Primul slalom urias feminin din Ofterschwang – Rebensburg castiga aproape la limita

La fete ne asteapta o mansa foarte palpitanta, in care va castiga cea care se va acomoda cel mai bine cu partia stricata. Incepe la 14:15 si Viktoria Rebensburg e in pole position.

30. Anja Pärson (SWE) – e greoaie, dar termina cursa.

29. Michaela Kirchgasser (AUT) – se descurca foarte bine, desi e epuizata la final. O secunda avantaj.

28. Veronique Hronek (GER) – derapeaza, se intinde pe jos si doar printr-o minune mai prinde poarta. E ultima.

27. Lisa Magdalena Agerer (ITA) – cade cateva porti inainte de finis.

26. Mateja Robnik (SLO) – inceput bun, pe final nu mai tine pasul si pierde aproape jumatate de secunda din avansul initial. Locul 2.

25. Giulia Gianesini (ITA) – identic, sus merge bine, pe abrupt pierde mult. Locul 3.

24. Lara Gut (SUI) – agresivitatea ii este in sfarsit rasplatita, preia clar conducerea, in ciuda unor greseli de la mijloc.

23. Marion Bertrand (FRA) – inceputul foarte puternic, acolo mareste avansul pana la jumatate de secunda si e destul de mare pentru un finis mai lent, din care ii raman 3 sutimi.

22. Kathrin Zettel (AUT) – pierde timpul de sus si nu recupereaza nimic. Locul 3.

21. Ana Drev (SLO) – o greseala la mijloc o coboara pe locul 6.

20. Marlies Schild (AUT) – nu greseste, dar pierde constant timpul.

19. Eva-Maria Brem (AUT) – sus e puternica, la mijloc greseste usor si ramane la 3 zecimi in urma, pe care le recupereaza complet cu abruptul foarte direct. Preia conducerea cu o zecime.

18. Lena Dürr (GER) – cade dupa ce schiurile i-o iau in lateral in directii diferite.

17. Veronika Zuzulova (SVK) – nu poate repeta evolutia primei manse. Locul 10.

16. Nadia Fanchini (ITA) – oh, ce frumos. Pozitie aplecata mult in fata, chitita pe atac, linie curgatoare, cel mai bun timp al mansei si un avans de 6 zecimi.

15. Tanja Poutiainen (FIN) – incomodata de multele valuri ce trebuie amortizate, pana la urma incepe sa greseasca in viraje, cateva suprarotiri incarcandu-i cu balast in timpul final. Locul 10.

14. Federica Brignone (ITA) – defensiva ca urmare a prea multor esecuri. Se straduieste doar sa ramana in cursa. Asta reuseste, dar nu mai mult. Locul 4.

13. Anemone Marmottan (FRA) – pare sa aiba probleme cu schiul drept, toate virajele spre stanga aratand precaute atunci cand nu-i fuge schiul. Locul 6.

12. Irene Curtoni (ITA) – ea ataca, dar are cateva dezechilibrari micute. Nu-i taie totusi tot avansul si preia conducerea.

11. Stefanie Köhle (AUT) – risca mult, are o linie foarte directa, dar greseste un viraj de la inceputul abruptului. Locul 3, jumatate de secunda in spatele Irenei Curtoni.

10. Lindsey Vonn (USA) – greseala foarte mare sus, unde o supratorire o opreste aproape complet. Tinand cont de ea nici nu pierde asa mult timp, mai ales ca si in rest i-au patinat schiurile pe alocuri. E a 4-a.

9. Taina Barioz (FRA) – doar locul 15.

8. Denise Karbon (ITA) – incearca sa tina linia urmelor, dar e incomodata si face o greseala de schioara fara experienta. Locul 4.

7. Tessa Worley (FRA) – in stilul ei, potrivit pe partiile tari, apasarile din viraje sunt frane in zapada moale. Pierde aproape constant, doar abruptul final salvand-o de la o pozitie mai joasa de locul 3.

6. Julia Mancuso (USA) – sus o curba cu linia ajustata de doua ori, la mijloc o ia mai pe ocolite si incheie doar pe 5.

5. Manuela Mölgg (ITA) – la inceput lasa schiurile finut pe deasupra zapezii, pierzand foarte putin, la mijloc pierde linia si e foarte jos intr-un viraj si incheie pe margine dupa ce un schi i se prinde in zapada.

4. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) – probleme mari la mijloc, unde e umbra si fetele nu mai vad urmele. Finisul puternic nu o ajuta sa treaca in fata, pierzand la 2 sutimi.

3. Elisabeth Görgl (AUT) – sus tine bine jgheabul, la mijloc il pierde, umbra a urcat mult in susul pistei fata de momentul inceperii mansei, acolo nu se mai vad urmele. O greseala pe final, unde derapeaza ii taie si restul avansului. Locul 1 la egalitate cu Curtoni.

2. Tina Maze (SLO) – inceput si mijloc la fel ca ale austriecei, dar abruptul ii iese perfect, nici cea mai mica ezitare, virajele vin ca de la sine si are 68 de sutimi avantaj.

1. Viktoria Rebensburg (GER) – aceeasi aparenta lejeritate cu care ne-a obisnuita nemtoaica, o ajuta sa mareasca avantajul pe mijloc. La abruptul final derapeaza si ea in acelasi loc ca si Liz, dar mai usor si ii raman 6 sutimi pentru victorie.

Viktoria Rebensburg isi reafirma dominanta, in ciuda esecului din etapa trecuta, castigand in fata Tinei Maze, care ramane singura urmaritoare a lui Lindsey Vonn. Pe locul 3, la egalitate, s-au clasat Elisabeth Görgl si surprinzatoarea Irene Curtoni

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate