Declaratii dupa slalomul urias masculin din Crans Montana

clasamentul primei manse
clasamentul final
cronica etapei

Massimiliano Blardone (ITA) – castigatorul slalomului urias din Crans Montana: „Este un sezon atat de frumos pentru mine. Dupa ce m-am chinuit mult timp, cele doua victorii si cele doua podiumuri ma fac foarte, foarte fericit. Astazi am avut si noroc. In mansa a doua am fost de doua ori cu claparii pe zapada. Cea mai mare dificultate astazi a reprezentat-o zapada. A fost moale si dificila, asa ca e grozav ca am reusit sa-mi creez un avantaj.”

„Familia mea se va mari in cateva luni si nu mi-as fi imaginat niciodata ca asta sa ma motiveze intr-atat. Acum sunt responsabil nu numai pentru mine, trebuie sa termin o casa si sa pregatesc totul pentru noua situatie. Schiul meu e acolo unde trebuie si sper ca rezultatele vor veni si in continuare. Daca as fi stiut ca imi va merge asa bine, mi-as fi facut o familie mult mai devreme.”

Marcel Hirscher (AUT) – locul 2 in cursa, lider al Cupei Mondiale: „A fost o cursa foarte dificila si cred ca ce conteaza e ca am fost in stare sa castig puncte foarte importante. La fel ca in super-G, esential este ca am ajuns jos fara sa ma accidentez, multi baieti au dat de necaz pe drumul spre finis. Astazi nu am pierdut 20 de puncte, ci am castigat 80. Daca ma uit asa la situatie, weekendul a fost perfect.”

„In prima mansa sus am schiat prea rotund, dar am avut avantajul numarului 1 la start. Dar conditiile sunt egale pentru toti, in mansa a doua am fost ultimul la start. Nu am schiat cu frana de mana trasa, poate cel mult unu la suta. Dar nu e usor atunci cand nu ai voie sa iesi de pe traseu. La asta s-au adaugat si conditiile dificile. Zapada moale a facut sarcina foarte dificila. Ma surprinde totusi ca am pierdut timp fata de Blardone in partea de sus. Poate fiindca am luat virajele rotund, si nu chiar pe cea mai directa linie. A fost maximul pe care l-am putut da, n-as fi putut mai rapid de atat.”

„In ultimele curse voi lupta pentru trofee si voi incerca sa obtin tot ce se poate. Am mirosit vanatul si acum vreau sa incerc. Dar sezonul e oricum demential, cu opt victorii nu se poate plange nimeni. Urmatoarele zile as prefera sa le petrec la o cabana, sezand in soare la o cafea.”

Hannes Reichelt (AUT) – locul 3: „Cred ca am facut o mansa foarte buna. M-am concentrat pe ceea ce am avut de facut ca sa fiu rapid, asa cum mi-au spus antrenorii, si am incercat sa lucrez asupra acestor detalii pe toata durata parcursului. In prima mansa am avut cateva greseli, in a doua m-am maturizat si am evitat orice eroare majora. N-as fi crezut ca am atatea rezerve. Nnu m-am asteptat sa ajung pe podium, am profitat de abandonul lui Svindal. Pot spune ca plec spre Kvitfjell cu o mare satisfactie.”

Jean-Baptiste Grange (FRA) – locul 4: „Sunt foarte, foarte fericit, chiar daca am fost dat jos de pe podium. Cum in slalom nu sunt acolo unde mi-as dori, e bine sa stiu ca cel putin fac progrese in slalomul urias. Portiunile abrupte n-au fost prea bune, dar cred ca am scos tot ce am putut din pozitia buna la start si nu am de ce sa ma plang.”

Didier Cuche (SUI) – locul 15, la ultima cursa in Elvetia: „Nu am asa multa presiune in slalomul urias, nu stiu ce mai pot inca. Asa ca am putut sa savurez cursa.”

Beat Feuz (SUI) – locul 31 in prima mansa, necalificat pentru a doua, locul 3 in clasamentul general: „Am fost oprit din nou la start, pentru a opta sau a noua oara in aceasta iarna. Pare sa fie o regula in Cupa Mondiala, cand Feuz e la start, se intrerupe cursa. Pana la urma incepe sa ma agaseze. Fiecare avem un program foarte exact, pe baza caruia lucram. Cu o intarziere e stricata concentrarea.”