Declaratii dupa coborarea masculina din Krasnaia Poliana / Soci

clasamentul etapei
cronica etapei

Beat Feuz (SUI) – castigatorul coborarii din Soci: „Un cadou mai frumos de ziua mea decat victoria de azi nu exista. E greu sa schiezi pe pista aceasta si se pare ca mi-a iesit o cursa foarte buna. Dar Thomsen mi-a dat emotii mari. Crezusem ca eu am fost in partea de jos cel rapid, dar el a fost inca si mai rapid. Nu am avut asa asteptari mari astazi. Nu am exagerat in partea superioara, in care nu am schiat prea bine in ultimele zile, ca sa salvez energie pentru finala. Am intentionat sa prind aceeasi linie ca la antrenamentul de ieri. Am reusit una chiar mai buna. Daca o reusesc si maine, voi avea motiv pentru sarbatorit.”

„E o poveste grozava asta cu victoria de ziua mea si felicitarile primite de la presedintele Medvedev la ceremonia de premiere. A fost foarte impresionant si au facut ziua speciala. Nu voi mai da mana in restul vietii cu persoane mult mai importante.”

„Castigarea Cupei Mondiale la coborare este desigur unul dintre obiectivele mele. Nu am renuntat niciodata la ea, nu ma dau batut cu una, cu doua. Dupa Wengen m-am chinuit putin, am avut si probleme cu o masea. Dar acum e grozav sa fiu inapoi in lupta pentru toate aceste titluri (cel din coborare, cel din super-combi si cel general – n.t.). Ma motiveaza mult pentru sfarsitul sezonului. Astazi am facut multe puncte si mai avem doua coborari. Inca e totul posibil. Eu voi da totul si imi voi vedea de treaba mea, asa cum am facut-o si pana acum.”

„I-am aratat si lui Ivica ca sunt capabil sa ma lupt cu el. Rezultatul de azi e un semn bun pentru maine. Sper ca am salvat destula energie si ca voi reusi sa pun un avans mare intre mine si el in mansa de coborare. Va fi o croaziera dura, tinand cont ca e a cincea oara si partia e foarte solicitanta. Totusi e o coborare tehnica, nu va pierde nici el foarte mult timp. Slalomul va fi dificil, e extrem de multa gheata pe pista. Va fi un duel puternic si sper sa am un cuvintel de zis. N-am nimic de pierdut si ma bucur ca unii dintre adversari se tem de mine deja.”

„Inca nu ma gandesc la Jocurile Olimpice. Poate vor avea loc schimbari si in primul rand va trebui sa ma calific in echipa Elvetiei, care e foarte puternica. Insa e frumos sa poti castiga pe partia olimpica. Nu are cum sa fie ceva mai bine decat sa castigi aici ultima cursa inaite de JO.”

Benjamin Thomsen (CAN) – locul 2: „E un vis. Cupa Mondiala a fost dintotdeauna pasiunea mea, fiindca tatal meu e antrenor de schi. Sunt coplesit. Cand am trecut linia de sosire, nimeni n-a ridicat mainile si m-am gandit, ‘O nu, am facut o cursa proasta.’ Dar apoi mi-am vazut numele sus. Ma aflu inca sub soc. Sus a fost foarte multa gheata. Una dintre cele mai inghetate piste pe care le-am vazut. Am fi putut sa ne punem patinele in picioare si sa o luam la vale dupa puc.”

Adrien Theaux (FRA) – locul 3: „(Coborarea) E foarte dura din punct de vedere fizic. Ca in Bormio, doar mai lunga. E si putin cam stramta pentru gustul nostru in partea de sus, dar au promis ca pana la Jocurile Olimpice sa schimbe asta. In orice caz, au amenajat niste dotari grozave. Nu stiu cum au reusit in doar doi ani, dar au facut o treaba buna.”

Bode Miller (SUA) – locul 4: „Partea dificila tehnic e sus, primul minut, sau cam asa. Ne-am chinuit cu setarile ca sa aflam ce se potriveste pe denivelarile acestea si gheata ferma. In zonele acelea pot sa-mi creez un avans fata de baieti. Cursul partiei de aici e bun, sariturile sunt fantastice, cat de uriase se poate, dar au aterizari bune si teren de decolare plat, asa ca e un teren numai bun pentru o coborare naturala grozava. Dar organizatorii trebuie sa mai analizeze cat risc sunt dispusi sa-si asume cu setarea traseului.”

„Schiorii vor merge pe orice fel de traseu. Insa coborarea olimpica trebuie sa fie o treaba serioasa, mai ales cand ai o asa plasare ca aici, ar fi fantastic sa o prezinti. Asa cum este acum e prea invartita pentru o coborare. E dificil atunci cand nu ai mai avut curse inainte, dar sunt sigur ca si organizatorii invata la fel de multe ca si noi si sunt sigur ca isi vor da seama cum sa se foloseasca de teren pentru a crea ceva cu totul special.”

„O coborare ar trebui sa fie o provocare, ar trebui sa fie periculoasa si ar trebui sa contina parti riscante. Partial asta se obtine din conservarea vitezei de pe pantele de sus in viraje mari. Daca nu-i solicita pe sportivi, nu vei vedea ce au ei mai bun. Jocurile Olimpice si Cupa Mondiala merita sa le poata oferi aceasta oportunitate. Trebuie sa fie o competitie dura.”

Joachim Puchner (AUT) – locul 6: „Am prins un bulgare sub schi si am pierdut viteza. Mijlocul a fost excelent. Nu mi-a fost teama de partie, dar am respectat-o prea mult. Am stiut ca aici trebuie sa ataci serios. Dar pe asa teren denivelat ca aici nu am mai schiat niciodata. Ieri m-a durut capul de la scuturaturi.”

Klaus Kröll (AUT) – locul 8 in cursa, locul 2 in clasamentul general al probei: „A fost o treaba chinuita, chiar mai accidentata decat ieri. Nu suntem normali!”

„Acum se ascute lupta pentru globul mic de cristal. Cu un concurent in plus va fi o istorie interesanta.”

Didier Cuche (SUI) – locul 12, liderul disciplinei: „Dupa ce la ultimele doua antrenamente am avut priza cu mare osteneala, astazi am exagerat cu setarea schiurilor. Am schiat ca pe oua. Beat este in forma maxima. Dovedeste ca se descurca si pe cele mai lungi coborari, atat din punct de vedere mental, cati si al conditiei fizice. Anul acesta s-a nascut un urias in schiul alpin.”

Publicitate