Primul slalom urias feminin din Ofterschwang – Rebensburg inapoi in frunte

Nici nu-mi vine sa cred ca acum 3 saptamani, la ultimul slalom urias feminin incepeam cronica cu „ger cumplit”. E atat de cald incat se poate merge la plaja. Pista e pe versantul insorit, ieri Marie-Pier Prefontaine scria pe twitter de 18 grade la antrenament, va fi o cursa a numerelor de start.

Cele doua manse incep la 11:15 si 14:15, aici aveti clasamentul actualizat permanent.

1. Tina Maze (SLO) – dupa cateva porti este un val care salta schioarele (l-a saltat si pe schiorul cu camera) si Tina nu a retinut acest detaliu, gresind. In rest o cursa buna.

2. Viktoria Rebensburg (GER) – incepe excelent, pe abruptul final se impiedica insa in niste urme si greseala ii reduce avansul de 8 zecimi la 11 sutimi.

3. Elisabeth Görgl (AUT) – un derapaj la mijloc o costa la fel de mult ca  parcursul curat al primei treimi. Finisul e din nou bun si se apropie la 14 sutimi de frunasa.

4. Lindsey Vonn (USA) – foarte, foarte cuminte, schiaza pe linie, o tine bine, dar e usor lasata pe spate si nu accelereaza decat foarte rar. Intarzierea e mare. Peste o secunda.

5. Federica Brignone (ITA) – ataca si pista ii da imediat peste echilibru, penalizarea fiind mai mare decat cea pentru cumintenia americancei.

6. Tessa Worley (FRA) – nu-i plac nici valurile, nici zapada moale. Pierde 86 de sutimi si se claseaza pe locul 4.

7. Anna Fenninger (AUT) – pierde o poarta.

8. Maria Höfl-Riesch (GER) – derapeaza si cade, desi facuse o cursa cuminte, pe o linie sigura.

Scuze, windows update-ul…

9. Denise Karbon (ITA) – se agata de o poarta sus si imediat pierde 5 zecimi, o eroare mica de tot inainte de plat se rasfrange asupra intregului pasaj, recupereaza pe final si incheie pe 5, sub o secunda in urma Viktorirei.

10. Julia Mancuso (USA) – sus are greseli si pierde mult, recupereaza binisor cu finalul curajos de pe abrupt. Locul 4.

11. Taina Barioz (FRA) – o suprarotire la mijloc, in rest merge binisor, locul 7, o secunda intarziere.

In prima faza a muierii, zapada devine mai rapida. Acesta este fenomenul la care asistam acum

12. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) – valul o ia pe nepregatite, dar e rapida. Pe mijloc pierde, pe final e din nou foarte buna. Locul 4.

13. Anemone Marmottan (FRA) – greseli micute si apoi o agatare in zapada o duc pe locul 10.

14. Kathrin Zettel (AUT) – incearca sa tina o linie buna, e saltata de doua valuri, apoi pierde mult si pe final. Ultima

15. Tanja Poutiainen (FIN) – inceput frumos, fluent, pe mijloc insa e franata, greseste la final, abia prinde o poarta si locul 12.

16. Manuela Mölgg (ITA) – cursa foarte buna. Si se zice ca italianca e specialista a zapezii. Locul 5, 8 zecimi intarziere.

17. Lara Gut (SUI) – nu greseste, dar pierde. Nu-i merg schiurile deloc bine. Ultimul loc.

18. Marlies Schild (AUT) – trebuie sa se sprijine de zapada intr-un viraj pe panta finala, pana acolo pierduse deja mult in plat. Locul 14.

19. Michaela Kirchgasser (AUT) – are o singura greseala, dar e bolnava, pana azi a stat in pat cu gripa, nu-i mai ramane deloc energie la final. Ultima.

20. Tina Weirather (LIE) – greseste sus si intarzierea e uriasa, situatia nu devine mai buna la mijloc, doar finalul e curat. Pierde aproape 3 secunde. Trece la coada.

21. Stefanie Köhle (AUT) – cursa frumoasa, pe final chiar ataca in pozitie ghemuita, si prinde un loc acolo unde e grosul plutonului. A 11 -a.

22. Irene Curtoni (ITA) – copie a cursei austriecei dinaintea ei. Locul 12.

Orfii vorbesc de temperaturi bune pentru volei de plaja, ce e sigur e ca partia cedeaza si de acum trebuie schiat pe urme, altfel ar fi prea accidentat si nesigur.

23. Lena Dürr (GER) – locul 16.

24. Marie-Michele Gagnon (CAN) – pierde aceeasi poarta ca si Anna Fenninger. E un val inainte care le-a dezechilibrat si n-au mai putut ramane pe traseu.

25. Andrea Fischbacher (AUT) – aceeasi greseala, la alta poarta. Una care se trece foarte usor, dar ea schiaza prea pe spate.

26. Giulia Gianesini (ITA) – locul 20.

27. Eva-Maria Brem (AUT) – nu merge rau, desi si ea e o schioara de gheata. Locul 17.

28. Anja Pärson (SWE) – 23

29. Marie-Pier Prefontaine (CAN) – 24.

30. Lisa Magdalena Agerer (ITA) – e pe val. In Cupa Europei a obtinut 7 victorii in ultimele doua saptmani, devenind lidera atat in slalomul urias, cat si in clasamentul general. Aici insa are de luptat cu numarul prost de start. Locul 22.

31. Ana Drev (SLO) – in Cupa Europei e urmaritoarea lui Agerer, aici o intrece clar, desi stilul e foarte dezordonat sus. Mainile dirijeaza tot timpul entuziaste o orchestra numai de ea vazuta si auzita. Locul 19.

32. Jessica Depauli (AUT) – ultima.

33. Veronique Hronek (GER) – nemultumita de ce reuseste. Locul 24.

34. Mateja Robnik (SLO) – 23.

35. Lotte Smiseth Sejersted (NOR) – 30.

36. Marion Bertrand (FRA) – sta departe de porti, dar aluneca fluent. Locul 21.

37. Veronika Staber (GER) – 32.

38. Veronika Zuzulova (SVK) – excelenta cursa slovacei, care anuleaza handicapul partiei moi. Locul 16.

39. Anne-Sophie Barthet (FRA) – 34.

40. Sabrina Fanchini (ITA) – 31.

Viktoria Rebensburg revine acolo unde fusese inainte de abandonul din Soldeu, adica pe primul loc. Este urmata indeaproape de Tina Maze si Elisabeth Görgl. Asta inseamna o mansa a doua palpitanta.

clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde
declaratii

Publicitate