A doua coborare masculina din Chamonix – victorie pentru Jan Hudec

A doua coborare din Chamonix se va desfasura pe soare. Asta inseamna vizibilitate mai buna in pasajele deschise, contrast mai mare la intrarea in umbra. Dar favoriti raman toti cei care ieri au incheiat cursa intr-un interval de 8 sutimi. Pentru Kröll va fi greu sa repete performanta. Cu zapada curatata complet de pe traseu, Didier Cuche redevine favoritul cel mare la victorie.

Cursa incepe la 13:00 si e live pe Eurosport. Eu voi comenta, ca de obicei, iar daca doriti sa priviti cursa alaturi de mine si alti prieteni ai schiului, ne-am adunat in ski-lounge pe skype. Clasamentul actualizat il luam din nou de pe site-ul FIS.

Rugaminte: Daca ati ajuns aici cautand pe Gugal si va bucura gasirea a ceea ce asteptati, azi puteti spune si multumesc, votand acest blog zilnic pana in 14 februarie la concursul Cel mai bun blog de sport al anului 2011. Pagina 5, randul 4, coloana 2. Multumesc. 🙂

Este foarte frig si in Chamonix. Ii vom vedea si pe baieti mascati.

1. Guillermo Fayed (FRA) – ajunge jos fara sa convinga optic.

2. Max Franz (AUT) – cursa buna, dar nu lipsita de erori. 84 sutimi avans.

3. Marc Gisin (SUI) – sus sta un pic cam imprastiat ca sa mentina echilibrul, de la mijloc ataca si preia conducerea cu un sfert de secunda.

4. Peter Fill (ITA) – sus e clar mai rapid, jos insa nu stie sa alunece la fel de rapid. Locul 3.

5. Stephan Keppler (GER) – nu pune pe nimeni in pericol, pierde o secunda. Locul 4.

6. Yannick Bertrand (FRA) – sus e mai rapid, jos reia scenariul de ieri, cu timp pierdut pe final si emotii pentru cel din frunte. Ramane la 14 sutimi in urma, pe locul secund.

7. Mario Scheiber (AUT) – e ultimul, dar era de asteptat, dupa ce ieri nu s-a putut ridica din pat. A pierdut o secunda si jumatate.

8. Andrej Sporn (SLO) – stapaneste frumos stiinta neapasarii pe canturi in viraje si imbunatateste timpul lui Gisi cu doua zecimi.

9. Didier Defago (SUI) – clar, asta nu e partia lui. E doar cu 3 sutimi mai rapid decat convalescentul Scheiber.

10. Adrien Theaux (FRA) – sus mai rapid decat slovenul, pe mijloc pierde, nu renunta la atac, la final norocul nu e de partea lui. Pierde primul loc la 3 sutimi.

11. Christof Innerhofer (ITA) – si el e bolnav, locul 7.

12. Patrick Küng (SUI) – intra direct in a treia poarta, care e un pic mascata intr-un viraj. Cade, se ridica repede in picioare, daca a scapat intreg are mare noroc.

13. Joachim Puchner (AUT) – porneste periculos la atac, sus e inca rapid, pe alunecarea finala erori mici, o suprarotire usoara si doar locul 4.
14. Aksel-Lund Svindal (NOR) – dupa curba de la panorama, se dezechilibreaza pe denivelari si ramane pe spate, nu poate recupera timpul pierdut. Locul 5.

15. Johan Clarey (FRA) – mai lent decat slovenul la inceput, ataca in partea a doua mai decis si-l intrece cu 4 sutimi.

16. Didier Cuche (SUI) – risca enorm sus, asta ii strica un pic balansul pe alocuri, finisul e o lupta cu sutimile, din care smulge cu greu 13 pentru a preluat deocamdata conducerea. Cu un timp mai slab decat cel de ieri.

17. Beat Feuz (SUI) – astazi ii iese cursa. Sus nu e mai rapid, dar finisul e direct, fara frana si extrem de rapid. 36 de sutimi avantaj.

18. Hannes Reichelt (AUT) – probleme mari in viraje, apasa prea brutal pe canturi pentru corectare si pierde enorm de mult timp. Locul 11.

19. Klaus Kröll (AUT) – nu mai greseste sus, dar nici nu lasa schiurile foarte libere. Pe mijloc in pasajul lipsa din inregistrare pierde mult timp, incepe sa recupereze, ultimele doua viraje sunt putin mai largi decat era nevoie si incheie pe locul 2, 3 sutimi in fata lui Cuche.

20. Erik Guay (CAN) – sus nu scoate tot ce se poate din partie, dar finisul ii este puternic, stie ca ieri aici a pierdut si ataca. Preia conducerea cu 12 sutimi.

21. Romed Baumann (AUT) – ohoho. Ce linie frumoasa, ce tehnica fina in partea de sus. De acolo pierde treptat, ii raman 10 sutimi pentru a trece in frunte.

22. Bode Miller (USA) – si el rapid sus, dar chiar ca austriacul nu merge. Pe final pierde exact ca ieri, 6 zecimi, si trebuie sa se multumeasca cu pozitia a sasea.

23. Kjetil Jansrud (NOR) – alterneaza pasajele bune cu greselile. Locul 16.

24. Jan Hudec (CAN) – marea surpriza a acestei curse. Sus un pic mai lent decat Baumann, apoi incepe cursa de recuperare, asta o rezolva rapid, de la al treilea timp intermediar si de acolo avansul creste si creste pana la jumatate de secunda. Jan Hudec este invingatorul de astazi, cu un timp mai bun cu o secunda decat cel cu care s-a castigat ieri!

25. Ambrosi Hoffmann (SUI) – locul 24.

26. Carlo Janka (SUI) – pierde pe tot parcursul, in special pe al treilea segment, acolo unde nu s-a vazut ce a vrajit Hudec. Locul 18.

27. Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 26.

28. Travis Ganong (USA) – mult mai slab decat ieri. Doar pe locul 21.

29. Dominik Paris (ITA) – incepe cu mult elan, il taie putin pe parcurs, dar scoate un rezultat bunicel. Locul 13.

30. Georg Streitberger (AUT) – locul 24.

31. Ivica Kostelic (CRO) – azi pierde si mai mult timp decat ieri, trei secunde si jumatate, maine are si Feuz o sansa. Ultimul.

32. Benjamin Raich (AUT) – cade in virajul de la panorama, in cadere reteaza o poarta cu schiurile, cred ca n-a patit nimic. Ba a patit ceva la o mana, s-a dus la spital imediat.

33. Werner Heel (ITA) – locul 29.

34. Erik Fisher (USA) – cursa la fel de buna ca ieri, incheie pe 11. La final se relaxeaza prea devreme si il ia prin surprindere o denivelare de dupa finis si cred ca isi intinde un muschi.

35. Tobias Stechert (GER) – cursa frumusica, locul 17.

36. Marco Sullivan (USA) – trece traversa zbierand, chinuit cu linia foarte joasa, trebuie muncit ca s-o tina deasupra portii. Locul 30.

37. Manuel Kramer (AUT) – 35.

38. Matteo Marsaglia (ITA) – 36.

39. Andreas Sander (GER) – 32.

40. Vitus Lüönd (SUI) – 28.

Schiorul canadian cu radacini cehe, Jan Hudec, produce supriza, castigand detasat o cursa ce fusese pana la el aproape la fel de stransa ca ieri. El ii rapeste lui Romed Baumann prima victorie intr-o proba „serioasa” (are una in super-combi). Canada completeaza succesul prin Erik Guay, al treilea ocupant al podiumului. Desi nu-i pe podium, nu pot ignora performanta unui alt coechipier al lor. Cu numarul 50 la start, ca si ieri, cand a terminat al 11-lea, Benjamin Thomsen a incheiat astazi pe locul 5, inaintea podiumului din cursa precedenta!

clasamentul etapei
cronica etapei
declaratii