Super-combinata masculina din Chamonix – Romed Baumann detasat in frunte

Ivica Kostelic, Beat Feuz si…? Daca primii doi au locul aproape sigur pe podium si nu neaparat in aceasta ordine din cat de lent ne-a aratat ieri Ivica ca poate fi, pentru locul 3 competitia e inca deschisa. Multe nume necunoscute pe lista de start, chiar si in primii 30, doi bulgari de data aceasta printre ei (FRSB, pe cand doi romani? eh, n-am pe cine intreba), ceea ce-i confera farmecul rampelor de lansare acestei discipline pe cale de disparitie.

Mansa de coborare incepe la 12:00 si este trecuta in programul Eurosportului, cea de slalom urmand a se tine la 15:00 si deocamdata pare uitata de posturile de televiziune ce transmit in Romania. Sa vedem, poate e o greseala in program.

Cum este ger mare, am zis sa-i las astazi doar pe profesionisti sa inghete pe piste (voi lipsi in compensatie niste sambete de la datoria de blog). Asa ca puteti sa veniti pe ski-lounge-ul din skype sa urmarim impreuna cursa. Clasamentul la minut il luam, ca de obicei, de la FIS.

Rugaminte: Daca ati ajuns aici cautand pe Gugal si va bucura gasirea a ceea ce asteptati, azi puteti spune si multumesc, votand acest blog zilnic pana in 14 februarie la concursul Cel mai bun blog de sport al anului 2011. Pagina 5, randul 4, coloana 2. Multumesc. 🙂

Partia are mai multa umbra decat ieri, fiind cu o ora mai devreme. Temperatura e si ea mai scazuta: -23 de grade.

1. Sebastien Pichot (FRA) – un timp mult mai slab decat cel de ieri, nu e o referinta buna deocamdta.

2. Hans Olsson (SWE) – chiar daca in proba de coborare a iesit din grupa primilor 30 de schiori, are alta clasa decat Pichot si il intrece cu aproape 2 secunde. Timpul lui ne arata ca azi avem o cursa mai rapida decat ieri, doar primii 4 schiori avand ieri timpi mai buni.

3. Siegmar Klotz (ITA) – exact la fel de iute ca suedezul.

4. Paolo Pangrazzi (ITA) – tanarul italian inca nu are destula experienta, locul 3, dar si el pierde peste o secunda jumatate.

5. Georgi Georgiev (BUL) – nici o sansa pentru vecinul de peste Dunare. Ultimul, pierzand aproape 4 secunde.

6. Thomas Mermillod-Blondin (FRA) – nu-i coborator si totusi face o cursa bunicica. Locul 3, doar 44 de sutimi de recuperat fata de liderii actuali, in mod normal nu va avea probleme in slalom.

7. Matteo Marsaglia (ITA) – locul 5, sub posibilitati.

8. Romed Baumann (AUT) – perfect, cum era de altfel de asteptat. Avantajul este de doua secunde si 6 zecimi!!!

9. Peter Fill (ITA) – in nota coborarilor de pana acum din Chamonix, pierde doua secunde.

10. Bode Miller (USA) – risca, se dezechilibreaza inca de sus, apoi inca o data pe traversa de dupa panorama si la finalul ei mai ia si niste bulgari sub schiuri si cade.

11. Alexis Pinturault (FRA) – in coborare nu e inca destul de avansat, pierde peste trei secunde. Locul 6.

12. Björn Sieber (AUT) – incearca ce poate, mai are o sansa si cu slalomul. Locul 5.

13. Adrien Theaux (FRA) – departe de Baumann. Are si o secunda intarziere la un moment dat, recupereaza 3 zecimi pe final si ocupa locul 2.

14. Benjamin Raich (AUT) – are aproape 4 secunde de recuperat. Cu Baumann nu va avea probleme mari, dar sunt cativa coboratori nu chiar nepriceputi in slalom. Locul 10.

15. Dominik Paris (ITA) – ataca pentru locul 3, 9 zecimi intarziere.

16. Ivica Kostelic (CRO) – buna cursa croatului, ataca pe cat poate si ramane la sub trei secunde in urma lui Baumann. Are victoria aproape sigura. Locul 7.

17. Silvan Zurbriggen (SUI) – mai lent decat croatul, desi acum e coborator. Locul 8.

18. Kjetil Jansrud (NOR) – foarte buna coborare, excelenta pozitie, bunicel si timpul. Locul 4, un pic sub doua secunde mai lent decat Baumann.

19. Christof Innerhofer (ITA) – mult prea lent, pierde peste doua secunde. Locul 6.

20. Beat Feuz (SUI) – nici el nu reuseste atacul si pierde prea mult ca sa mai ramana favorit. Putem spune ca Ivica va castiga azi. Locul 4, dar la o secunda jumate de Baumann.

21. Natko Zrncic-Dim (CRO) – al 17-lea, azi va fi greu sa scoata un rezultat bun.

22. Aksel-Lund Svindal (NOR) – o cursa cu care creste valoarea celei facute de Baumann. Locul 6, la doua secunde in spatele austriacului.

23. Nikola Chongarov (BUL) – prea greu sus pentru el, pierde 4 secunde, de acolo mai departe se descurca onorabil. Ultimul.

24. Matthias Mayer (AUT) – face cunostinta cu Cupa Mondiala, fiind specialist de slalom urias. Locul 21.

25. Philipp Schörghofer (AUT) – doar un pic mai iute decat colegul dinainte. Ii ia locul 21.

26. Sandro Viletta (SUI) – clar mai bun decat precedentii, pierde doar 3 secunde, nu aproape 5. Locul 13.

27. Carlo Janka (SUI) – e inca in cautarea formei, locul 8, la peste 2 secunde de lider.

28. Didier Defago (SUI) – cea mai buna coborare a lui din acest weekend, cu care intra in plutonul distantat de Baumann, pe locul 5.

29. Andreas Romar (FIN) – buna si avantata cursa lui Romar, care isi asuma si riscuri, terminand pe 7.

30. Joachim Puchner (AUT) – vrea revansa dupa ieri, ataca si e primul din plutonul cu o secunda si jumatate intarziere. Locul 4.

31. Hannes Reichelt (AUT) – cea mai buna coborare a lui in acest weekend, e al patrulea, la o secunda si un sfert de Baumann.

32. Bernhard Graf (AUT) – locul 29.

33. Marc Digruber (AUT) – 28.

34. Mattia Casse (ITA) – italianul se descurca foarte bine si e al 14-lea.

35. Marc Gisin (SUI) – la fel de bun ca si in zilele precedente. Locul 12.

36. Max Franz (AUT) – nici el nu se lasa mult mai prejos. Locul 15.

37. Bostjan Kline (SLO) – 23.

38. Brice Roger (FRA) – 26.

39. Wiley Maple (USA) – 38.

40. Erik Fisher (USA) – 22.

Romed Baumann face o cursa irepetabila, pe modelul Hudec de ieri, lasand floarea (astazi incompleta) coborarii mult in urma. Cel cu sanse mai mari la victorie e totusi Kostelic, care a pierdut sub 3 secunde si se priveste aproape ochi in ochi cu multi dintre coboratorii de la start. In spatele lui Baumann pe podiumul provizoriu, dar la distanta marisoara de austriac sunt francezul Theaux si italianul Paris.

clasamentul primei manse
cronica mansei de coborare
mansa de slalom live text
clasamentul final
cronica mansei de slalom
declaratii