Declaratii dupa primul super-G masculin din Kvitfjell

comentariul live text
clasamentul etapei
cronica etapei

Beat Feuz (SUI) – castigator la egalitate cu Kröll al primului super-G din Kvitfjell: „Este complet neasteptat dupa rezultatele antrenamentelor si dupa accidentarea la genunchi suferita in Moscova. E o mare surpriza, dar e grozav sa revin atat in cursa pentru titlul general al Cupei Mondiale, cat si pentru cel din super-G.”

„Cumva am fost rapid. Zapada din Crans Montana a fost foarte dificila pentru mine, mult prea moale. Aici m-am simtit mult mai bine cant am apasat pe schiuri in viraje. Asta a facut diferenta. La antrenamente nu m-am descurcat prea bine saptamana aceasta, dar am stiut ca pot merge bine. Imi place pista foarte mult. E placut aici, peisajul este superb si este si foarte linistit.”

„Genunchiul nu m-a suparat in timpul cursei, doar in rest trebuie sa-l protejez.”

„Acum ma simt foarte relaxat si astept increzator cursele urmatoare. Va fi distractie. La inceputul sezonului nici n-am visat sa fiu intr-o astfel de pozitie cu doua saptamani inainte de finalul sezonului de Cupa Mondiala. Marcel si cu mine avem un duel aprig, la final va castiga cel mai bun. Momentan schiem amandoi foarte bine. Cel care va fi mai constant, va scoate nasul in fata.”

Klaus Kröll (AUT) – castigator la egalitate cu Feuz al primului super-G din Kvitfjell: „Nu ma deranjeaza sa fiu primul impreuna cu inca cineva. Primim tot atatea puncte si acelasi bonus. Imi da elan pentru intrecerea de maine, mai ales ca titlul in proba de coborare ramane obiectivul principal. Mi-ar placea ca eu sa fiu cel care calca pe urmele lui Walchhofer.”

„A fost o cursa brutal de grea, cu schimbari de ritm si terenul divers. Dar mi-a iesit aproape totul. Ma simt foarte bine aici, partia mi se potriveste. Si coborarea de aici e grozava.”

„Cu siguranta as fi putut fi inaintea lui Feuz cu o sutime. Dar daca as fi pierdut doar patru, n-as mai fi prins nici podiumul. E pacat pentru Marcel. Astazi nu meritam nici unul o bere de la el. I-as fi luat cu placere lui Feuz 20 de puncte.”

Kjetil Jansrud (NOR) – locul 3: „Trei sutimi intarziere nu e mult. Probabil ca le-am pierdut in partea de mijloc. Dar nu trebuie sa ma necajesc, ci sa ma bucur pentru locul 3. Pentru coborare nu as zice ca sunt marele favorit. Sper ca victoria sa fie posibil, si in acelasi timp admit ca am un mare avantaj. Am schiat pe aceasta partie de cateva sute de ori. Sper sa pot profita de asta.”

Didier Cuche (SUI) – locul 4: „Rutina nu este cea mai importanta aici in Kvitfjell. Este una dintre cele mai usoare piste din Cupa Mondiala si de aceea sunt asa stranse rezultatele de fiecare data. Conteaza daca te simti confortabil. Am facut cadou victoria in partea de mijloc. Acolo as fi putut scurta lejer timpul cu 10 sutimi. As fi preferat ca situatia sa nu fie atat de apropiata, ca sa-mi fie mai usor la finala din Schladming. In orice caz va fi palpitant si asta place publicului.”

Matthias Mayer (AUT) – locul 6: „La finis n-am fost sigur ca am fost rapid.”

Publicitate