Coborarea masculina din Kvitfjell – a doua victorie pentru Klaus Kröll

Mai tineti minte care au fost primii 5 in super-G-ul de ieri? Ei bine tot ei sunt favoriti si astazi, cel mai mare si mai mare fiind fix concurentul cu numarul 1 la start: Kjetil Jansrud. Norvegianul, crescut de la 8 ani pe aceasta pista, cu sute de parcurgeri ale ei, si-a dominat adversarii in ambele antrenamente.

Pentru glob se lupta aprig alti 3 favoriti: Didier Cuche, Klaus Kröll si Beat Feuz, despartiti doar de 27 de puncte. In impartirea lor s-a anuntat ca posibil arbitru si Aksel Lund Svindal. Plus canadienii, dezamagiti de rezultatele de ieri, astazi promitand atac. Poza o am chiar de la Erik Guay, care n-a avut grija si a pus-o intr-un loc public.

Mansa incepe la 12, o puteti vedea pe Eurosport, aici aveti clasamentul actualizat de la FIS, iar eu va invit in sufrageria schiului de pe skype (conferinta audio).

1. Kjetil Jansrud (NOR) – am vazut oare cursa castigatoare? El ne face semn ca nu si e cel mai in masura sa stie daca a mers pe linia ideala, necunoscuta celorlalti, sau nu. Greseli n-a facut.

2. Peter Fill (ITA) – ne arata ca Jansrud a avut dreptate, pe mijloc este putin mai rapid, desi in rest pierde constant. Locul 2, la o secunda si 3 zecimi in spatele norvegianului.

3. Silvan Zurbriggen (SUI) – nu e rapid nici macar optic, schiaza foarte linistit, asta e semn ca nu risca. Locul 3. El recupereaza pe final o zecime.

4. Guillermo Fayed (FRA) – risca mai mult, greseste mai mult. Dar il depaseste pe Zurbriggen.

Deocamdata intarzierile sunt mari, trebuie sa avem totusi rabdare pana apar favoritii ca sa stim ce valoare are timpul lui Jansrud.

5. Carlo Janka (SUI) – orfii spun ca ar fi rezolvat partial problemele cu spatele, desi nu e complet scutit de dureri. Se simte totusi cresterea de forma in utlimele curse de viteza. Acum pierde doar o secunda si e al doilea deocamdata.

6. David Poisson (FRA) – a inceput cursa de apropiere de norvegian. Francezul reduce distanta la 86 de sutimi.

7. Benjamin Thomsen (CAN) – risca mult, are o dezechilibrare spectaculoasa, dupa ce un schi ii scapa spre cel de la interior, pe care o corecteaza iscusit si tinand cont de greseala, locul 4 e foarte bun.

8. Dominik Paris (ITA) – cateva dezechilibrari nu-i umbresc cursa altfel buna si foarte cutezatoare. Pe final recupereaza si el. Locul 2, o sutime in fata lui Poisson.

9. Christof Innerhofer (ITA) – multe dezechilibrari, o linie relativ larga si intarzierea e pe masura. Locul 7.

10. Joachim Puchner (AUT) – departe de ce a aratat ieri, locul 8.

11. Jan Hudec (CAN) – prea multe curbe stranse in care nu poate lasa schiurile sa alunece libere. Doar locul 11.

Orfii ne spun ca Janica a anuntat ca Ivica s-ar putea sa nu poata lua startul in Kranjska Gora.

12. Didier Defago (SUI) – Nu-si poate explica intarzierea mare de la final. Locul 11.

Secretul e lasarea schiurilor sa alunece cat mai libere si alegerea liniei.

13. Andrej Sporn (SLO) – cursa mai slaba decat ieri, cand a avut un numar urias la start. Locul 13.

14. Adrien Theaux (FRA) – asa cum era de asteptat schiaza mai bine decat cei dinaintea lui, dar nu conserva viteza pe bucata finala si in loc sa recupereze timp, mai pierde ceva si acolo. Locul 5.

15. Aksel-Lund Svindal (NOR) – incepe cu un viraj ratat, foarte larg si pierde mult acolo. Jumatatea de secunda ramane pana la final desi pentru cateva secunde a parut ca poate recupera. Locul 2.

16. Klaus Kröll (AUT) – primul favorit, primul care-l depaseste pe Jansrud.Sus are inca 3 zecimi intarziere, dar apoi, cu o linie foarte buna, pozitie joasa si fara greseala, recupereaza sutime cu sutime, depasindu-l cu doua pe norvegian.

17. Erik Guay (CAN) – inca o data fara sanse. Locul 10.

18. Beat Feuz (SUI) – nu-i iese linia, de prea multe ori are virajele largi si incheie la 66 sutimi de austriac. Locul 4.

19. Hannes Reichelt (AUT) – prea multe greseli in cursa lui, desi incearca. A alternat pasajele rapide cu cele cu erori. Locul 17.

20. Romed Baumann (AUT) – mai bine ca ieri, dar departe de elita. Locul 12.

21. Didier Cuche (SUI) – are un viraj foarte larg in cel mai nepotrivit loc, unde trebuie sa urce putin spre urmatoarea poarta, dar nu e singurul loc in care a pierdut timp. Locul 10 si cedeaza tricoul rosu.

Orfii ne atrag atentia ca s-a intunecat pe partie si schiorii nu mai au vizibilitate la fel de buna in lumina difuza.

22. Johan Clarey (FRA) – nici el nu reprezinta o amenintare pentru schiorii de pe podium. Locul 15, dupa o cursa cu greseli.

De acum combinatia lumina mai slaba plus schiori mai putin iscusiti va livra probabil timpi mai slabi.

23. Andreas Sander (GER) – 21.

24. Travis Ganong (USA) – 23.

25. Yannick Bertrand (FRA) – ceva mai bun, dar totusi nemultumit. Locul 19.

26. Erik Fisher (USA) – nu vede niste denivelari, ramane pe spate si cade. Daca a patit ceva e de la sfortarea de redresare, a avut loc destul pana la plasa. E intr-un colt in care nu spioneaza nici o camera de pe traseu. Pana acolo avusese un timp promitator.

Pauza lunga, se aduna multa lume in unghiul facut de plasa acolo unde a cazut americanul.

Se reia cursa, inca nu stiu ce s-a intamplat cu Erik Fisher.

27. Max Franz (AUT) – a avut rezultate foarte bune la ambele antrenamente, astazi pauza nu l-a ajutat, e doar al 18-lea.

28. Georg Streitberger (AUT) – prea multe greseli, locul 21.

29. Ambrosi Hoffmann (SUI) – penultimul.

30. Stephan Keppler (GER) – ultimul.

31. Tobias Stechert (GER) – trece la coada.

32. Robbie Dixon (CAN) – bun! locul 18.

33. Andrew Weibrecht (USA) – 32.

34. Marco Sullivan (USA) – 31.

35. Johannes Kröll (AUT) – 32.

36. Manuel Kramer (AUT) – 35.

37. Matteo Marsaglia (ITA) – 31.

38. Josef Ferstl (GER) – ultimul.

39. Vitus Lüönd (SUI) – 36.

40. Hans Olsson (SWE) – 24!!!

Un austriac intre doi norvegieni, acesta este podiumul de astazi. Klaus Kröll, mai rapid cu doua sutimi decat Kjetil Jansrud preia si tricoul rosu de la Cuche. Pe treapta a treia urca Aksel Lund Svindal.

clasamentul etapei
cronica etapei
declaratii

Publicitate