Declaratii dupa super-uriasul feminin din Bansko

clasamentul etapei
cronica etapei

Lindsey Vonn (SUA) – castigatoarea susper-G-ului din Bansko: „Am stiut ca fetele din frunte schiasera bine. Am vazut-o pe Weirather si am simtit ca ea ar putea castiga. Mi-am zis, ok, asta e standardul, trebuie sa fii mai buna. Am incercat sa pregatesc schimbarea directiei, fiindca panta a avut acolo multe denivelari, am lovit o ridicatura intr-un fel ciudat si am pierdut linia. M-am trezit schiind in directia opusa celei dorite. Am stiut ca e o eroare grava. N-as mai fi pariat pe mine. Sus am schiat ok, dar dupa greseala de la mijloc am crezut ca s-au dus sansele mele. Asa ca jos am riscat si am apasat pedala pana la capat. Am avut noroc ca pista a fost abrupta si am putut accelera dupa eroare.”

„Sunt buna la conservat viteza de pe abrupt in plat. Am un motor turbo care asteapta pentru cazul in care am nevoie de el. A fost o cursa cool. Cum ieri n-am avut nici o cursa am putut sa ma regenerez bine si sa abordez cursa in forma maxima. Am recuperat jos tot timpul pierdut din cauza greselii. Linia a fost mai directa decat o estimasem la inspectie. Mi-ar fi placut sa nu trebuiasca sa risc atat, dar din fericire mi-a iesit.”

„N-am stiut ca am intrecut-o pe Renate la victoriile din super-G. Ma simt bine ca am reusit. Cred ca e singurul record pe care il detin in Cupa Mondiala.”

„Nu cred ca am castigat deja globul. Dar in privinta punctelor a iesit foarte bine pentru mine. Acum mai avem multe curse de slalom urias pe care abia le astept si sper sa mai castig o data in acest sezon, ca sa am sanse si la globul de acolo. Punctele de astazi prind bine si pentru cel din super-G, dar si pentru cel mare. Lucurile prind forma pe care o doresc.”

„Inainte de aceasta victorie mi-am simtit bateriile descarcate. Am avut multe drumuri in ultimele saptamani, dar cred ca m-am refacut dupa oboseala lor. Acum ma simt bine in sfarsit. Cred ca sunt pregatita pentru saptamana viitoare. Inainte de Ofterschwang voi zbura pana in State. Poate ca imi va face bine sa stau departe de zapada pentru cateva zile.”

Tina Weirather (LIE) – locul 2: „Am stat in boxa liderei la cursa lui Lindsey si era la sase zecimi in urma mea la ultimul timp intermediar. Am sperat s-o inving astazi, dar a fost din nou mai rapida. E din nou un rezultat strans si sper ca intr-o buna zi sa reusesc s-o bat. Azi a fost si o chestiune de noroc. As putea sa ma intristez pentru locul 2, dar daca as fi fost cu trei sutimi mai lenta, as fi putut ramane abia pe locul patru, asa ca sunt fericita.”

Daniela Merighetti (ITA) – locul 3: „Nu stiu ce fac altfel acum. Azi n-a fost usor. Am incercat sa fortez de la start pana in vale. Am reusit foarte bine pasajul de la varf. E o cursa stransa, dar e bine. Sunt foarte fericita, e prima oara ca termin intre primele trei in super-G. Iar cu toti oamenii acestia in jur, e foarte frumos.”

Anna Fenninger (AUT) – locul 10 in cursa, locul 2 in clasamentul disciplinei: „La inspectie a fost multa gheata pe traseu si de aceea am schiat poate prea dur in partea de jos. Normal ca am stiut ca am o sansa la glob. Dar trebuie sa se potriveasca totul. Lindsey este extrem de puternica. Am incercat totul, am luptat si nu-mi pot reprosa nimic. Sunt foarte dezamagita. nu numai din cauza globului de cristal. Dupa asa un sezon bun de super-G as fi vrut neaparat sa si castig o cursa.”

Publicitate