Declaratii dupa al doilea super-G masculin din Crans Montana

comentariul live text
clasamentul etapei
cronica etapei

Benjamin Raich (AUT) – castigatorul celui de-al doilea super-G din Crans, Montana, prima victorie intr-o proba de viteza: „Este coplesitor, sunt mai mult decat fericit. Mi-am facut un cadou de vis pentru ziua mea (in 28 februarie – n.t.). Pana acum a fost un weekend imbucurator. Anul acesta am schiat adeseori bine, dar la final nu a fost niciodata destul pentru primul loc. Am muncit mult si vreme indelungata pentru el. A fost nevoie de multa rabdare. Cu atat mai mare e bucuria acum.”

„Victoria aceasta mi-a lipsit din colectie, acum o am si pe ea. M-am antrenat mult in probele de viteza, am facut multe coborari si super-G-uri. Din 2003 incoace nu am castigat niciodata. Am ajuns pe podium de cateva ori, dar n-am castigat. In sfarsit s-a intamplat si asta si ma simt grozav!”

„Am fost foarte aproape in toti acesti ani. Am fost adeseori foarte bun in super-G, asa ca nu pot spune de ce brusc astazi s-au potrivit toate. Poate pentru ca ieri am vazut ca sunt aproape de cei mai buni si e important sa stii asta. Mi-a dat multa incredere si acum am un podium si o victorie intr-o disciplina in care n-am mers prea bine anul acesta. Imi da putere si ma ajuta, asta e sigur.”

„Revenirea la varf este o compensatie pentru toate vocile critice, care devenisera tot mai tari. Nu am mai trecut prin asa situatie. Insa am fost tot timpul convins ca pot schia iar la victorie. Poate ca la inceput mi-a lipsit siguranta, dar am avut in Marlies (Schild – n.r.) cel mai bun exemplu. Ea a revenit dupa o accidentare mult mai grea. Asa ca nu m-am lasat abatut.”

„Cand zaci in pat si abia poti sa te misti, nu mai esti sigur nimic. Dar de crezut, am crezut tot timpul, la fel ca si cei din jurul meu. Si cand simti sprijinul celor apropiati, totul devine mai usor.”

„Am mai luat startul in slalomul urias de aici si in 1998, de atunci mi-a placut partia. Sunt convins ca si maine pot arata ceva.”

„Intre timp am ajuns la varsta la care as putea incepe sa ma gandesc la retragere. Dar ma simt inca in forma si ma descurc bine. Cat timp va mai merge, cat timp ma voi bucura si voi fi flamand de rezultate si de victorii, voi schia mai departe. Nu plec nicaieri.”

Adrien Theaux (FRA) – locul 2: „Sunt foarte, foarte fericit ca pot imparti acest podium cu Didier si Benni – e perfect. A fost foarte dificil astazi. M-am simtit bine la coborare, dar cu atatea saritori pe partie, e greu sa apreciezi daca schiezi pe cea mai rapida linie, asa ca am trait un sentiment extraordinar cand am vazut la trecerea liniei de sosire ca sunt al doilea.”

Didier Cuche (SUI) – locul 3: „Ne-am antrenat aici o data, e un super-G frumos, dar foarte dificil, cu toate sariturile, e greu pentru picioare, am fost atat de obosit la final. E nevoie de un schiat de calitate, de schiuri bune si de fortarea atacului, care uneori nu trebuie sa fie prea dur, fiindca in conditii ca acestea, e prea moale pentru un stil agresiv.”

„Cred ca partea de sus am schiat-o mai bine decat ieri, dar apoi am facut o greseala, am mers prea direct si a trebuit sa apas tare in zapada moale ca sa revin pe linia cea buna si mi-am ucis viteza pana la finis. Terenul e foarte variat, sunt multe damburi aici si trebuie sa tii o linie stransa, sa nu schiezi prea rotund. Cred ca trucul este lucru impreuna cu terenul, in loc sa i te opui.”

„Situatia e foarte stransa acum cu Aksel (Lund Svindal – n.r.) in clasamentul probei, iar Raich a intrat si el in carti. Va fi interesant cu doar trei curse ramase, cand cred ca mai sunt patru sau cinci baieti care pot castiga globul.”

Klaus Kröll (AUT) – locul 4: „Si azi mi-am facut viata grea si n-am schiat fara greseli. Ieri am pierdut timp pe panta de deasupra finisului, astazi mi-a iesit mai bine.”

Jan Hudec (CAN) – locul 5: „Sunt dezamagit ca am ratat podiumul astazi. Am simtit ca am o sansa. Dupa ce ieri am pierdut timpul pe final, am vrut sa ma asigur ca lupt pana la capat. Asta am reusit, dar am facut si cateva greseli. Totusi sunt multumit de abordarea mea si de felul in care schiez.”

Beat Feuz (SUI) – locul 10 in cursa, locul 3 in clasamentul general: „Tot n-au fost conditiile mele favorite, dar am progresat. Am avut pur si simplu la fiecare poarta senzatia ca nu merge mai departe. Dupa ziua de ieri trebuie sa fiu multumit de locul 10. Marcel schiaza extrem de puternic in disciplinele tehnice. Atunci cand termina cursa, e aproape de fiecare data pe podium. Daca merge asa si mai departe, el este favoritul, fiindca avem acum un numar egal de probe tehnice si rapide in program. Si nu trebuie sa-l uitam nici pe Ivica Kostelic.”

Publicitate