Coborarea feminina din Garmisch-Partenkirchen – a 50-a victorie pentru Lindsey Vonn

Trei mari favorite: Lindsey Vonn, lidera probei si castigatoarea a primului antrenament. Liz Görgl, campioana mondiala chiar pe aceasta partie si castigatoare a celui de-al treilea antrenament si Maria Höfl-Riesch, in crestere de forma si la ea acasa. Pe langa ele, incearca sa se faca remarcate Marie Marchand-Arvier, Daniela Merighetti si Tina Weirather, toate trei obtinand clasari bune in ambele antrenamente.

Cursa a inceput la 11:30 (cateva minute inainte sa-mi arate computerul un ecran albastru – grrrrr), e live pe Eurosport si avem clasamentul actualizat la FIS. Cine doreste sa se uite la cursa cu prieteni, e invitat sa ni se alature in ski-lounge-ul de pe skype.

Rugaminte: Daca ati ajuns aici cautand pe Gugal si va bucura gasirea a ceea ce asteptati, azi puteti spune si multumesc, votand acest blog zilnic pana in 14 februarie la concursul Cel mai bun blog de sport al anului 2011. Pagina 5, randul 4, coloana 2. Multumesc. 🙂

1. Johanna Schnarf (ITA) – ajunge jos, dar fara sa convinga.

2. Aurelie Revillet (FRA) – mult mai sigura decat italianca, pe alocuri ataca si trece in frunte.

3. Nadja Kamer (SUI) – ce cursa frumoasa a facut elvetianca si asta la doar trei saptamani de la revenirea pe partii. Prima cu 9 zecimi avans.

4. Lotte Smiseth Sejersted (NOR) – locul 3.

5. Carolina Ruiz-Castillo (SPA) – locul 5.

Gata de aici sunt live.

6. Fränzi Aufdenblatten (SUI) – locul 6.

7. Andrea Fischbacher (AUT) – anul trecut a avut probleme la prima saritura, azi e foarte frumoasa. Ii fuge un schi in lateral, caci pista are multe pasaje cu gheata, din cauza ei nu merge activ. Locul 5, peste doua secunde intarziere.

Fetele schiaza pe toata partia, nu ca baietii.

8. Marie Marchand-Arvier (FRA) – la antrenamente a mers foarte bine, astazi insa pierde timp, pe mijloc recupereaza dar se submineaza cu o intrare prea directa intr-unul din virajele finale si intarzierea urca iar la peste o secunda. Locul 3.

9. Anja Pärson (SWE) – pierde constant, fiindca nu da drumul schiurilor. Locul 7.

10. Stacey Cook (USA) – nici ea nu reuseste sa atace. Locul 4

11. Anna Fenninger (AUT) – cursa sub asteptari a Annei. Locul 6.

Sunt -22 de grade astazi, de aceea merg fetele cu masca.

12. Viktoria Rebensburg (GER) – merge defensiv si intarzierea creste. Locul 8.

13. Lara Gut (SUI) – ea ataca, dar n-o ajuta schiurile, n-o ajuta linia si termina doar pe 8.

14. Elena Fanchini (ITA) – in St. Moritz a indraznit mult mai mult. Dar a fost alt soi de zapada, inclinatie mai mica. Antepenultima.

15. Marion Rolland (FRA) – in nota generala, pierde prea mult pe al doilea segment. De acolo tine o linie buna si ataca. Locul 5.

Anna Fenninger la interviu spune ca nu stie de ce are asa mare intarziere.

Schiurile sunt foarte importante astazi, trebuie potrivite pentru suprafata tare si foarte accidentata.

16. Julia Mancuso (USA) – acelasi timp ca si Anna Fenninger, si ea pierde tot pe portiunea de alunecare. Locul 7.

17. Lindsey Vonn (USA) – pierde 6 zecimi pe partea de alunecare. De acolo e din nou incredibila. Se dezechilibreaza pe traversa, salveaza acrobatic pe un singur picior si imediat intra in acceleratie. Trece in frunte cu 4 zecimi avans.

18. Daniela Merighetti (ITA) – pierde mai mult decat Lindsey in pasajul de alunecare, jumate de secunda in plus, apoi urmeaza o cursa curata, nu la fel de rapida ca a lui Lindsey, dar prinde locul 3 cu o secunda intarziere.

19. Elisabeth Görgl (AUT) – la inceput se bate cu Daniela Merighetti, dar in partea a doua intra prea direct in cateva viraje si pierde mai mult decat italianca. Locul 4.

20. Tina Weirather (LIE) – sus este aproape la fel de rapida ca Lindsey, e o buna alunecatoare, dupa cum ne-a demonstrat deja in St. Moritz, pe ultimul minut al cursei incepe sa piarda treptat, dar nu exagerat de mult, timpul Nadiei il rateaza, dar e pe 3.

21. Tina Maze (SLO) – foarte lenta, nu are (din nou) schiurile potrivite. Abia a 19-a.

22. Maria Höfl-Riesch (GER) – sus se tine de Lindsey, iar startul e chiar un pic mai rapid. In partea tehnica nu ataca in pozitie de coborare permanent, cum a facut Lindsey, si pierde timp, mai mult decat Tina Weirather. Locul 4.

23. Stefanie Moser (AUT) – nu face o cursa rea, locul 15.

24. Laurenne Ross (USA) – e scuturata rau, dar e activa si ataca, tintind un loc fruntas. A 10-a.

25. Mariella Voglreiter (AUT) – ultima.

26. Ilka Stuhec (SLO) – o linie foarte larga in viraje si intarziere pe masura. Locul 25.

Cursa e practic terminata pentru rezultatul final. De acum se schiaza pentru punctele maruntele.

27. Marusa Ferk (SLO) – tinteste spre titlul de cea mai buna slovena si il obtine cu o cursa activa. Locul 15.

28. Alice McKennis (USA) – derapeaza in locul in care a gresit si Lindsey, ea nu reuseste redresarea si cade, oprindu-se cu greu pe partia inghetata. N-a patit nimic.

29. Lucia Recchia (ITA) – 27.

30. Verena Stuffer (ITA) – 26.

31. Kelly Vanderbeek (CAN) – coada cozilor.

32. Kajsa Kling (SWE) – abandon.

33. Larisa Yurkiw (CAN) – si inca unul.

34. Nicole Schmidhofer (AUT) – 27.

35. Margot Bailet (FRA) – 29.

36. Camilla Borsotti (ITA) – 25.

37. Marion Pellissier (FRA) – merge binisor si scoate locul 18.

38. Regina Mader (AUT) – 26.

39. Margret Altacher (AUT) – penultima

40. Christina Staudinger (AUT) – 32.

49. Edit Miklos (HUN) – locul 42, cu o intarziere un pic peste 4 secunde. A pierdut cel mai mult nu in pasajul de alunecare, cum m-as fi asteptat, ci pe cel cu traversa inghetata.

Lindsey Vonn castiga din nou, in stil, pentru a 50-a oara in cariera. Nadja Kamer produce surpriza cu niste schiuri magice care in partea de alunecare au fost de neajuns, iar Tina Weirather continua in nota constanta din acest sezon, consolidandu-si pozitia secunda in clasamentul coborarii cu al treilea podium al sezonului si al carierei.

clasamentul etapei
cronica etapei
declaratii