Declaratii dupa super-combinata masculina din Krasnaia Poliana / Soci

clasamentul primei manse
clasamentul final
cronica etapei

Ivica Kostelic (CRO) – castigator atat al super-combinatei din Soci, cat si al globului de cristal al disciplinei, accidentat in mansa de slalom: „Sunt multumit de evolutia in mansa de coborare. Am limitat intarzierea. Beat a dovedit deja ca nu este un slalomist slab. A trebuit sa livrez ceva special in slalom ca sa cresc presiunea asupra lui Beat. Coborarea a fost extrem de rapida, nu numai tehnica, cu multe denivelari si jefuitoare de puteri. Acolo au avut specialistii de viteza avantaj. Sansele au fost egale.”

„Cunosc durerea aceasta, am avut-o de mai multe ori si aproape intotdeauna a fost meniscul. Dar mai multe vom putea spune abia dupa analizele MRI de la spital.”

Beat Feuz (SUI) – locul 2, atat in cursa, cat si in clasamentul final al disciplinei: „Avansul din coborare n-a fost mare pentru slalom, de obicei pierd mai mult. L-am vazut pe Ivica schiind si am stiut ca am nevoie de o mare minune ca sa castig.  Am intentionat sa atac. Dar slalomul a fost brutal de dificil. Sus foarte inghetat, iar jos foarte invartit. Pentru mine asta a fost maximul pe care l-am putut obtine, impotriva slalomistilor nu ai nici o sansa. Daca ataci, cazi in nas inca de la a doua poarta.”

„Am sarit demential de departe acolo unde am batut recordul, dar mi-a placut.”

„Am riscat totul si am limitat pagubele in lupta pentru globul mare de cristal. Inca nu am ramas fara sanse. Voi lupta cat timp se va putea.”

„Ivica a schiat un slalom fantastic. Am vorbit cu el dupa cursa si mi-a zis de accidentarea la genunchi. Mi-a spus ca este ingrijorat fiindca a mai avut multe accidentari la acelasi genunchi in ultimii ani. Imi pare foarte rau pentru el si sper cu putere sa nu fie prea rau. Este un mare campion. Ii doresc tot binele si sa-l vedem cat mai curand inapoi pe schiuri.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 5: „Am facut un slalom bun, curat, dar ar fi trebuit sa dau drumul mai mult schiurilor. O partie dificila, insa nu asa de alunecoasa cum am crezut. Din pacate am avut si o intarziere uriasa din mansa de coborare.”

Romed Baumann (AUT) – locul 17 in cursa, locul 3 in clasamentul probei: „Coborarea a fost de toata jena. Fiecare denivelare pe care am putut-o gasi, am luat-o in picioare. Ar fi o lasitate sa dau vina pe vizibilitate. Cei care au fost astazi rapizi au fost si ieri. Nu stiu ce a mers prost, dar nu am gasit setarea potrivita pentru gheata si denivelari. Nu putem compara cursa de aici cu cea din Chamonix. Slalomul de astazi a fost dificil. Nu am putut pune presiune pe schiuri si asa nu am avut nici o sansa.

Publicitate