Al doilea super-urias masculin din Crans Montana – victorie in premiera pentru Benjamin Raich

Astazi ne concentram atentia strict asupra specialistilor. Dupa esecul de ieri (locul 34), Marcel Hirscher a renuntat la start, fiindca fiecare mansa in conditii de concurs il istoveste. Asa ca prefera sa schieze un pic liber si sa se pregateasca pentru slalomul urias de maine, unde ar putea majora irecuperabil avansul fata de Ligety.

Spre deosebire de ieri, astazi sunt ceva nori pe cer. Daca nu-i invinge soarele, partia nu se va mai muia cu aceeasi rapiditate, dar schiorii vor fi si putin orbi pe traseu. Teoretic doi dintre premiantii de ieri, Didier Cuche si Benjamin Raich sunt favoriti. Ambii s-au descurcat atunci cand timpii si evolutiile tuturor celorlalti au lasat sa se inteleaga ca pista i-a tradat si nu mai permite stricarea clasamentului la varf. Ambii stiu sa mearga pe teren valurit, peste dealuri si prin vai, fara sa piarda viteza, ba din contra, marind-o.

Dar e totusi alta zi, alta asezare a portilor, iar favoritii sunt inca foarte multi (Svindal, Feuz – care ieri n-a facut mai nimic, Reichelt si desigur Hudec cel cu increderea re-re-reinnoita).

Cursa incepe la 12:30, e transmisa de Eurosport in direct si iata si clasamentul actualizat permanent. Daca nu sunteti voi insiva la schi, va astept in numar cat mai mare in ski-lounge-ul (audio) de pe skype, la o sueta prieteneasca, sau daca sunteti timizi si nu vorbiti, la ascultat altceva decat comentatorii romani.

1. Peter Fill (ITA) – fara probleme la saritoarea cea lunga, e altfel asezata, pe valurile de la mijloc e activ si incheie cu bine cursa.

2. Matthias Mayer (AUT) – pierde putin linia la mijloc, dar risca mai mult pe final si trece in frunte.

3. Andreas Romar (FIN) – rateaza intrarea in pasajul median, unde trebuie sa puna un curmezis, nu pierde mult, dar nu risca pe final. Locul 3. Doar 21 de sutimi intarziere.

4. Werner Heel (ITA) – din nou o cursa slaba, nu atat de la greseli, desi pierde linia la mijloc, cat de la alunecare. Asta e slabiciunea lui in acest sezon. Ultimul cu aproape 7 zecimi intarziere.

5. Silvan Zurbriggen (SUI) – pare sa-l poata intrece pe tanarul austriacul, dar acesta a vrajit ceva inca secret pe final. Locul 4.

6. Didier Defago (SUI) – prea direct in viraje si erorile se perpetueaza pana jos. Ultimul, 3 sutimi mai lent decat Heel.

7. Andrew Weibrecht (USA) – fara sanse, pierde  o secunda.

8. Joachim Puchner (AUT) – salbatic. N-a corectat linia indiferent pe unde l-au purtat schiurile. Le-a lasat sa accelereze si i-a lasat pe ceilalti la 4 zecimi in urma.

9. Kjetil Jansrud (NOR) – mult mai bine decat ieri, ataca, profita si de soarele care arunca trei raze pe mijocul pistei apropiindu-se la 2 zecimi de Puchner.

10. Klaus Kröll (AUT) – excelent sus si pe mijloc, jos acorda putin prea multa atentie linie si avantajul i se reduce la 2 zecimi. Dar e in frunte deocamdata.

11. Erik Guay (CAN) – pierde enorm la inceput. De la mijloc porneste cursa de recuperare, pe care o rateaza cu cateva dezechilibrari. Locul 5.

12. Georg Streitberger (AUT) – cel mai slab, nesigur, cu dezechilibrari dese. Pierde peste doua secunde.

13. Carlo Janka (SUI) – nu poate ataca si intarzierea se aduna grabita, formand o secunda si jumatate la final.

14. Romed Baumann (AUT) – pierde inexplicabil de mult. Doua secunde si jumatate fara greseli mari. Trece la coada.

15. Jan Hudec (CAN) – nu partia e de vina pentru ultimele trei rezultate slabe. Hudec pierde sus si desi traseul nu e chiar pentru stilul lui, avand cateva viraje stranse, procedeaza la fel ca Puchner. Indiferent de linie nu franeaza incercand s-o corecteze. Il ameninta pe Kröll, dar inca nu stie cum se schiaza rapid finalul. Locul 2.

16. Benjamin Raich (AUT) – o cursa care e pacat sa fie ratata. La el traseul parca nu are curbe, asa de firesc le trece, linia e foarte directa, fiindca e pregatita din timp si nici macar scuturaturile finale nu-l opresc din cursa de majorarea permanenta a avantajului. Locul 1 cu 43 de sutimi avans. Castiga el sau Cuche?

17. Hannes Reichelt (AUT) – atitudinea e cea corecta, foarte activ, dar nu prevede linia si intarzie in prea multe viraje. Locul 6.

18. Aksel-Lund Svindal (NOR) – in aceeasi nota ca si Reichelt inaintea lui, termina imediat in spatele austriacului.

19. Didier Cuche (SUI) – inceput puternic al elvetianului, apoi pierde putin cate putin, si apoi brusc mai mult la final. Locul 3, doar 7 sutimi mai rapid decat Kröll.

20. Adrien Theaux (FRA) – superb, pe ultimele 20 de secunde ii da emotii lui Raich, apropiindu-se la 4 sutimi, dar la final pierde totusi. Locul 2.

21. Beat Feuz (SUI) – mai bine decat ieri, azi ataca pe suprafata mai solida, dar insuficient ca sa-l depaseasca pe Hirscher in clasamentul general. Locul 10.

22. Christof Innerhofer (ITA) – inceputul e promitator, apoi apar dezechilibrarile, efectul e in cascada si pica pe locul 15.

23. Yannick Bertrand (FRA) – nu reuseste deloc sa controleze directia, pe final nu mai prinde o poarta.

24. Max Franz (AUT) – la fel, ajunge prea jos la aceeasi poarta ca si Bertrand si renunta la incercarea de a o mai prinde.

25. Tobias Grünenfelder (SUI) – identic.

26. Matteo Marsaglia (ITA) – dispus sa atace, activ permanent, al treilea sfert este chiar cu 3 zecimi mai rapid decat al lui Benni! Locul 12, cu o secunda intarziere.

27. Stephan Keppler (GER)

28. Patrick Küng (SUI) – nu ia startul, are intindere de ligament.

29. Mario Scheiber (AUT) – se pare ca ii cedeaza genunchiul pe traseu. Abandoneaza, se aseaza si isi pune zapada la genunchi.

30. Hans Olsson (SWE) – si el rateaza poarta de pe final.

31. Alexis Pinturault (FRA) – schiaza cu febra, are gripa, motiv pentru care ieri nu a concurat. Locul 25.

32. Ted Ligety (USA) – cel mai bun rezultat de viteza al lui Ted de anul acesta. Locul 22.

33. Thomas Mermillod-Blondin (FRA) – 26.

34. Bernhard Graf (AUT) – 28.

35. Marco Sullivan (USA) – 29.

36. Alek Glebov (RUS) – 20.

37. Jeffrey Frisch (CAN) – inca o ratare.

38. Gauthier de Tessieres (FRA) – locul 25.

39. Natko Zrncic-Dim (CRO) – 28.

40. Ryan Cochran-Siegle (SUA) – 25.

Pentru prima data in cariera, Benjamin Raich castiga o cursa de viteza. Pe podium i se alatura surprinzatorul Adrien Theaux si invingatorul de ieri, Didier Cuche.

clasamentul etapei
cronica etapei
declaratii

Publicitate