Declaratii dupa primul super-urias masculin din Crans Montana

comentariul live text
clasamentul etapei
cronica etapei

Didier Cuche (SUI) – castigatorul primului super-G din Crans Montana: „Am stiut ca va fi o provocare si nu mi s-a parut ca am schiat prea bine in partea superiora, asa ca am ramas surprins vazand ca am cel mai rapid timp la trecerea liniei de sosire. Cred ca am reusit sa gasesc cea mai rapida si mai curata linie in sectiunea inferioara, cumva am inceput s-o simt bine si ma bucur ca asta mi-a adus victoria.”

„Ultimele concursuri acasa reprezinta ceva deosebit. Multi m-au intrebat cum e sa schiez in ultima cursa de acasa. Dar a trebuit sa las deoparte latura emotionala si sa evoluez la capacitatea mea, lucru care din fericire mi-a iesit. Dar victoria ii apartine si serviceman-ului meu, care mi-e preparat niste adevarate rachete.”

„Nu cred ca exista ceva care m-ar putea face sa ma razgandesc in privinta retragerii. Cred ca e decizia corecta si desi rezultatele avute de la anuntarea ei sunt grozave, mi-e greu sa mai gasesc motivatia pentru toate aspectele acestui sport. Nu stiu daca rezultatele din urma au aparut din cauza retragerii, dar e fantastic sa stiu ca ma voi retrage in plina glorie.”

Jan Hudec (CAN) – locul 2: „Slava Domnului. Ma bucur ca am scos in sfarsit un podium si in super-G. Pista a fost putin denivelata si cand am coborat eu, dar pentru ceilalti baieti s-a deteriorat rau. Au fost cam 10 grade afara. Dupa cursa am simtit ca nu a fost destul pentru victorie. Am schiat putin cam conservativ in partea finala si am stiut ca am lasat fereastra deschisa pentru altcineva. Nimeni nu s-a apropiat de mine in pasajul superior, dar daca a fost cineva care sa se furiseze inaintea mea, acela a fost Cuche. A meritat victoria, schiind cu asa numar mare la start.”

„Ultimele zile m-am cam zbatut la antrenamente. Erik (Guay) si ceilalti baieti au schiat foarte bine, in vreme ce eu am incercat doar sa ma tin de ei. Apoi am tras numarul sase la sorti si am stiut ca asta e sansa mea la atac si ca va trebui sa profit de pozitia la start. Zapada este foarte moale. De obicei sunt bun pe acest gen de zapada. O simt si pot schia foarte fin pe canturi. Imi place mai mult decat zapada dura. Cred ca daca ar fi fost asta, super-uriasul acesta ar fi devenit foarte solicitant si cu sarituri lungi. Dar asa cum a fost, zapada mi s-a potrivit si am profitat de ea. Acum sper ca nu ajung sa am un numar de start prea in spate dupa saltul pe care-l voi face in clasament.”

„Lucrul cel mai important pentru mine este sa fiu relaxat. Am schiat destul ca sa stiu cum s-o fac, nu e ceva ce poti uita. Sa raman proaspat din punct de vedere mental, asta inseamna sa fiu relaxat. Sa ma inconjor cu prieteni si familie si sa ma simt bine. Doar asa atunci cand ajung la start imi doresc sa fac performanta si sa fiu rapid.”

„Seria aceasta (5 podiumuri canadiene in ultimele 5 curse) e grozava. Trebuie sa pastram elanul. Ceilalti baieti care au contribuit la aceasta serie sunt dezamagiti azi, dar Erik (Guay) stie ca ar fi putut fi el in locul meu. Cred ca va incerca sa obtina un podium maine.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 3: „Mi-am regasit forma acum, desi m-am simtit in forma tot timpul, doar rezultatele nu au aratat-o. Astazi am in sfarsit un rezultat cu care sunt fericit si acest loc trei ma face sa astept cu nerabdare urmatoarele curse. M-am gandit dinainte ca pista aceasta s-ar putea sa mi se potriveasca. Imi plac trecerile multe intre pasaje, dar trebuie sa si pui in practica teoria. Am reusit si am facut o cursa buna.”

„M-am simtit bine pe zapada mai moale, desi n-a fost usor. De cateva ori am apasat prea tare pe schiuri,insa per total, m-am simtit bine si ma bucur de locul 3. Cum Cuche a avut numarul de start 20, iar eu 21, e dificil de zis ce a fost mai bine azi. In mod normal, pentru astfel de conditii e preferabil sa ai un numar mic, insa astazi se pare ca a fost posibil sa fii rapid chiar si incepand mai tarziu, asa ca nu stiu ce sa zic.”

„Si maine voi incerca sa castig.”

Hannes Reichelt (AUT) – locul 5: „A fost dificil de gasit linia optima pe zapada moale. Timpul lui Cuche ar fi fost totusi de atins. Din pacate nu am fost eu in stare. Cuche si-a aratat inca o data clasa. Ne-a aratat ca si cu numar mare la start poti termina primul.”

Beat Feuz (SUI) – locul 20 in cursa, locul 3 in clasamentul general: „Stiu ca in astfel de conditii nu sunt cel mai rapid, insa faptul ca am pierdut atat de mult timp nu are explicatie. Prefer zapada mai inghetata si cu priza. Insa nu vreau sa vin cu pretexte, pur si simplu nu am schiat bine. Nu am simtit deloc cum trebuie schiat. Pentru maine trebuie sa vin cu o idee si sa incerc altceva ca sa ma impac mai bine cu conditiile acestea.”

Marcel Hirscher (AUT) – locul 34 in cursa, liderul clasamentului general: „Am nimerit cu aprecierea mea (ca va fi fericit daca termina pe 25-30 – n.t.). Am ratat la limita cateva puncte. Sunt foarte fericit si foarte norocos ca am ajuns sanatos pana jos in aceste conditii dificile. Cu asa zapada n-as fi facut multe puncte nici intr-un slalom urias. Aceasta a fost una dintre cele mai dificile curse pentru mine. Nu e placut sa vezi atat de multi concurenti, multi prieteni buni, lovindu-se. Unii dintre ei sunt specialisti ai acestei discipline si nu mi-a fost usor sa-i vad cazand.”

„Cred ca am facut o treaba buna. Sunt aproape de puncte si asta e bine. Nu cred ca voi concura si maine. Poate voi dormi pana la 10 si apoi voi face cateva manse libere, ma voi hotari mai tarziu. E o decizie dificila. Sa ma concentrez pe disciplinele in care sunt puternic sau sa incerc sa obtin un punct, doua, in super-G. Nu am facut nici o greseala mare, mi-a lipsit pur si simplu viteza. De aceea mi se pare ca nu are sens sa-mi sacrific din nou fortele.”

„Pentru clasamentul general cursa de astazi nu a fost foarte importanta, nu m-am asteptat sa fac multe puncte. Cum nici Beat nu a facut prea multe, sunt favorizat. Ar fi excelent daca situatia ar ramane cat de cat egala. Ar trai si sansa mea mai mult.

Publicitate