Declaratii dupa finala coborarii feminine din Schladming

comentariul live text
clasamentul etapei
cronica etapei

Lindsey Vonn (SUI) – castigatoarea atat a cursei, cat si a globului de cristal al probei: „Este categoric cel mai bun sezon al meu. Anul acesta m-am descurcat bine in toate disciplinele in afara de slalom. E incredibil ca am obtinut 12 victorii, inca nu realizez ce inseamna asta.”

„Am avut conditii grele astazi, in care a fost dificil pentru numerele mari sa schieze rapid. Zapada mi s-a parut clar mai buna decat ieri. Ieri dimineata inca mai ploua si zapada a fost moale. Dar intotdeauna e dificil atunci cand conditiile nu raman la fel pentru toata lumea.”

„Acum obiectivul este atingerea celor 2000 de puncte, vreau sa le fac inca de maine, in super-urias. Dar nu stiu daca pot ajunge la record. Cu zapada asta nu e usor sa castigi, dar voi lupta si voi da totul. Dar mai am trei curse si astazi am facut un pas mare. N-as fi crezut niciodata ca pot strange atatea puncte intr-un singur sezon. E un numar enorm de mare. Hermann Maier (detinatorul recordului) a fost incredibil si este un exemplu pentru mine. A obtinut atat de multe, asa multe victorii. Nu ma pot compara cu el. E o legenda a sportului nostru.

„Cum voi schia maine? Pai voi baga gaz, voi lupta… de fapt, voi schia ca de fiecare data.”

„Vreau sa castig la fiecare start. Ador sa aud imnul. Are intotdeauna o semnificatie speciala pentru mine. Mi se pare ca anul acesta l-am ascultat de foarte multe ori si e grozav. Urmaresc recordurile si incerc sa le depasesc. Si acela al lui Moser-Pröll. Inca sunt multi schiori care au realizat mai multe decat mine.”

„Am avut multe puncte de cotitura in viata, in care am realizat anumite lucruri. Cred ca atunci cand am cazut in Torino cariera a luat-o pe un nou drum. Anul acesta, in general, a fost un punct de cotitura pe plan personal. Am realizat ca ma pot distra, ramanand in acelasi timp serioasa in pregatire. Imi place atat de mult pe partii si sa petrec timpul cu fetele din echipa. Sunt mult mai relaxata anul acesta si m-am bucurat de tot ce mi s-a intamplat.”

„Sunt tot timpul fericita cand pot schia si am savurat fiecare zi, nu numai pe cele in care am urcat pe podium sau am castigat. Sigur ca e frumos cand castigi, dar cel mai bine e sa poti face ceea ce iti place. Sa poti iesi afara si sa poti face ceea ce iubesti, e un privilegiu.”

„Este un sport atat de cool. Sper sa pot arata asta. Cine s-a uitat astazi la coborarea masculina, a vazut ce nebunie a fost! Incerc tot timpul sa fiu deschisa, sa-mi imi spun povestea, ca sa ajunga la toti oamenii. Sper ca asta ajuta la cresterea popularitatii lui.”

Marion Rolland (FRA) – locul 2 in cursa, primul podium al carierei: „Acest podium este o mare realizare si o recompensa pentru toata munca depusa. Am luptat din rasputeri si performanta aceasta ma face foarte fericita. Sa urci pe podium e ceva foarte special. Odata ce ai ajuns acolo, iti doresti sa muncesti si mai mult ca sa revii pe el.”

Tina Maze (SLO) – locul 3 in cursa: „Nu e o coborare grea. Iar acum e placut de schiat, nu stiu cum va fi cu zapada intarita (la Mondialele de anul viitor – n.t.). Poate ca va deveni o cursa dificila.”

Tina Weirather (LIE) – locul 4 in cursa, locul 2 in clasamentul disciplinei: „Sunt foarte multumita. A fost un sezon perfect pentru mine. Nu am indraznit nici sa visez ca pot termina a doua in Cupa Mondiala la coborare. Pentru sezonul viitor am obiective mari. Voi trage din greu ca sa ma ridic candva la nivelul lui Lindsey.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 9 in cursa, locul 3 in clasamentul disciplinei: „Nu sunt nemultumita. Am stiut ca nu sunt rapida, fiindca la ultimul viraj am iesit in zapada moale. Dar la baza am facut o cursa angajata, din pacate cu o eroare. Pista n-a mai permis astazi prea multe celor cu numere mari. Daca ar fi fost mai tare, m-as fi descurcat mai bine. Pe baza acestei coborari pot construi ceva pentru sezonul viitor.”

Publicitate