O stire mica

Dar nu pitica. Ar fi fost pacat sa nu-i rezerv un articol.

Il mai stiti pe baiatul acela tanar si frumos, care a cazut intr-o cursa de schi, iar trei zile mai tarziu, cand s-a trezit pe patul de spital avea piciorul amputat? V-am povestit de el iarna trecuta atunci cand s-a decis sa revina in competitii, cu tinta bine fixata, o medalie olimpica in Soci.

Matthias Lanzinger invingator la debutul in Cupa Mondiala rezervata schiorilor paralimpici (via austri-skiteam.at)

A inceput bine, cu rezultate in Cupa Europei, dar soarta pare-se ca nu stie drumul drept in scenariul ce i l-a rezervat. Tot schiind si tot antrenandu-se, ciotul sprijinit pe proteza s-a inflamat in asa hal, incat durerile au devenit insuportabile. Nu s-a hotarat usor sa se lase operat, asa ca s-a facut toamna, iar el trebuia sa obtina calificarea in acest sezon.

Iute la operatie, imediat dupa aceea inapoi la antrenamente si alaltaieri a debutat din nou (nu dati cu pietre, chiar asa e!) in Cupa Mondiala. Prima cursa, primul podium, asa cum ne invatase din Cupa Europei. Un loc 2 in slalomul urias al domnilor „in picioare. Invingatorului ii lipseste jumatate de brat, dar daca ar fi sa se imparta si mai mult categoriile de handicap, s-ar ajunge la curse de 2-3 schiori. Cei fara picioare inghit, tac si ataca.

Podiumul slalomului urias de Cupa Mondiala pentru schiori paralimpici „in picioare” de marti: Matthias Lanzinger (2), si australienii Mitchell Gourley (1) si Toby Kane (3) (via austria-skiteam.at)

Cel putin asta a facut Lanzinger ieri, in al doilea slalom urias tinut in Sestriere. Si de data aceasta, cel mai bun timp al mansei secunde (il obtinuse si in ziua precedenta) i-a adus victoria.

Ce mai e de zis la asa o performanta? Clopul jos Matthias, sanatate si sa-ti vezi visul implinit la anul!

Publicitate

3 păreri la “O stire mica

Comentariile nu sunt permise.