Declaratii dupa slalomul masculin din Bansko

clasamentul primei manse
clasamentul final
cronica etapei

Marcel Hirscher (AUT) – castigatorul slalomului din Bansko, cu care a facut dubla bulgara, locul 2 atat in clasamentul slalomului, cat si in cel general: „Victoria pe vreme frumoasa e foarte cool. Am incercat sa nu fac nici o greseala. Am auzit la start ca Mario e primul si m-am gandit: ‘Nu se poate, batranul are 7 zecimi avantaj, trebuie sa bag gaz.’ E bine sa afli asta dinainte. In timpul cursei n-am avut nici o problema. M-am simtit bine si sigur. Asa cum trebuie.”

„Am fost destul de obosit de ieri. A fost o zi solicitanta si sezonul dureaza deja de multa timp. Nu mi-am imaginat ca obligatiile mediale pot fi atat de istovitoare. Nu vreau sa ma gandesc la titlu, ci doar sa ma bucur pentru cursa grozava pe care am facut-o. Sigur ca sansa e mai vie ca niciodata si asta e placut. Insa nu am asteptari foarte mari, imi doresc doar sa schiez frumos. Imi doresc viraje rapide, asta este ce trebuie sa realizez. Si in momentul de fata reusesc, de aici a aparut si constanta. Voi vedea de la o cursa la alta ce se intampla.”

„Inca nu am inteles tot ce mi se intampla. Nu stiu daca voi lua startul in super-G in Crans Montana. Deocamdata dor toate, trebuie sa chibzuiesc bine. Poate trebuie sa joc un pic de tactic pentru globul slalomului urias. Voi amana decizia cat pot. Astazi voi zbura spre Moscova si am altele de facut acolo.”

„Titlul din slalom e si el foarte aproape. Pot sa pun mana pe el si sa-l simt, dar mai sunt multe curse in acest sezon.”

Andre Myhrer (SWE) – locul 2: „Hirscher schiaza foarte constant in momentul de fata. E greu de invins si foarte stabil. Forteaza de fiecare data. Ca sa-l bati ai nevoie de doua manse curate, altfel te bate el pe tine.”

„Cei care au lucrat la prepararea pistei au facut o treaba grozava.”

Nolan Kasper (SUA) – locul 6: „Pistele injectate tin mai bine pentru toti concurentii si iti da o suprafata pe care sa ataci. Cu cat mai injectata si noduroasa, cu atat e mai bine pentru mine.”

Mario Matt (AUT) – descalificat dupa ce incheiase pe locul 2: „Zapada a avut priza, am fost surprins de asta. In prima mansa mi-a fugit un schi in portiunea de jos a platului si am pierdut mult timp. A trebuit sa atac in cea de-a doua. Nu am simtit nimic, am simtit numai o opozitie mica, dar nu cred ca am calcat vreo poarta.”

Publicitate