Declaratii dupa slalomul urias masculin din Bansko

clasamentul primei manse
clasamentul final
cronica etapei

Marcel Hirscher (AUT) – castigatorul slalomului urias din Bansko: „A fost poate una dintre cele mai bune manse pe care le-am facut vreodata. A fost foarte dificil de schiat si mi-a iesit conform planului.”

„In prima mansa am pierdut linia din cauza zapezii agresive si am fost fericit ca am reusit sa raman pe traseu. Daca si cu parca nu exista in sport. Greselile pot aparea, ca altfel am fi toti la fel de rapizi. Am avut o pozitie buna pentru mansa secunda dupa ce am schiat la limita. N-am fost suparat pentru timpul irosit. Am stiut ca in mansa a doua trebuie sa bag gaz, la fel ca intotdeauna. Nu mi-am permis sa socotesc cat m-a costat eroarea, chiar daca nu a fost putin. Nu am voie sa socotesc, trebuie sa schiez.”

„Globul mare nu trebuie sa aiba nici un rol in timpul curselor. Oricum, de castigat nu-l pot castiga decat atunci cand schiez puternic in fiecare disciplina. Am motive sa sper la el, dar trebuie sa o iau cursa dupa cursa. Ca sa castig la final trebuie sa-mi iasa totul de fiecare data ca astazi si asta e improbabil. Ceilalti sunt si ei solizi si greu de ingenuncheat. Daca m-as apuca acum sa-mi calculez sansele, m-ar costa prea multa energie.”

„Cand l-am vazut pe Marcel Mathis cum am schiat mi-am si zis ca prinde un loc intre primii cinci. Dupa cum se pare, Marcel e un nume bun.”

Marcel Mathis (AUT) – locul 3: „Nu as fi crezut niciodata asa ceva. E pur si simplu incredibil si de vis. Pana acum cea mai buna clasare fusese locul 25. Sunt mai mult decat fericit. Hirscher si Blardone au fost intotdeauna idolii mei. Acum ca stau alaturi de ei, e un vis.”

„Nu am fost foarte multumit de prima mansa. Dar in a doua mi-a iesit totul. Sunt foarte multumit de ea. E un sentiment grozav sa fiu pe podium pentru prima data. Am muncit mult in ultimul an. Cand ai sansa sa iei startul in Cupa Mondiala, trebuie sa profiti de ea. Atunci si calatoria pana aici devine un fleac. Am avut emotii in boxa liderului cand am vazut veteranii ratand timpul meu. Dar am avut emotii mai mari pe traseu. Acum trebuie doar sa muncesc mai departe la fel de mult.”

Hannes Reichelt (AUT) – locul 5, in urcare de pe 19: „Sunt multumit de saltul inainte. Intarzierea fata de cei din fata a fost prea mare. Dar ce a facut Marcel Mathis e pur si simplu lipsit de respect fata de cei varstnici. In echipa am stiut cu totii ca e un schior bun. Dar a ajuns aici abia la 2 noaptea. Respect. Am crezut ca n-are cum sa reuseasca ceva. Poate ca ar trebui sa incerce mai des sa se culce asa tarziu.

Ted Ligety (SUA) – locul 27, lider la jumatatea cursei, fost lider al disciplinei: „Nu a fost usor astazi. La prima mansa vremea s-a schimbat permanent si n-am avut un avantaj mare. Pnetru fiecare schior a fost altfel. Vantul a jucat un rol mare in cursa. Partia e frumoasa. Destul de tehnica si nu devine nicaieri foarte plata, desi nu e nici extrem de abrupta. E o partie buna, unde… poti accelera.”

„Marcel si cu mine suntem in momentul de fata cei mai buni schiori de slalom urias si oferim un duel de calitate.”

Publicitate