Duminica tot la schi

Ca si ieri, baietii raman in Rusia la repetitia olimpica cu ultima super-combinata a sezonului. Asta inseamna ca se un glob. Ivica Kostelic si Beat Feuz sunt implicati in lupta pentru el, cu 16 puncte avantaj de partea croatului, care a castigat primele doua combinate. Feuz n-a castigat nici una, dar a urcat pe podium in toate cele trei deja desfasurate. In a treia a invins Romed Baumann, care nu-i iesit din carti, dar are sanse numai pe hartie. Si nici nu i-a placut partia noua din Krasnaia Poliana ca sa-si creeze un avantaj consistent cum a facut-o in Chamonix.

La fete, in Soldeu, Andorra, cursa sta din nou sub un mare semn de intrebare. Au nevoie de incetarea vantului, altfel si slalomul urias de azi va fi anulat, ca si cel de vineri. Am vazut deja ieri in slalom cat de urat poate deveni cand se schiaza printre vartejuri de zapada si slalomul a fost doar pe partea inferioara a pistei, nu sus unde isi face vantul de cap furios. Slalomul urias are prima jumatate complet fara aparare in fata rafalelor, fetele merg mai repede decat in slalom si o cursa in conditiile de ieri ar putea deveni nu numai inechitabila, ci si periculoasa.

Eu ieri am fost pana la urma in Grünau, o statiune micuta, dar ascunsa de ochii marelui public. Ofera partii pentru toate nivelurile si preferintele, singurul dezavantaj fiind scurtimea. Dar nu-i deloc aglomerat. Mai degraba pustiu. Azi ma intorc in Hinterstoder, voi ramaneti din nou singurei cu schiul. Daca doriti sa priviti cursa in companie, lasati un comentariu aici, obisnuitii ski-lounge-ului il vor tine deschis. 🙂

Orele de start sunt 9:00 si 12:00 pentru super-combinata masculina, respectiv 10:45 si 13:45 pentru slalomul urias feminin. Situatia in clasament e actualizata de FIS si pentru fete si pentru baieti.

Vizionare placuta si nu uitati sa votati si azi partia la concursul Cel mai bun blog de sport al anului 2011. Pagina 5, randul 4, dreapta. Multumesc. 🙂