Sambata la schi

Baietii in ceata din Soci, fetele in vantul din Soldeu, eu in gerul din Hinterstoder. Cine va avea mai mult noroc?

Probabil schiorii din Rusia, in cele trei antrenamente de pana acum, ceata atacand doar joi, cand a intrerupt antrenamentul la jumatate. Este prima coborare din statiunea Krasnaia Poliana pe partia Rosa Kutor, special conceputa pentru Jocurile Olimpice din 2014. Oprirea din acest weekend este de altfel chiar repetitia generala pentru spectacolul olimpic. Favoriti sunt multi, primii trei ocupanti ai clasamentului general in special, Cuche, Kröll si Feuz. Antrenamentele au fost castigate totusi de altii: Reichelt de doua ori, de ambele dati sarind porti in partea mijlocie, Streitberger o data. Nici Bode Miller nu trebuie exclus.

In Soldeu vantul si-a facut de cap deja de ieri, dupa ce noaptea clatinase serios hotelul in care stau reporteritele de la FISAlpine. Primul slalom urias a trebuit anulat. Cum prognoza e aceeasi si pentru astazi e la fel, organizatorii au incercat sa salveze ce se poate, mutand slalomul de maine in locul slalomului urias de azi. Aici favorita e clara: Marlies Schild. Daca ea rateaza, au o sansa Michaela Kirchgasser, Tina Maze, Maria Höfl-Riesch.

Coborarea baietilor este incepe la 10:00, slalomul fetelor la 11:30 si 14:30. Clasamentele le luam de la FIS: al baietilor si al fetelor.

Vizionare placuta si nu uitati sa votati si azi partia la concursul Cel mai bun blog de sport al anului 2011. Pagina 5, randul 4, dreapta. Multumesc. 🙂