinate din St. Moritz, prima victorie a sezonului: „Multumesc Domnului, prima victorie. Este o usurare uriasa. A fost foarte strans si inteleg ca cele trei sutimi o supara pe Lindsey. Dar pentru mine e excelent. La inceputul sezonului am fost foarte departe de victorie, in ultimele saptamani a fost ceva mai bine. In momentul de fata e greu sa castigi curse. Lindsey Vonn si Marlies Schild sunt foarte puternice si domina Cupa Mondiala. Aproape ca n-am mai crezut intr-o victorie a mea.”

„In slalom Marlies a castigat uneori cu peste o secunda avantaj. La ultima cursa a abandonat, dar din pacate nici eu n-am terminat. Iar in probele de viteza e foarte dificil s-o invingi pe Lindsey. Daca nu face erori grave, e invincibila. Insa am zis chiar si sambata la proba de coborare, unde am terminat in spatele ei, ca veni iar ziua cand o voi putea invinge. Am sperat sa profit de sansa mea, la momentul potrivit. Am avut un super-G bun, nu mult in spatele lui Lindsey. Asta a fost fundamentul victoriei. Slalomul nu imi merge perfect deocamdata. Nu am incredere. Nici cel de azi nu a fost foarte bun, dar sigur.”

„Cred ca merg din ce in ce mai bine in ultimele saptamani. Am fost pe podium in toate cursele de viteza, azi am invins pentru prima data, sper sa o tin tot asa.”

„Faptul ca am obtinut a 21-a victorie si am depasit-o pe Hilde Gerg in clasamentul schioarelor germane, are o semnificatie deosebita pentru mine. Mai ales fiindca e asa de greu sa castigi curse. Cand trece o vreme mai lunga fara sa reusesti, pretuiesti cu atat mai mult o noua victorie. Iar daca e una importanta si pentru statistici e cu atat mai frumoasa.”

„Daca socotesc numai slalomurile, din sase curse n-am terminat trei. E amar, fiindca slalomul este o disciplina in care as putea puncta serios. Setarile echipamentului nu sunt 100% cele potrivite, lucrez la rafinarea lor, dar in anumite conditii inca mai am probleme. La inceputul sezonului n-a avut asa efect drastic, atunci am mai reusit sa termin a doua sau a treia. Insa nici n-au fost piste asa alunecoase, din cauza temperaturilor. Cand nu-ti iese de doua ori la rand, atunci nu mai ai nici capul limpede. Si e si mai dificil. De aceea slalomul de azi din St. Moritz a fost atat de important si un pas in directia care trebuie.”

„Initial am intentionat sa plec la Garmisch miercuri, fiindca joi avem primul antrenament oficial. Insa voi pleca cu o zi mai devreme, iar miercuri ma voi antrena pentru slalom pe Gudiberg. Avem conditii foarte bune acolo si voi incerca diferite lucruri pentru a gasi din nou priza pentru gheata.”

Lindsey Vonn (SUA) – locul 2, la 3 sutimi de invingatoare: „Ma bucur foarte mult pentru Maria, care a celebrat prima victorie din sezon. Sigur ca ar fi fost frumos sa pot sarbatori eu cea de-a 50-a victorie a carierei, dar Maria a fost azi prea rapida. Sper ca in Garmisch sa schiez mai bine decat anul trecut la Mondiale.”

„Am facut cateva greseli ciudate in super-G. Mi-am tot prins cantul din interior, poate am avut schiurile prea ascutite. Am banuit ca avansul nu va ajunge pentru victorie. Am incercat ce am putut in slalom. A fost o mansa buna. E doar putin dezamagitor sa pierd la 3 sutimi. As fi preferat ca Maria sa ma bata cu o secunda. Stiu exact unde am pierdut sutimile acelea. Am doua-trei pasaje in care le pot gasi la slalom si o gramada la super-G. Dar asta e, te uiti inapoi si inveti din propriile greseli. Am luptat din greu. Nu a fost sa fie. Sper ca weekendul viitor sa pot obtine cea de-a 50-a victorie.”

Nicole Hosp (AUT) – locul 3, in urcare de pe 28, cu cel mai bun timp al slalomului: „Am fost atat de dezamagita dupa super-G, fiindca nu am evoluat cum pot. N-am putut sa obtin tensiunea potrivita, dar in slalom a mers. Am apasat pedala pana la fund, dar am avansat atat de mult in clasament si multumita pistei. Am facut o mansa buna, in care am profitat de conditiile de la inceput. Partia a cedat dupa aceea. Doua podiumuri aici sunt de vis dupa sezonul acesta ratat pana acum si imi dau multa incredere pentru urmatoarele curse. Am observat mai ales la slalom ca imi recapat rutina si asta imi face placere. Bilantul acestui weekend este extrem de pozitiv.”

„Am stiut ca zapada va fi mai moale decat vineri. A trebuit sa fortez. Am facut o greseala mica pe abrupt, am crezut ca va fi dificil sa mai ajung pe podium, fiindca multe slalomiste bune au fost inaintea mea dupa prima mansa. Tina Maze, Kathrin Zettel, Anna Fenninger. Am fost atat de fericita ca au terminat in urma mea. Dimineata nu am fost in forma; am avut picioarele obosite. Dar la slalom a fost din nou bine.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 4: „Sunt in forma si voi ataca din nou in Garmisch. Telul meu este sa-mi testez limitele. Daca reusesc, sunt multumita. In prima mansa am facut o cursa angajata si atunci se pot petrece greseli, insa nu conteaza. Am vrut sa atac si s-a schiat excelent. Conditiile au fost foarte bune. Virajele au fost in ordine, poate ar fi trebuit sa dau drumul mai devreme schiurilor. Ca linie ar fi mers ceva mai bine, dar si asa mi-ar placea sa continuu in acelasi ton. La slalom n-am mai avut cea mai buna dintre piste. A fost flescaita, iar pe abrupt extrem de denivelata. Am luptat si am incercat sa accelerez. Dar pur si simplu n-am reusit sa avansez. Sunt multumita de slalomul meu si de locul 4. Am dat totul si nu stiu unde as fi putut face ceva mai bine.”

Tina Maze (SLO) – locul 5: „Partia de aici este extrem de plata. Dupa parerea mea traseul nu a fost usor, dar partia aceasta este prea usoara pentru slalom.”

Publicitate