Schi pe jumatate?

Dupa ce ieri coborarea fetelor s-a intrerupt dupa numarul 51, pastrandu-si valabilitatea fiindca primele 30 apucasera sa concureze, astazi problemele au aparut de la bun inceput. Inca ninge linistit in Soci, e ceata pe munte, doar panta finala fiind vizibila, pista inca nu e complet curatata de zapada noua si deocamdata e greu de apreciat daca ora de gratie primita ca amanare e suficienta pentru imbunatatirea conditiilor. Problema majora e timpul tarziu. Daca pentru mine startul initial a fost la 8, pentru voi la 9, in rusa asta s-a tradus in 11. Cu ora suplimentara, 12 si asta numai pentru mansa de super-G a super-combinatei care trebuia sa fie cea finala. Slalomul ar urma sa se tina tot de la 14, din cauza intunericului nu este posibila programarea lui mai tarziu de 15.

In cazul in care se tine, sanse la glob au patru concurente: Lindsey Vonn, Tina Maze, Nicole Hosp si Maria Höfl-Riesch. Ca sa nu depinda de celelalte adversare, Lindsey trebuie sa ocupe unul din primele 5 locuri.

La baieti in Bansko e vreme superba pentru slalomul special de azi, in care Marcel Hirscher a ramas sa lupte singur. Ceea ce nu inseamna ca gata, are globul. Cu abandon in doua curse, handicapul fata de Kostelic e de peste 100 de puncte si azi nu poate decat sa reduca diferenta pentru un final mai palpitant in Kranjska Gora si Schladming, unde croatul spera sa revina.

Eu sunt din nou la schi, „cursele” mele nu se anuleaza nici daca e ceata.

Va doresc o duminica placuta, oriunde o petreceti, daca va uitati la schi noile ore de start sunt: 10 si 12 super-combinata fetelor, 10 si 13 slalomul masculin din Bansko. Linkurile cu clasamentele acutalizate live vi le-am pus deja.

Update: super-combinata fetelor s-a anulat definitiv. Dupa ce la inceput s-a vehiculat varianta ramanerii la doua curse in acest sezon, acum circula niste zvonuri despre reprogramarea ei in Aare. Om trai si om vedea. Apropo de reprogramari, slalomul urias din Courchevel, mutat in Soldeu si reanulat, se va tine in Ofterschwang in 2 martie. Daca permite vremea, normal. 🙂