Super-uriasul masculin final din Schladming – Innerhoffer castiga, Hirscher contraataca, Svindal ia globul, Feuz e KO

Revenim pe zapada primavaratica din statiune ce va gazdui la anul Mondialele, cu a doua disciplina. Din nou baietii deschid competitia si situatia este la fel ca ieri. Atata doar ca in rolul lui Kröll astazi e distribuit Svindal. Conduce cu un avans de 42, respectiv 45 de puncte pe Cuche si Feuz. Dupa victoria de ieri este desigur favorit si azi, desi Feuz e foarte periculos. Tanarul elvetian ar putea astazi sa castige si globul mare de cristal in cazul in care pune mai mult de 200 de puncte intre el si Hirscher, care va fi si el la start. Oamenii din preajma spun ca are sanse la un rezultat bun, dupa prestatia din Crans Montana eu am indoieli. Mai ales ca puncte se dau doar primilor 15.

Cursa incepe la 10:30, daca vreti sa ma auziti cu unele informatii suplimentare sau pur si simplu comentand cursa pentru cei care nu o pot vedea, lasati-mi un comentariu, ca sa intru pe skype. Clasamentul actualizat il luam de la FIS, la standings puteti urmari in fiecare moment si situatia din cele doua clasamente.

Traseul a fost marcat de antrenorul american, caruia ii plac liniile directe si rapide. Dar singurii americani din cursa sunt Weibrecht si Ligety, si cica chiar si Weibrecht ar prefera curbele multe. Din cate a povestit Hans Knass exact asa e traseul de azi, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru Marcel Hirscher. Dar vom afla rapid.

1. Georg Streitberger (AUT) – ii scapa pamantul de sub picioare o data, pe neasteptate. E intr-adevar o cursa ocolita, desi are si cateva linii lungi.

2. Marcel Hirscher (AUT) – sus se dezechlibreaza de cateva ori, apoi isi aminteste ca nu are decat o sansa: riscul. Partea finala e din ce in ce mai cutezatoare, prinde ritmul frumos si pune 9 zecimi intre el si Streitberger.

Din cei 27 de concurenti prezenti azi la start, 9 sunt austrieci!

3. Romed Baumann (AUT) – picioarele ii sunt in general inaintea bustului, ceea ce duce in fiecare viraj al miscari opuse directiei de alunecare. Pierde peste o secunda si se claseaza pe locul 3.

4. Peter Fill (ITA) – la inceput schiaza pasiv, pe panta finala intra prea direct la o poarta, ajunge prea jos, prinde si o denivelare sub schi si practic se opreste inainte de urmatoarea poarta.

5. Alexis Pinturault (FRA) – ataca de la bun inceput. Atitutide complet diferita fata de a specialistilor de pana acum. Sus e mai rapid decat Hirscher, apoi se dezechilibreaza, dar ca si in Kranjska Gora nu-l costa nimic, pe final pierde ceva, dar ii raman 4 sutimi ca sa-l ia pe austriac. Usturator pentru acesta.

Urmeaza campionul mondial al juniorilor. Dreptul la start il au primii 25 din clasamentul probei (strict primii 25, celor accidentati nu le ia nimeni locul), cei care au cel putin 500 de puncte in clasamentul general si juniorul campion mondial.

6. Ralph Weber (SUI) – nu merge rau, dar concurenta este deocamdata peste puterile lui. Locul 5, la 2 secunde in spatele fruntasilor.

7. Matteo Marsaglia (ITA) – sus o cursa foarte frumoasa, vrea un rezultat bun, finalul se pare ca e unul mai potrivit pentru tehnicieni, caci acolo pierde mult teren. Locul 3, la 2 zecimi in spatele lui Pinturault.

8. Christof Innerhofer (ITA) – profita de partea de sus unde poate lasa schiurile sa alunece in viteza, de acolo pierde treptat, pe unul din ultimele viraje se si dezechilibreaza, dar preia conducerea cu 2 sutimi avantaj.

9. Max Franz (AUT) – probleme mari in virajele de dupa mijloc si o intarziere pe masura. Locul 7.

10. Matthias Mayer (AUT) – sus prinde viteza mare si cand se strang virajele e usor defensiv, reataca doar la final. Locul 5, jumatate de secunda in spatele podiumului provizoriu.

11. Joachim Puchner (AUT) – un derapaj mare ii ruineaza sansele. Locul 9, cu aproape doua secunde intarziere.

12. Andreas Romar (FIN) – cateva viraje ciudate, cu schimbare fortata de directie si locul 7.

13. Erik Guay (CAN) – ieri se declarase nemultumit de performanta pe o partie care zice ca i s-ar potrivi, dar azi merge la fel de slab. Locul 10.

14. Benjamin Raich (AUT) – activ, vrea, dar are cateva inexactitati ce-l impiedica sa urce mai sus de 5. Intarzierea e de 3 zecimi, a recuperat frumos pe panta abrupta de la  final.

15. Hannes Reichelt (AUT) – pierde jumatate de secunda cu inceputul, apoi incepe cursa de recuperare, mijlocul e superb, ii scapa schiul o data in afara intr-o groapa si la final pierde iar. Locul 5, la egalitate cu Benni.

16. Aksel-Lund Svindal (NOR) – pierde cursa sus. In tot sezonul nu a terminat mai jos de locul 10, astazi e deja pe 11.

17. Didier Cuche (SUI) – nici elvetianul nu e mult mai stapan pe schiuri, se dezechilibreaza pe ici pe colo, si incheie pe locul 8.

Nuuuuuuuuuuu! Face plecaciunile de adio, nu mai vrea sa schieze si maine in costum. Nuuuuuu!

18. Adrien Theaux (FRA) – doar locul 16, ma intreb daca nu mai permite partia, sau schiorii de elita sunt prea obositi dupa coborarea de ieri.

19. Beat Feuz (SUI) – nu asa! Nu, nu, nu! Sa ne fie clar, vreau sa castige Hirscher, dar vreau sa ramana cursa palpitanta pana in ultima clipa. Elvetianul o ia mai moale la inceput, ca si ieri, apoi cand sa zic ca incepe cursa de recuperare, derapeaza pe schiul de la interior, se intinde pe partie, din viteza se ridica, exact ca un hopa-mitica, dar cade din nou, de data aceasta definitiv.

Svindal este campionul super-G-ului!

20. Kjetil Jansrud (NOR) – cursa buna a norvegianului, dar pierde prea mult pe panta finala. Locul 8.

21. Jan Hudec (CAN) – trage tare, dar pe final are probleme. Locul 11.

22. Klaus Kröll (AUT) – e scuturat de niste valuri imediat dupa primul timp intermediar, ii mai scapa o data usor schiul din vale si e doar pe locul 15.

Ne aflam in fata unei surprize uriase. In cursa in care Feuz trebuia sa urce pe podium si sa-si mareasca avantajul, el nu face puncte, in timp ce Hirscher se afla in fata unui posibil podium.

23. Silvan Zurbriggen (SUI) – schi defensiv clasic, pasager pe schiuri si locul 21.

24. Didier Defago (SUI) – prea cuminte, arata un schi curat, dar cuminte. Locul 12.

25. Stephan Keppler (GER) – locul22.

Ligety ar mai putea schimba ceva. Poate.

26. Andrew Weibrecht (USA) – schiaza foarte inclinat in viraje, ca si Ligety, dar din pacate pentru el derapeaza, cade si desi se ridica din viteza, a ratat deja o poarta.

Urmeaza singurul care-l mai poate da jos pe Hirscher de pe podium.

27. Ted Ligety (USA) – inceput bun, dar scade tempoul pe masura ce se apropie de final, dupa ce nu observa un val, care-l dezechilibreaza. Locul 9, imediat in spatele lui Cuche.

Christof Innerhofer castiga in fata surprizelor Alexis Pinturault si Marcel Hirscher, intr-o decizie a sutimilor de secunda. In batalia pentru globul mic e remiza, singurul care puncteaza fiind Cuche, insa insuficient pentru a-l prinde din urma pe Svindal, care cucereste al saptelea trofeu al carierei. In duelul pentru globul mare, rezultatul zilei e invers decat cel asteptat, Hirscher devenind favorit dupa ce s-a apropiat la 85 de puncte de Feuz inaintea celor doua finale tehnice.

O părere la “Super-uriasul masculin final din Schladming – Innerhoffer castiga, Hirscher contraataca, Svindal ia globul, Feuz e KO

Comentariile nu sunt permise.