Declaratii dupa coborarea feminina din Soci / Krasnaia Poliana

clasamentul etapei
cronica etapei

Maria Höfl-Riesch (GER) – castigatoarea coborarii din Soci: „Nu m-am simtit rapida incursa. Cand am trecut linia de sosire, am vazut tabela in departare. Am vazut lumina verde si am vrut sa ma asigur ca eu sunt cea care e in fruntea listei si nu mi-a venit sa cred. Lindsey e asa dominanta in coborare si super-G incat toata lumea se asteapta ca ea sa castige. De aceea uneori e mai usor pentru rivale, nu poti spera decat sa te apropii de ea si sa termini pe doi sau trei. Acesta a fost telul meu astazi.”

„Victoria pe pista olimpica din 2014 este de doua ori mai buna. Atata doar ca e surprinzatoare. Nu m-am asteptat sa fac multe azi. La antrenamente nu am reusit sa simt partia, iar Lindsey a dominat brutal. Chiar si un loc pe podium am crezut ca va fi foarte dificil de obtinut. De aceea nu mi-a venit sa cred cand am vazut asa avantaj mare.”

„Incercam de fiecare data sa vedem ce fac cele cu timpii cei mai buni la antrenament. Dar nu putem s-o copiem pe Lindsey. Are alt material, alt stil. Am incercat sa dau totul si am castigat neseperat. E un sentiment incredibil.”

„Dupa antrenamente am zis ca mai am nevoie de ceva timp ca sa ma imprietenesc cu pista. Dar s-a intamplat deja astazi.”

„Fiecare victorie iti da incredere. Am castigat ultima super-combinata. Performantele manifesta o tendina ascendenta acum la incheierea sezonului. Sunt fericita de cum merg lucrurile acum. Sigur ca daca ma uit inapoi la rezultate, ma gandesc la ce bine ar fi fost sa duc la capat mai multe slalomului. Uneori e dificil de explicat de ce lucrurile merg bine sau rau. N-as putea spune de ce merg bine in momentul de fata.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 2: „A fost foarte accidentat, mai ales pe traverse. Am vazut si groapa cea mare. Am luptat brutal, mi-am propus sa merg de-a dreptul, am tras de mine si am reusit de minune. A fost o cursa buna, chiar daca nu toate virajele au iesit perfect. Sunt foarte multumita.”

„Am luat o curba foarte bine si asta a fost important. Curba decisiva dinainte de intrarea in plat. Acolo unde Lindsey a mers asa bine ieri. Daca vrei sa fii in fata, e mai important sa ataci acolo si sa fii la limita cu linia. Avem coborari in care toata lumea merge pe aceeasi linie. Unde nu e multa tehnica implicata si nu poti scoate mult din ea. Aici insa a fost important sa tii curba aceea stransa si pe o linie inalta, ca sa pastrezi viteza de acolo si in plat. E o curba in care trebuie sa fii pe schiul de la exterior 100%.”

„Dupa asa un rezultat, viitorul arata bine. Imi place partia, e demna de Jocurile Olimpice. Si conditiile mi s-au potrivit, cu zapada moale, perfecta pentru atac. Pista e abrupta, selectiva si are si pasaje de alunecare. Trebuie sa gasesti o combinatie buna pentru ea si asta am reusit azi. E bine ca am putut cobori de cateva ori pe ea. Acum stim cum e.”

Lindsey Vonn (SUA) – locul 3 in cursa, castigatoarea globului disciplinei cu doua etape inainte de final: „Coborarea este disciplina mea favorita. De aceea am intotdeauna ca obiectiv castigarea globului. Sezonul acesta mi-au mers toate intotdeauna. Doar astazi n-am fost destul de rapida, insa nu pot castiga tot timpul. Iar pentru glob a fost suficient si locul trei. E bine sa-l castig inainte de incheierea sezonului. Dupa aceea nu mai simt la fel de mult presiune.”

„Am la fel de multe globuri ca schiori de legenda si asta inseamna enorm pentru mine. Dar Moser-Pröll este culmea in sportul nostru si mai am mult pana sa ajung unde e ea. Voi incerca sa inving mai departe. Titlul probei de coborare este cel mai important dupa cel general. Annemarie este la ambele mult, mult deasupra mea.”

„Cand am trecut linia de finis am stiut deja ca avansul de jumatate de secunda nu va fi suficient. Maria a facut o cursa excelenta, iar intre mine si Lizzi a fost foarte strans. Dar pentru cap e intr-un fel mai bine ca n-am castigat. La Jocurile Olimpice va fi mai putina presiune pe mine si voi fi mai motivata.”

„Zapada a fost astazi mai moale, iar eu ma simt mai bine cand e intarita. Poate ca am fost prea precauta sus. Antrenorii ne-au zis ca e zapada mare pe margine si sa ramane in interiorul fasiei marcate. Am ramas deasupra liniei si poate n-a fost cel mai rapid parcurs. N-am avut viteza. Am schiat tot sezonul cu anumite schiuri in coborare, astazi am luat altele. N-a fost o decizie fericita. Cred ca cele obisnuite ar fi fost mai rapide, dar e un lucru intamplat deja, asa ca privesc deja spre ziua de maine. Va fi o zi intensa. Mi-ar placea sa castig un glob aici, in Rusia. (cel din super-combi – n.t.)”

„Grupa noastra de viteza este incredibil de puternica si suntem asa de cativa ani. Asta spune multe despre cat de mult muncim si cat de mult iubim schiul de cursa. E o echipa din care e grozav sa faci parte si suntem unite. Performanta de astazi e speciala. Oricare dintre fetele din echipa ar fi putut castiga.”

Tina Weirather (LIE) – locul 4: „Sunt bucuroasa ca am asa sezon bun. Nu mi-a trecut niciodata prin cap ca as putea s-o inving pe Lindsey.”

Julia Mancuso (SUA) – locul 6: „Mai sunt cateva pasaje in care pot imbunatati ceva, dar vom mai avea trei antrenamente pentru JO, asa ca inca mai pot descoperi unde pot recupera timp. Imi place sa tintesc sus, sa schiez rapid si sa visez la zilele cu pulvar din Squaw Valley, care m-au ajutat sa ajung unde sunt acum. Este o onoare mare sa fiu schioara profesionista si sa pot participa la Jocurile Olimpice, asa ca sper sa revin aici in 2014.”

Publicitate