Declaratii dupa primul slalom urias feminin din Ofterschwang

prima mansa live text
clasamentul primei manse
cronica primei manse
mansa a doua live text
clasamentul final
cronica mansei secunde

Viktoria Rebensburg (GER) – castigatoarea primului slalom urias din Ofterschwang: „E un sentiment deosebit sa castig acasa. Multimea transmite asa multa energie si e minunat. Nu m-am simtit bine pe traseu in mansa a doua. Am crezut ca am ramas in urma. Nici prima mansa n-a fost optima, desi pana la greseala de pe abrupt am mers bine. Important e totusi faptul ca pot intra din nou in ritm.”

„Sigur ca presiunea din partea publicului e mai mare acasa, dar felul in care m-am simtit sustinuta a fost minunat. La fel de frumos ca atunci cand am trecut linia de sosire cu 6 sutimi ramase din avans. O zi de vis, super-frumoasa, si asta nu numai din cauza vremii. In mansa a doua nu a mai fost usor de schiat, au fost multe urme si a fost important sa potrivesti schiurile pe ele. Nu a contat daca ai intrat mai direct la o poarta cat timp ai tinut urmele. Totsusi pista a fost foarte buna, tinand cont de temperaturile ridicate; trebuie sa-i laud pe cei care au preparat-o.”

„Acum sunt foarte feiricita si ma bucur mult de aceasta victorie.”

Tina Maze (SLO) – locul 2: „Iarasi locul 2. E putin sacaitor. Incerc sa merg cu viteza maxima de fiecare data. Astazi a fost la limita, am si avut o greseala in prima mansa. Dar totusi sunt prea multe locuri 2 in acest sezon, si pe mine ma multumeste doar primul loc.”

„Azi a fost ca in sauna.”

„Schiez mult mai bine de cand mi-am schimbat schiurile. Cu ele am gasit ritmul pentru slalom urias, pe care ar fi trebuit sa-l gasesc mai devreme. La inceputul sezonului am incercat sa folosec niste schiuri mai lungi. Apoi m-am intors la schiurile cu care am casigat mondialele. Pentru mine e important sa schiez usor. Ma bucur ca pot s-o fac iar.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 3 la egalitate cu Curtoni: „A fost o cursa buna, dar am avut si cateva greseli mici in mansa a doua. Insa am luptat si a fost o cursa relaxata, care mi-a facut placere. Inca nu am reusit nici o mansa de vis, dar baza e buna si am progresat foarte frumos in slalomul urias.”

„Traseul de aici arata usor, dar nu e asa. E foarte valurit si trebuie sa apesi in fiecare viraj si sa schiezi la limita, dar lin peste valuri. Sa mergi cu simtire si totusi sa ataci. Am o tehnica buna, pe care am dezvoltat-o fata de sezonul trecut. Schiez cat pot eu de bine. Cred ca in slalomul urias nivelul fetelor este foarte, foarte bun. Si e tot mai bun in fiecare an.”

Irene Curtoni (ITA) – locul 3 la egalitate cu Görgl: „Am muncit atat de mult pentru asta. In sfarsit a venit. Nu pot sa cred. Inainte de cursa m-am gandit „nu-i partia mea, e plata si zapada e rapida. Dar asta inseamna ca pot fi rapida oriunde.”

Maria Höfl-Riesch (GER) – abandon in prima mansa, locul 3 in clasamentul general: „E pacat ca am abandonat aici, in fata publicului. Pozitiv este ca pana acolo am mers bine. Pentru maine voi incerca sa pastrez doar aceasta parte pozitiva.”

Anna Fenninger (AUT) – abandon in prima mansa, locul 3 in clasamentul disciplinei: „E foarte suparator, fiindca atat partia, cat si conditiile mi se potrivesc. Dar mai avem inca 3 curse (de slalom urias – n.t.).”

Publicitate