Super-combinata masculina din Chamonix – Baumann castiga!

Repede, ca incepe. La 15:00. Daca nu puteti vedea mansa in care Ivica Kostelic are de recuperat aproape 3 secunde fata de Romed Baumann, incercati pe oleoletv. Daca nici acolo nu merge si vreti sa aflati ce se intampla, alaturati-va noua aici la comentariul text sau in ski-lounge pe skype pentru comentariul audio. Clasamentul actualizat la minut este in acelasi loc ca si in prima mansa.

Rugaminte: Daca ati ajuns aici cautand pe Gugal si va bucura gasirea a ceea ce asteptati, azi puteti spune si multumesc, votand acest blog zilnic pana in 14 februarie la concursul Cel mai bun blog de sport al anului 2011. Pagina 5, randul 4, coloana 2. Multumesc. 🙂

31. Marvin van Heek (NED) – abia termina cursa.

29. Matteo Marsaglia (ITA) – rateaza.

28. Brice Roger (FRA) – se descurca ok si il depaseste pe olandez cu 8 secunde!

Traseul e marcat de tatal lui Ivica.

27. Alexis Pinturault (FRA) – isi pune in valoare tehnica si trece fara probleme de coechipier. Avans de aproape doua secunde.

26. Björn Sieber (AUT) – nu-i srtain de slalom, totusi pierde peste o secunda. Locul 2.

24. Bostjan Kline (SLO) – prea multe greseli. Penultimul.

24. Andreas Sander (GER) – merge ca un coborator. Locul 4 deocamdata.

23. Thomas Mermillod-Blondin (FRA) – ataca, se vede ca vine din partea tehnica a schiului, se apropie la

22. Erik Fisher (USA) – un alt coborator, nu pierde exagerat de mult, locul 5.

21. Sandro Viletta (SUI) – isi aminteste de vremurile cand schia cu preponderenta in disciplinele tehnice si termina al treilea.

20. Silvan Zurbriggen (SUI) – ceva mai bun decat coechipierul sau. Locul 3.

19. Ivica Kostelic (CRO) – prima surpriza! Greseste sus, unde ramane pe spate si urmatoarele viraje le ia cu mult chin si pierde prea mult timp. Locul 2, la 3 zecimi in spatele lui Pinturault.

16. Hans Olsson (SWE) – nu incepe rau, mai ales pentru coborator, dar in plat nu stie cum se accelereaza printre atatea porti. Locul 7.

16. Siegmar Klotz (ITA) – probleme mari pe abrupt, locul 9.

16. Mattia Casse (ITA) – i-a sarit un schi la contactul cu un fanion.

15. Max Franz (AUT) – inceput foarte bun, un slalom mai mult decat decent, putin aplecat in fata si de aceea se impiedica. Locul 5.

14. Christof Innerhofer (ITA) – cursa asemanatoare cu cea a lui Franz, doar o idee mai iute. Locul 4, care il nemultumeste.

13. Carlo Janka (SUI) – un slalom linistit si calm, pe abrupt il ajuta sa nu piarda mult, dar in platurile de sus si jos taie drastic din viteza. Locul 6.

12. Marc Gisin (SUI) – nu ia startul.

11. Peter Fill (ITA) – si el foarte linistit, stil penalizat puternic in prima parte. Locul 3.

10. Aksel-Lund Svindal (NOR) – merge frumos, fara greseala, pe abrupt este usor incomodat, il depaseste pe Kostelic!

9. Andreas Romar (FIN) – nu-i rau pentru un coborator. Locul 10.

7. Kjetil Jansrud (NOR) – ataca, dar incheie virajele un pic prea brutal in partea de sus, pe mijloc pierde ritmul. Locul 8

7. Didier Defago (SUI) – il da jos de pe podium pe Kostelic! Un slalom curat, agil, ca al unui slalomist mai putin antrenat. Locul 3.

5. Beat Feuz (SUI) – sus ataca, pe mijloc dozeaza putin prea mult, pe final mai incearca un atac, dar ramane la 9 sutimi in spatele lui Pinturault.

5. Joachim Puchner (AUT) – calca o poarta, dupa un inceput anevoios.

4. Hannes Reichelt (AUT) – un slalom angajat, dar in care nu stie sa aprecieze cand sa accelereze si cand sa franeze. Locul 11.

3. Dominik Paris (ITA) – abandon dupa o mansa salbatica rau.

2. Adrien Theaux (FRA) – fericit dupa locul 3, a pierdut de fapt aproape 3 secunde, dar diferenta primei manse a fost suficienta. La egalitate cu Svindal.

1. Romed Baumann (AUT) – schiaza linistit, fara sa riste necugetat, dar si fara sa franeze inutil si avansul e suficient ca sa treaca lejer in frunte, la peste o secunda.

32. Benjamin Raich (AUT) – o greseala uriasa pe abrupt ii ia orice sansa de progres. Locul 22.

Situatia e clara. Dupa o lunga dominatie a tehnicienilor prin Ivica Kostelic, astazi a castigat un vitezist. Romed Baumann, profitand si de greseala lui Kostelic, pastreaza o secunda din cele trei si jumatate avute la inceput si castiga pentru a doua oara in cariera. Pe locul secund, surpriza zilei, Alexis Pinturault, aflat pe locul 27 dupa coborare. Ultima treapta a podiumului i-a revenit lui Beat Feuz, ce si-a compensat prestatia mai slabuta din coborare cu un slalom solid.

mansa de coborare live text
clasamentul primei manse
cronica mansei de coborare
clasamentul final
cronica mansei de slalom
declaratii