St. Moritz si Val d’Isere

Cupa Mondiala se intoarce in Europa la acest sfarsit de saptamana, pentru un weekend lung si semi-tehnic pentru fete in St. Moritz si unul scurt si tehnic la baieti in Val d’Isere. A venit iarna si pe la noi, pe batranul continent, motiv pentru care programul ar putea fi dat peste cap. De fapt a si fost dat peste cap o data, cursele din Franta fiind deja inversate, caci cica sambata va ninge mai rau decat duminica si la slalom nu-i asa bai mare daca nu se vede traseul de atatia fulgi. Daca nu apar si alte modificari, vom avea schi in zilele urmatoare dupa cum urmeaza:

  • Vineri, 7 decembrie, super-combinata feminina: 11:30 mansa de super-urias (live si in reluare de la 13:45 pe Eurosport 1), 14:30 mansa de slalom (live si in reluare sambata de la 10:15 pe Eurosport 1)
  • !!! SCHIMBARE DE ORA!!! Sambata, 8 decembrie, slalom masculin: 15:00 prima mansa (live pe Eurosport 1), 18:00 mansa a doua (rezumat de la 18:45 pe Eurosport 1)
  • Sambata, 8 decembrie, super-G feminin: 12:30 (live pe Eurosport 1, in reluare duminica de la 4:00 dimineata pe Eurosport 2)
  • Duminica, 9 decembrie, slalom urias masculin: 10:30 prima mansa (live pe Eurosport 1), 13:30 mansa a doua (live pe Eurosport 2)
  • Duminica, 9 decembrie, slalom urias feminin: 11:30 prima mansa (live pe Eurosport 1), 14:30 mansa a doua (live de la 15:00 pe Eurosport 2).
St. Moritz ieri (via Larisa Yurkiw)

St. Moritz ieri (via Larisa Yurkiw)

Marion Rolland si Jennifer Piot in St. Moritz azi (via M. Rolland)

Marion Rolland si Jennifer Piot in St. Moritz azi (via M. Rolland)

Din motive personale am renuntat la articolele ce descriu live cursele, dar pentru zilele in care sunteti la lucru si doriti sa aflati ce se intampla in concurs, voi face o exceptie. Asa ca cine vrea maine comentariu text live, sa ridice mana mai jos, iar eu voi raspunde dorintelor voastre. 🙂

***

Discutiile despre favorite devin din ce in ce mai simple. In proba super-combinata  avem trei favorite clare: Tina Maze, Maria Höfl-Riesch si Lindsey Vonn, cam in ordinea in care le-am spus. In afara lor cred ca doar Kathrin Zettel ar mai putea obtine ceva.

In super-G depinde cum vor fi asezate portile. Un traseu rapid o va avantaja clar pe Lindsey Vonn. Unul tehnic ar putea chiar aduce o fata noua pe cea mai inalta treapta a podiumului. Cele mai puternice adversare ale reginei vitezei (nu ma certati, nu e figura de stil, Lindsey Vonn chiar asta e) sunt urmaritoarele ei din Lake Louise: Julia Mancuso, Anna Fenninger, Tina Maze. In mod obisnuit ar mai fi si Tina Weirather, dar fata din Lichtenstein s-a accidentat usor atunci cand a cazut in super-uriasul canadian. Marginea claparului i-a format pe picior niste contuzii, are dureri severe si trebuie sa faca pauza cam doua saptamani. S-ar putea sa lipseasca si in Val d’Isere.

Cu slalomul urias ne-am lamurit. Tina Maze castiga, Anna Fenninger incearca sa-si tina nervii in frau. Daca reuseste, va fi o adversara demna de slovena. Daca nu, Kathrin Zettel termina pe 2. Sau credeti ca vom vedea altceva?

***

Competitia masculina are o zi cu intrecerea macar partial deschisa. La slalom favoriti principali sunt Andre Myhrer si Marcel Hirscher, cu un plus pentru austriac, fiindca pista e abrupta rau. Castigator sigur nu e insa nici unul dintre ei. Sa nu-l uitam nici pe Kostelic, hotarat inca sa atace globul mare cu un ianuarie de vis. In afara de cei trei, e cam singura cursa unde surprizele n-ar trebui sa ne surprinda, iar lista „posibililor” e uriasa. Ziceam de 20 inainte de Levi si in loc s-o restrang dupa debutul tehnic finlandez, mai ca-mi vine s-o largesc spre 30 de schiori ce pot face in orice clipa saltul pe podium.

La polul opus slalomului e slalomul urias. Mai anuntam uneori despre cate un favorit ca se poate invinge doar singur. Ei bine, Ted Ligety cred ca nici singur nu se poate invinge, asa bun e in momentul de fata si la asa distanta fata de rest. Locul 2 pare si el acontat in avans de catre Marcel Hirscher, dar austriacul se poate invinge singur. Iar a treia pozitie ar trebui sa revina unui italian. Sunt cel putin 3 buni. As zice foarte buni, dar nu ma lasa Ted.

As mai adauga o remarca personala. Uluitor ce repede duce o dominatie ca cea americana – Ted-Lindsey (sa-i adaug si pe Tina-Aksel la pachet?) de la entuziasm la plictiseala.

Publicitate

4 păreri la “St. Moritz si Val d’Isere

  1. Pe site-ul Eurosport din ro se anunta transmisie live pt mansa intii a baietilor la 15:00 si o inregistrare de un sfert de ora a mansei a doua la 18:45.

  2. La finalul transmisiei SuperG-ului fete pe Eurosport erau anuntate ambele manse ale baietilor ca fiind live pe Eurosport1.

  3. Anuntate de comentator sau in text? Caci pe comentator nu se poate pune baza. Sambata trecuta Poponeci dadea legatura in Lake Louise pentru super-uriasul fetelor, si ele aveau o coborare. Mai mult de 50% din informatiile pe care vi le ofera sunt false. 😥 Pelin e lux in comparatie cu el, cu toate temerile lui. 🙂

Comentariile nu sunt permise.