Super-uriasul feminin final din Schladming – Viktoria Rebensburg castiga cursa, Lindsey globul, recordul mai trebuie sa astepte

Astazi se hotaraste soarta unuia din cele doua globuri ale fetelor care sunt doar aproape decise. Cel de la super-G, in finala din Schladming. Doua pretendente au mai ramas in cursa: Lindsey Vonn trebuie sa termine in primele 15 ca sa-l ia. Daca nu reuseste, Anna Fenninger trebuie sa castige. In oricare alt caz, Lindsey castiga al 16-lea glob al carierei.

Ca si ieri, cursa incepe la 12:00, clasamentul actualizat live il luam iar de la FIS si urmarim curiosi daca Lindsey poate sa-i doboare recordul lui Hermann Maier de 2000 de puncte. Are nevoie de victorie ca sa reuseasca. Cu locul 2, l-ar dobori pe cel al Janicei Kostelic, de 1970, care e punctajul maxim cu care o fata a castigat Cupa Mondiala.

1. Tessa Worley (FRA) – face o cursa optic buna.

2. Marion Rolland (FRA) – pe mijlocul direct o lasa pe colega ei la peste o secunda in urma, pana la final avansul creste la o secunda si jumatate.

3. Stefanie Moser (AUT) – in pasajele cu curbe la nivelul Tessei Worley, pe mijloc pierde doar jumatate de secunda fata de Rolland si e a doua, cu 9 zecimi intarziere.

4. Anja Pärson (SWE) – ultima cursa a Anjei, o schioara mai uriasa decat Cuche, care a intrat insa in umbra in ultimii ani, in principal din cauza problemelor pe care i le-au creat genunchii. E pe locul 2 deocamdata.

La finis o asteapta coechipierele din probele tehnice cu sampania, fac toate sincronizat plonjonul victoriei devenit marca Anjei mai ales dupa mondialele din Are si apoi o poarta pe umeri in afara zonei de la finis. Eu una plang, dar va iert daca voi n-o faceti. Baietii si apoi barbatii nu plang niciodata. 🙂

Multumim Anja pentru ca ne-ai deschis usa spre ce inseamna maretia.

5. Viktoria Rebensburg (GER) – cursa foarte buna si preia conducerea cu doua zecimi avantaj.

Nu sunt plictisita, ci cursa e mult mai plata, si ca inclinatie si ca dificultate. Asa ca nu prea am ce scrie.

6. Leanne Smith (USA) – nu face deloc o cursa rea, dar mijlocul celor doua din frunte ii e inaccesibil. Locul 3, cu o jumatate de secunda avantaj.

7. Annie Winquist (NOR) – la ea se vede ca e junioara. Defensiva, parca speriata de viteza, pierde 5 secunde.

8. Andrea Fischbacher (AUT) – pe viraje pierde linia, pe traversa cea dreapta dintre pante nu are destula viteza. Locul 6.

9. Fränzi Aufdenblatten (SUI) – o pozitie suprinzator de ridicata pe traversa, e semn ca n-o tin picioarele. Locul 8.

10. Martina Schild (SUI) – pierde enorm, desi nu face greseli. E surprinsa de intarzierea uriasa, o secunda si trei sferturi, ce o plaseaza pe locul 8.

11. Daniela Merighetti (ITA) – cel mai bun exemplu despre ce inseamna rezultatele bune pentru o schioara. E agresiva, din pacate pentru ea un pic prea directa, pierde linia chiar inainte de traversa, unde nu are destula viteza si de acolo mai departe stradaniile nu fac decat s-o traga inapoi. Locul 10.

12. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) – si ea pierde linia pe traversa, dar in rest are o cursa relativ curata. Locul 6.

13. Johanna Schnarf (ITA) – rateaza o poarta, dupa primul timp intermediar promitator.

14. Elena Curtoni (ITA) – un viraj luat mult sub o poarta ii taie putin viteza si o impiedica sa se apropie mai mult de Rebensburg inainte de traversa. Pe ea nu pierde exagerat de mult, dar finisul e lent. Locul 5.

15. Elisabeth Görgl (AUT) – din nou prea agresiva, apasa brutal pe schiuri in viraje si in zapada moale e departe de abordarea ideala, inainte de traversa pierde si linia cea mai directa, doar finisul ii este bun. Locul 6.

Anja la interviu cu lacrimi in ochi. E trista, dar in acelasi timp se si bucura de noua viata ce o asteapta.

16. Julia Mancuso (USA) – primele viraje le ia in pozitie de coborare si e la fel de rapida ca si Rebensburg, pe urmatoarele chiar un pic mai rapida, dar pe traversa cred ca-i lipsesc cateva kilograme, desi nici Viktoria nu e cea mai solida dintre concurente. Cele 18 sutimi intarziere de la intrarea pe ultima panta raman si la trecerea liniei de sosire, pe locul 2.

17. Lindsey Vonn (USA) – ooooooooh. Am crezut ca nu va risca, nestiind ce face Anna Fenninger. O cursa fantastica pana la intrarea pe ultimul abrupt, unde apare zburand intr-un viraj, trasa mult in afara liniei ideale, abia prinde urmatoarea poarta si dificultatea ramane pentru inca una, trebuind sa reduca prea mult viteza. Secunda si doua zecimi avans se transforma in peste jumatate de secunda intarziere. Locul 5, cu care ia globul, dar nu doboara recordul, trebuie sa traga tare si maine.

18. Lara Gut (SUI) – pierde timp constant si incheie pe 10. La final ne arata palma cu urarile pentru Anja.

19. Maria Höfl-Riesch (GER) – pierde de cateva ori linia si numeroasele ocoluri cantaresc greu. Locul 13.

20. Anna Fenninger (AUT) – ataca frumos, ii place mult pe virajele rapide, nu tine linia cea mai directa inainte de traversa, unde ramane in urma, dar ataca din nou pe ultima panta. Locul 4, care e insuficient sa pastreze pozitia a doua din clasamentul disciplinei. Julia Mancuso o intrece.

21. Tina Maze (SLO) – nu stiu ce nu merge, dar se chinuie zadarnic. Parca tureaza in gol. Locul 7.

22. Tina Weirather (LIE) – si pe ea o incurca virajele dinaintea traversei, unde nimereste pe multe denivelari, nu poate sta in pozitie de atac, il relanseaza abia la final, recupereaza putin, dar tot ramane la aproape o secunda in spate. Locul 10.

23. Carolina Ruiz-Castillo (SPA) – si ea ocoleste fix inainte de traversa si pierde viteza. Pe panta de deasupra stadionului mai pierde o secunda. Locul 21.

24. Veronique Hronek (GER) – sus ia virajele prea in forta, pe mijloc tine linia frumos si pierde mult mai putin pe traversa. Locul 14.

25. Nicole Hosp (AUT) – pare obosita, centrul de greutate in spate, virajele intarziate, locul 23.

26. Marie Marchand-Arvier (FRA) – o groapa ii arunca un picior in aer, se dezechilibreaza si renunta la incercarea de a prinde urmatoarea poarta.

Viktoria Rebensburg castiga primul super-G din cariera, urmata de Julia Mancuso si Marion Rolland, aceasta din urma aflata si ieri pe podium. Lindsey Vonn trebuie sa se multumeasca doar cu locul 6, dupa o greseala de inspectie, in care nu a estimat corect intrarea pe panta finala, si si-a distrus avantajul urias strans pana acolo. Dar si-a asigurat globul de cristal. Julia Mancuso a urcat pe pozitia a doua cu rezultatul de astazi, lasand-o pe Anna Fenninger pe locul 3.

 

Publicitate