Primul slalom urias feminin din Soldeu – cursa anulata din cauza vantului

Astazi fetele recupereaza slalomul urias anulat in Courchevel si odata cu el vor fi din nou la zi cu toate cursele. Circul alb se opreste pentru prima data in Andorra, partia din Soldeu fiind necunoscuta pentru majoritatea concurentelor. Viktoria Rebensburg este o exceptie, ea apucand (in tineretile ei 😉 ) sa schieze aici pentru Cupa Europei. Nemtoaica este de altfel si favorita principala.

Dar vom urmari o cursa deschisa cu multe pretendente la lauri. Chiar daca Lindsey Vonn a anuntat bataioasa dupa abandonul din Garmisch ca globul in aceasta disciplina este un obiectiv al sezonului, locul 3 in clasamentul probei este mai degraba rezultatul ratarilor numaroase in acesta sezon ale principalelor adversare al Viktoriei, si anume Tessa Worley, Federica Brignone si Elisabeth Görgl.

Prima mansa trebuie sa inceapa la 11:00, dar a fost amanat din cauza vantului puternic pentru ora 13:00, a doua urmand sa inceapa la 16:00. La orele initiale erau programate pe Eurosport2, nu stiu daca le vor transmite dupa amanare. Daca nu, incercari pe oleoletv, iar clasamentul actualizat permanent il luam de la FIS.

Rugaminte: Daca ati ajuns aici cautand pe Gugal si va bucura gasirea a ceea ce asteptati, va invit sa votati acest blog zilnic pana in 14 februarie la concursul Cel mai bun blog de sport al anului 2011. Pagina 5, randul 4, in dreapta. Multumesc. 🙂

Inca o amanare, noua ora de start e 13:15. La prima mansa voi fi prezenta doar cu textul, fara ski-lounge.

Vantul este inca foarte puternic, viscoleste zapada la dea pe partie, problema cea mai mare daca se va concura vor fi conditiile variabile.

Si tocmai s-a anuntat inca o amanare, pentru 13:30.

Decizia definitiva este: prea periculos ca sa se concureze astazi. Soarele a stralucit, insa vantul puternic a continuat sa lipeasca portile de pamant cu unele rafale. De-a lungul celor doua ore si jumatate in care s-a sperat la o linistire, peisajul a aratat ca in in poza. Deocamdata nu se stie daca se va incerca reprogramarea acestui slalom urias. Maine urmeaza cel programat de la bun inceput in Soldeu, imperecheat duminica cu un slalom.

1. Viktoria Rebensburg (GER)
2. Elisabeth Görgl (AUT)
3. Anna Fenninger (AUT)
4. Lindsey Vonn (USA)
5. Federica Brignone (ITA)
6. Tina Maze (SLO)
7. Tessa Worley (FRA)
8. Tanja Poutiainen (FIN)
9. Kathrin Zettel (AUT)
10. Taina Barioz (FRA)
11. Julia Mancuso (USA)
12. Denise Karbon (ITA)
13. Jessica Lindell-Vikarby (SWE)
14. Maria Höfl-Riesch (GER)
15. Anemone Marmottan (FRA)
16. Marlies Schild (AUT)
17. Michaela Kirchgasser (AUT)
18. Lara Gut (SUI)
19. Stefanie Köhle (AUT)
20. Manuela Mölgg (ITA)
21. Lena Dürr (GER)
22. Andrea Fischbacher (AUT)
23. Irene Curtoni (ITA)
24. Giulia Gianesini (ITA)
25. Marie-Michele Gagnon (CAN)
26. Marie-Pier Prefontaine (CAN)
27. Sabrina Fanchini (ITA)
28. Marion Bertrand (FRA)
29. Eva-Maria Brem (AUT)
30. Tina Weirather (LIE)
31. Lisa Magdalena Agerer (ITA)
32. Sara Hector (SWE)
33. Jessica Depauli (AUT)
34. Veronique Hronek (GER)
35. Simona Hösl (GER)
36. Ana Drev (SLO)
37. Mateja Robnik (SLO)
38. Lotte Smiseth Sejersted (NOR)
39. Veronika Staber (GER)
40. Veronika Zuzulova (SVK)