Al doilea slalom urias feminin din Ofterschwang – dubla pentru Viktoria Rebensburg

Costumatie inedita la inspectia pentru mansa a doua a slalomului urias feminin, cand Lindsey Vonn, Julia Mancuso si Resi Stiegler au schiat in top, spre deliciul fotografilor si cameramanilor. Traseul este complet diferit de cel al primei manse, antrenorul american asezand portile direct pentru fetele lui. Pe Viktoria Rebensburg insa va fi aproape imposibil s-o depaseasca cineva. Linkurile primei manse raman valabile, va astept pe skype daca doriti sa aflati informatiile de culise ale orfilor. Mansa incepe acum (14:00).

30. Ana Drev (SLO) – surprinsa de cat de rapida e mansa. Cam cu 8 secunde mai rapida.

29. Anja Pärson (SWE) – mai lenta decat slovena, pierde jumatate de secunda.

28. Tina Weirather (LIE) – pierde directia in saritura de peste un val si tempoul e prea rapid ca sa mai poata prinda urmatoarea poarta.

27. Resi Stiegler (USA) – taie viteza dupa fiecare viraj rapid, traseul e pentru celelalte doua americance, Resi e slalomista la origine. Locul 3, o sutime in spatele Anjei.

26. Lisa Magdalena Agerer (ITA) – cursa la fel de buna ca a slovenei din frunte, pe care o depaseste datorita avansului (mare, de peste jumatate de secunda) din prima mansa.

25. Manuela Mölgg (ITA) – pierde timp la intrarea pe panta finala. Locul 2.

24. Giulia Gianesini (ITA) – pierde peste o secunda. Locul 6.

23. Denise Karbon (ITA) – o dezechilibrare intr-o curba cu schimbare de inclinatie, in rest e rapida si ataca. Trece in frunte.

22. Lara Gut (SUI) – la mijloc nu merge suficient de direct, pierde timp, abruptul e impresionant, se apropie la 6 sutimi de Karbon.

21. Elena Curtoni (ITA) – cateva dezechilibrari si se duce sansa unui rezultat bun. Locul 7.

20. Marie-Michele Gagnon (CAN) – si ea pierde pe mijloc pentru ca finalul sa-l aiba pe sine, atacand si apropiindu-se la 12 sutimi de italianca. Locul 3.

19. Kathrin Zettel (AUT) – prea agresiva, ii trepideaza schiurile aproape in fiecare viraj, locul 6.

18. Lena Dürr (GER) – prea directa, o ia un val pe sus si nu mai prinde o poarta.

17. Marion Bertrand (FRA) – nici ea nu face fata mijlocului aratat de Denise Karbon, pentru a reveni in forta pe final, oprindu-se la 2 sutimi de locul fruntas.

16. Taina Barioz (FRA) – ataca de sus pana jos, foarte directa in viraje si preia conducerea.

15. Veronique Hronek (GER) – lupta cu valurile, se dezechilibreaza de prea multe ori pentru a repeta performanta primei manse.Locul 8.

13. Marlies Schild (AUT) – dupa un inceput bun, pierde ritmul cursei si nu-i mai prinde. Locul 8.

13. Eva-Maria Brem (AUT) – pierde o poarta ascunsa dupa un damb, asta a fost greseala de inspectie.

12. Maria Höfl-Riesch (GER) – risca mult, dar si ea e prea directa si iese la aceeasi poarta ca si Tina Weirather si Lena Dürr.

11. Anemone Marmottan (FRA) – un viraj intarziat se propaga in erori tot mai mari, pana cand cade.

10. Elisabeth Görgl (AUT) – inceput perfect, urmat de o poarta luata prea direct, urmata de o suprarotire, pe finis ataca pana la ultima rezerva si recupereaza intarzierea, trecand in frunte.

9. Stefanie Köhle (AUT) – cursa salbatica sus, risca si face spectacol, mijlocul il estimeaza mult mai bine si nu greseste, dar pe final n-o mai tin puterile si pierde jumatate de secunda. Locul 4.

8. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) – o greseala mica la mijloc, unde contreaza intr-un viraj, plus o linie cu viraje destul de mult sub porti pe panta finala, ii reduc avansul la 2 sutimi, dar preia totusi conducerea.

7. Julia Mancuso (USA) – si ea risca prea mult si pierde aceeasi poarta ca si trei dintre cele care au abandonat pana acum. Timpul ii era excelent. Pacat.

6. Lindsey Vonn (USA) – fantastica! Are multe ramaneri pe un schi, de la viteza cu care schiaza, dar ataca de fiecare data mai departe si nu reduce nimic din tempoul extrem de ridicat. Peste o secunda avantaj.

5. Irene Curtoni (ITA) – prea cuminte pe langa Lindsey. Doar avansul mare o ajuta sa ocupe locul 2.

4. Tanja Poutiainen (FIN) – o linie foarte rotunda, departata de porti, desi porneste cu un avantaj de jumatate de secunda, la final o are cu plus la timpul adunat al manselor. A doua.

3. Tina Maze (SLO) – nici macar ei nu-i ajung cele 6 zecimi avantaj, desi ataca si loveste cu umarul aproape fiecare poarta. Locul 2.

2. Anna Fenninger (AUT) – cele 8 zecimi avans le risipeste cu erorile aparute dupa ce risca prea mult pentru puterile ei. Locul 3, o sutime in spatele Tinei Maze.

1. Viktoria Rebensburg (GER) – nu se pune problema invingatoarei, doar a diferentei. Schiaza lejer la inceput, pierde cate o treime de secunda pe primele doua pasaje, la intrarea in panta finala se dezechilibreaza si acolo se duce mult din avantaj, dar ii raman 26 de sutimi pentru inca o victorie in fata propriilor suporteri.

Viktoria Rebensburg isi intareste dominatia cu a doua victorie consecutiva, in fata unei foarte puternice Lindsey Vonn si a de acum obisnuitei Tina Maze.

2 păreri la “Al doilea slalom urias feminin din Ofterschwang – dubla pentru Viktoria Rebensburg

  1. Si uite asa Tina Maze e pe locul 2 la general fara sa fi castigat nici o cursa tot sezonul. Cred ca nici macar o mansa. A mai terminat cineva asa sus vreodata fara sa fi castigat nici o cursa un sezon intreg?

  2. Nu stiu inca, socotim la sfarsitul sezonului. Dar daca vedem ca a terminat de 8 ori pe locurile 2 si 3, atunci rezultatul pare logic, nu? 😀

Comentariile nu sunt permise.