Beaver Creek si Lake Louise

Trei coborari, doua super-uriase si un slalom urias, acesta este programul celui mai incarcat sfarsit de saptamana din sezon (vom mai avea unul la fel peste doua saptamani). Fetele le-au luat locul baietilor in Lake Louise, atat in hotel, cat si pe partie, in vreme ce baietii s-au mutat la sud, pentru prima coborare clasica a sezonului pe partia pasarilor de prada din Beaver Creek. Programul intrecerilor este urmatorul:

  • Vineri, 30 noiembrie, coborare masculina: 19:45 (live pe Eurosport 1, in reluare sambata de la 2:00, si 10:30 pe Eurosport 2)
  • Vineri, 30 noiembrie, coborare feminina: 21:30 (live pe Eurosport 1, in reluare de la 3:00 noaptea pe Eurosport 2)
  • Sambata, 1 decembrie, super-G masculin: 20:00 (live pe Eurosport 1, in reluare de la 1:00 noaptea pe Eurosport 2)
  • Sambata, 1 decembrie, coborare feminina: 21:30 (live pe Eurosport 1)
  • Duminica, 2 decembrie, slalom urias masculin: 18:45 prima mansa (live si in reluare de la 21:15 pe Eurosport 1), 21:45 mansa a doua (live pe Eurosport 1, in reluare de la 5:00 dimineata pe Eurosport 2)
  • Duminica, 2 decembrie, super-G feminin: 20:00 (live pe Eurosport 1, in reluare de la 4:00 dimineata pe Eurosport 2)
Lake Louise saptamana trecuta (Getty Images)

Lake Louise saptamana trecuta (Getty Images)

La fete, favorita detasata la victorie in toate trei zilele este Lindsey Vonn. In cele doua coborari putem spune ca adversarele aproape nu au nici o sansa sa o invinga, la super-G stau ceva mai bine. Pentru un loc pe podium lupta cu sanse in special Maria Höfl-Riesch si Marion Rolland, plus un pluton de austriece. Pe jumatate outsidere sunt considerate Daniela Merighetti, Dominique Gisin, Tina cea mica (Weirather), iar de la Tina cea mare (Maze) se asteapta revelatia. Daca e asa de buna in probele tehnice, poate fi foarte buna si in cele rapide?

Iubitorii schiului romanesc vor sta cu ochii pe Edit Miklos. Concureaza pentru Ungaria, dar cine iubeste cu adevarat schiul romanesc, tine mai departe cu Edit si nu are nevoie de argumente pentru asta. Ieri a sarit peste antrenament, lucru pe care nu l-a mai facut niciodata. Cum Edit a noastra nu e Lindsey ca sa-si permita luxul ratarii acumularii de experienta, motivul e mai degraba unul legat de sanatate. Sper sa nu fi racit grav si sa-si fi revenit pana azi. Dupa rezultatul promitator de la antrenamentul de miercuri, ar putea avea cel mai bun inceput de sezon al carierei!

La baieti, pentru coborare favoriti sunt premiantii din Lake Louise (Svindal, Max Franz, Klaus Kröll), lor adaugindu-li-se cateva nume surpriza de la antrenamente: americanul Ganong, italianul Klotz, francezul Fayed. Dar partia Birds of Prey ascunde suficiente capcane pentru a nu fi siguri de nimic. Franz a fost la un fir de par de accidentare in ultimul antrenament, Theaux s-a trezit sarind in spagat inainte de linia de sosire, vitezele se pare ca sunt printre cele mai mari din ultimii ani din cauza temperaturilor neobisnuit de ridicate, asa ca tineti-le pumnii baietilor.

Proba de super-G este teoretic deschisa. Pe hartie favorit e din nou Svindal. Tot pe hartie, Ted Ligety e un pretendent foarte serios, desi partia din Beaver Creek are cu totul alte caracteristici decat cea din Lake Louise. Si pentru a mari suspansul, se pare ca si Marcel Hirscher va fi la start. Cu sanse reale? Personal am dubii serioase. Ii doresc sa ma contrazica.

Altfel vor sta lucrurile duminica, atunci cand desi il vad pe Ligety invincibil din nou, Hirscher imi pare cel mai in masura sa-i ameninte suprematia. Una peste alta, un weekend plin si foarte interesant.

Publicitate

2 păreri la “Beaver Creek si Lake Louise

  1. Ce m-am bucurat pentru Tina Weirather ca a iesit pe locul 3 (cu ceva emotii cand a coborat Maria Riesch, care a egalat-o la timp)! Cand am citit prima data acest articol chiar mi-a parut bine ca ai mentionat-o. Pana acum nu prea ai avut de ce, pentru ca a esuat la cele doua slalomuri uriase. Parerea mea e ca Tina „cea mica” e o mare speranta, vad in ea o campioana in urmatorii 2-3 ani. 🙂

  2. 🙂
    Am scris sezonul trecut despre ea. La St. Moritz parca. E o fata grozava. Maturizata prematur din cauza accidentarilor tare urate peste care a trebuit sa treaca la o varsta frageda.

Comentariile nu sunt permise.